Coronatest plannen

Coronalab helpt particulieren en bedrijven met het testen op COVID-19. Dit doen we met een snelle coronatest service waarbij we dezelfde dag de uitslag kunnen geven. Bij ons kunt u terecht voor de PCR test, de Antigeen Sneltest en de Serologische test.

Met prioriteit getest. Snel verder.

Testen afgenomen bij Coronalab worden met prioriteit geanalyseerd in ons eigen laboratorium. Dit zorgt ervoor dat u razendsnel dezelfde dag uitslag krijgt. Kiest u voor een commerciële test bij Coronalab dan kiest u voor kwaliteit en zekerheid. Alle PCR testen worden door onze arts-microbioloog gecontroleerd. Bij ons ontvangt u uw uitslag altijd inclusief certificaat.

Sneltest

59,00

Met de COVID-19 antigeen sneltest heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent. De uitslag ontvangt u binnen twee uur in uw mail.

  Binnen twee uur uitslag
  Inclusief certificaat
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  12 klinieken in Nederland
  Uitslag met Engels certificaat
  Uitgevoerd onder supervisie van een arts

PCR test

119,00

Aan de hand van de COVID-19 PCR test kunnen we bepalen of je nu besmet bent met het coronavirus. Bij een negatieve uitslag ontvangt u een reiscertificaat.

  Inclusief Engels reiscertificaat
  Vandaag getest, vandaag uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  Geanalyseerd in eigen lab
  Eerste in NL met PCR certificaat
  Tienduizenden gingen u voor!

Serologie

49,00

Aan de hand van de serologische test kunnen we meten of je het coronavirus hebt gehad. De test kun je ook zelf thuis afnemen.

  Uitslag gecontroleerd door arts
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  Geanalyseerd in eigen lab
  Uitslagen kliniek dezelfde dag

Zakelijke testen afnemen?

Coronalab biedt diverse oplossingen voor bedrijven, zoals boekingscodes en testen op uw locatie. Kijk voor meer informatie op onze bedrijfspagina. 

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Met deze bedrijven werken we samen

Onze testlocaties

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties. Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de testen en openingstijden van de diverse locaties? Klik dan hier. 

PlaatsPCR testSneltest
 AmsterdamPCR test AmsterdamSneltest Amsterdam
 RotterdamPCR test RotterdamSneltest Rotterdam
 Den HaagPCR test Den HaagSneltest Den Haag
 HilversumPCR test HilversumSneltest Hilversum
 Alphen aan den RijnPCR test Alphen Sneltest Alphen
 ZwollePCR test ZwolleSneltest Zwolle
 BredaPCR test BredaSneltest Breda
 ZeistPCR testZeistSneltest Zeist
 Liempde-BoxtelPCR test LiempdeSneltest Liempde
 HoogeveenPCR test HoogeveenSneltest Hoogeveen
 OosterbeekPCR test OosterbeekSneltest Oosterbeek
 GroningenPCR test GroningenSneltest Groningen
 AlmerePCR test AlmereSneltest Almere
 EnschedePCR test EnschedeSneltest Enschede

Coronatest voor vliegen

Benieuwd wat de specifieke inreis regels zijn voor reizen naar CuraçaoGriekenland, FrankrijkMarokko, Bonaire en vele andere landen? Bekijk onze reisadvies pagina de regels deze en vele andere locaties.

Hoe werkt het testen?

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een door u gekozen coronatest via onze boekingstool. Op de door u gekozen locatie en het gekozen tijdstip zal onze afnemer materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht.

Snelle uitslag

U ontvangt bij testen die afgenomen worden in onze kliniek altijd dezelfde dag de uitslag. De uitslag volgt dezelfde dag rond 22:00 uur. De uitslag van sneltesten krijgt u binnen twee uur na afname van de test.

Thuis zelf afnemen om te testen of je corona hebt gehad

Wil je vanuit huis testen of je het coronavirus hebt gehad? Dat kan met de Corona-Gehad test. De Corona-Gehad test is een serologische bloedtest. Door afname en opsturen van enkele druppels bloed kunnen wij in ons eigen laboratorium analyseren of u antistoffen tegen het coronavirus heeft. Er zit een uitgebreide handleiding in het pakket. 

Een serologische test is er om te bepalen of u corona heeft gehad. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. De test werkt optimaal vanaf ongeveer twee weken na de eerste dag dat u ziek bent geweest. Heeft u in de afgelopen tijd klachten gehad en wilt u weten of dit het coronavirus was? Met deze antistoffen test kunt u dat vaststellen.

In het nieuws

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Veelgestelde vragen

Mag Coronalab van het RIVM de coronatest doen?

Ja, wij zijn een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor COVID-19 diagnostiek. Dit betekent dat door het RIVM gecontroleerd zijn en we voldoen aan de gestelde criteria. Hier vind je ons certificaat voor bevoegdheid. Verder staan we ook vermeld in de richtlijn van het RIVM.

Hoe betrouwbaar zijn Coronalab testen?

Wij vinden het belangrijk dat onze testen niet alleen toegankelijk, maar ook zo betrouwbaar mogelijk zijn. Daarom bieden wij alleen goedgekeurde laboratoriumtesten aan die door deskundig personeel worden uitgevoerd. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd. Dit betekent dat wij regelmatig gecontroleerd worden op kwaliteit en professionaliteit en deze controles altijd goed doorstaan.

PCR-techniek (gouden-standaard)
Dit is dezelfde techniek die ook het RIVM en GGD gebruiken. Ons laboratorium is ook een door het RIVM gevalideerd laboratorium zijn voor SARS-CoV-2 diagnostiek. De specificiteit van de PCR test is 99,8% en de sensitiviteit is 99,9%.

Serologische test
Met de serologische test meet je of je antistoffen hebt tegen het coronavirus. We gebruiken CE-IVD gecertificeerde testen en hebben deze intern en extern gevalideerd. Wij gebruiken twee ELISA testen met een sensitiviteit en specificiteit tussen de 96-100% voor onze doelgroep (zie hierboven ‘wanneer kan ik testen’). Deze komen overeen met de criteria die door experts  worden gesteld aan antistoffentesten voor deze toepassing.

Als de test ‘positief’ is doen wij nogmaals een onafhankelijke test om er zeker van te zijn dat je echt antistoffen hebt. Hierdoor kan de uitslag wat langer duren.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?
Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer.
Is mijn uitslag anoniem?

Voor de PCR test hebben je persoonlijke gegevens nodig zoals je voor-en achternaam, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer. Deze gebruiken we voor het maken en kunnen versturen van het PCR certificaat. Als je positief wordt getest willen we je ook kunnen bellen. Wij handelen conform de AVG en uitslagen worden via e-mail verstuurd. Indien positief geven wij de positieve testuitslag door aan de GGD en het RIVM. Dit zijn wij verplicht in het kader van de wettelijke meldingsplicht van COVID-19. Voor meer informatie over gegevensverwerking verwijzen wij naar onze privacyverklaring.

Bij de Corona-Gehad test die je online bestelt is de uitslag is volledig anoniem. Wij weten niet wie we testen. Jij bent de enige met die code dus bewaar het codekaartje goed!

Worden mijn gegevens gedeeld met het RIVM?

Indien een reiziger of medewerker positief wordt getest op COVID-19 dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de regionale GGD en geanonimiseerd in weekstaten bij het RIVM.

Indien u de serologische test (Corona-Gehad) heeft gekocht delen wij NOOIT gegevens met derden zonder uitdrukkelijke toestemming. In tegenstelling tot een positieve PCR test zijn we bij de serologische test niet wettelijk verplicht om een positieve uitslag te melden bij de GGD en/of RIVM.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Gegevens voor testen in de kliniek
Alle persoonsgegevens die worden opgeslagen om de test te kunnen analyseren en de test te kunnen uitvoeren worden conform AVG na twee weken verwijderd.

Serologische Thuis afname set
We hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren. Zo hebben we je contactgegevens en postadres nodig om de test naar je toe te sturen en om de betaling af te handelen. Je gegevens worden 6 weken na je bestelling verwijderd. 

De gegevens staan op beveiligde servers die voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden in het kader van de AVG.

Ik heb mijn uitslag niet ontvangen, wat moet ik doen?

Uitslagen komen dezelfde dag uiterlijk om 22.00 uur. Heeft u dan de uitslag nog niet ontvangen en zit het niet in uw ongewenste mailbox dan kunt u ons mailen naar info@coronalab.eu.

Onze helpdesk is via de mail tot 23.59 uur voor u beschikbaar.

Moet ik nuchter blijven voor een test?

Het gebruik van verschillende middelen kan zorgen voor een onduidelijke of onbetrouwbare uitslag. Wij adviseren u daarom één à twee uur van te voren niet te roken, eten of drinken. Ook het nuttigen van alcohol of het gebruik van mondwater kan de uitslag nadelig beïnvloeden.

Wat is het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) veroorzaakt de ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

De meeste mensen ervaren een grieperig gevoel en hebben klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, moeheid, koorts en/of benauwdheid. SARS-CoV-2 wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Ook komt vermindering van reuk en smaak vaak voor. Meer informatie kun je vinden op de site van het RIVM.