Coronatesten voor bedrijven

Wij zijn een ISO gecertificeerd en door het RIVM gevalideerd laboratorium voor SARS-CoV-2 diagnostiek. Wij helpen bedrijven bij het testen en screenen van medewerkers op SARS-CoV-2.

Hiermee verhogen we de veiligheid van uw bedrijf en haar medewerkers en voorkomen we eventuele verdere verspreiding.

N

Betrouwbare testen voor bedrijven

N

COVID-19 PCR test voor zakelijke reis

N

Snelle analyse in ons laboratorium

Waarom is testen nodig?

Voor veel bedrijven heeft SARS-CoV-2 een forse impact. Als werkgever wilt u uw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen en screenen van uw medewerkers speelt hierin een belangrijke rol. Zo houdt u uw bedrijf gezond.

In sectoren waar mensen dicht op elkaar werken of veel in contact komen met klanten is testen belangrijk. Als een mogelijke besmetting vroeg in beeld komt voorkomt dit verspreiding onder medewerkers.

Samen met onze artsen helpen wij organisaties bij het testen en screenen van medewerkers. Want meten is weten!

Business travel

Heeft u of een van uw werknemers een reis naar het buitenland gepland? Veel landen hebben een inreisbeperking en eisen een COVID-19 PCR test bij binnenkomst. Wij bieden deze test inclusief een medische verklaring aan. Afname, uitslag en certificaat in 1 dag. Neem contact met ons op.

Naar de travel pagina →

Welke testen en wat kan ik met de uitkomst?

De Corona-Gehad test is een bloedtest waarmee we bekijken of iemand COVID-19 heeft gehad. Als medewerkers het virus hebben gehad zijn ze minder vatbaar voor een eventuele herinfectie en dus beter inzetbaar. Tevens geeft het medewerkers zekerheid. Uw medewerkers kunnen deze test op locatie of zelf thuis doen met onze zelfafnameset. Meer info 

De Corona-Nu test wordt gebruikt om te zien of iemand op dit moment COVID-19 heeft. Dit is voor bedrijven waar mensen dicht op elkaar werken of veel in contact komen met klanten belangrijk. Door veel te testen weten bedrijven tijdig wie er wel of niet geïnfecteerd zijn. Er kunnen dan snel passende maatregelen worden genomen waardoor mogelijke verdere verspreiding wordt voorkomen. Het materiaal dat nodig is voor deze test moet worden afgenomen door een (bedrijfs)arts. Meer info →

Hoe werkt het testen?

Nadat de tests besteld zijn en het materiaal door uzelf of door een bedrijfsarts is afgenomen, wordt het materiaal terug naar ons laboratorium gestuurd. De bedrijfsarts of de medewerker kan de uitslag binnen 48 uur inzien. Onze Arts-Microbioloog is betrokken bij alle uitslagen die we geven.

De afnameset

Wij bieden alleen een zelfafnameset aan om materiaal af te nemen. Onze testen worden uitsluitend in het laboratorium gedaan. We gebruiken CE-IVD gecertificeerde testen die we intern en extern hebben gevalideerd.

ELISA test

Voor de bloedtest gebruiken wij twee CE-IVD gecertificeerde ELISA testen met sensitiviteit van 96% en specificiteit van 99.2%. Alle positieve uitslagen worden geconfirmeerd met onafhankelijke test, zoals geadviseerd door de fabrikant. Kans op fout-positief is dus zeer gering. 

Corona-Gehad test

Corona-Gehad (Serologie test)

Als iemand klachten heeft gehad gebruiken we een bloedtest. Dit doen we met een paar druppels bloed die met een vingerprik zelf thuis afgenomen worden. In het laboratorium bekijken we of er antistoffen zijn aangemaakt tegen het SARS-CoV-2. Zo kunnen we zien of u het virus heeft doorgemaakt. 

Corona-Nu test

Corona-Nu (PCR test)

Als iemand nu klachten heeft testen we of het coronavirus nu aanwezig is. Dit doen we middels de gouden standaard (PCR-techniek). Om deze test te doen hebben we een wattenstaaf bijgesloten zodat er materiaal vanuit de keel afgenomen kan worden. In het laboratorium onderzoeken we of er een actieve infectie is die wordt veroorzaakt door SARS-CoV-2.

Direct bestellen

Bestelformulier bedrijven & zorginstellingen

  • Prijs: 49,95 € Aantal:
    Price excluding VAT: 41,28
  • Prijs: 121,00 € Aantal:
    Price excluding VAT: 100,-

Testen op locatie

Ondersteuning nodig bij het faciliteren van testen? Wij testen ook op locatie. Neem gerust contact met ons op. 

Screenen van uw medewerkers?

We gebruiken betrouwbare PCR en bloedtestenNeem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn medewerker testen op het coronavirus?

De Corona-Nu test wordt door een (bedrijfs)arts afgenomen. De arts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

De Corona-Gehad test kan door medewerkers zelf worden afgenomen. 

In geen van beide gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen.

 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als de (bedrijfs)arts een medewerker positief test op corona dan geeft de arts dit door aan de lokale GGD. Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen.

Wat kunt u als werkgever doen voor je medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat je deze instructies volgt. Je kunt medewerkers hierop aanspreken.

Contact

Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.