Een nieuwe variant van het coronavirus duikt op. De Britse variant van COVID-19 heeft er mede voor gezorgd dat de lockdown wordt verlengd. We zien, onder andere in de persconferentie gisteren (12 jan. 2021) van Premier Rutte, dat er veel angst is voor de Britse variant van het Coronavirus. De angst voor deze variant zit met name in het hogere reproductiegetal van het virus. Het virus lijkt besmettelijker waardoor er sneller meer mensen ziek worden. Bij Coronalab krijgen we regelmatig vragen over deze en andere nieuwe mutaties.

Werken jullie testen ook voor de Britse en Zuid Afrikaanse corona variant?

Ja onze testen detecteren ook de Engelse en de Zuid Afrikaanse COVID-19 varianten. Ze worden net zo goed herkend als de reguliere COVID-19 variant. Dit geldt voor onze PCR testen en ook voor de sneltesten van Roche, Biosensor en alle andere merken die wij gebruiken. Mochten er in de toekomst varianten ontstaan die niet gedetecteerd kunnen worden door onze testen dan laten we dit u weten.

Besmettingen snel opsporen met de PCR test

Voor veel bedrijven is een snelle testuitslag erg belangrijk. Bij Coronalab nemen we testen af die met prioriteit geanalyseerd worden in ons eigen lab. Hierdoor kunnen we snel resultaat geven. Testen kan op een van onze testlocaties maar we verzorgen ook complete bedrijfsscreenings bij u op locatie. Voor screenings passen wij de PCR methode toe. Daarmee kunnen we in een vroeg stadium al een besmetting vaststellen en een verdere uitbraak binnen uw organisatie voorkomen. Zeker nu er ook besmettelijkere mutaties van het virus actief zijn kan het belangrijk zijn om preventief te screenen. Ook asymptomaten kunnen het virus bij zich dragen en anderen ziek maken. Heeft u meer informatie nodig over onze testen of wilt u boekingscodes aanvragen voor uw personeel? We helpen u graag.