fbpx

PCR test voor reizen naar Griekenland

Gaat u op reis naar Griekenland (Rhodos, Kreta, Lesbos, Chersonissos, Kos) per boot, auto of vlucht en wilt u weten welke corona maatregelen er gelden? Hier vindt u meer informatie over de COVID-19 PCR test die wordt aanbevolen voor Griekenland. Er kunnen specifieke eisen van toepassing zijn zoals de geldigheid van de verklaring. Je dient hier zelf goed naar te kijken. 

 

Geldigheid

Een medische verklaring die niet ouder is dan 72 uur om binnen te komen en quarantaine te vermijden.

Kinderen

Kinderen vanaf 10 jaar moeten getest worden.

Verklaring indienen

De verklaring moet vooraf ingediend worden op travel.gov.grDaarnaast dien je een ingevuld PLF-formulier met QR-code te hebben.

Welke test heb ik nodig om naar Griekenland te reizen?

Hiervoor kiest u een PCR test. Deze dient max 72 uur voor AANKOMST op de bestemming te zijn afgegeven. Houd dus rekening met de 4-5 uur vluchttijd.

Is jullie PCR test goedgekeurd door Griekenland?

Ja. We zijn een erkend laboratorium in Nederland en goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen. Onze artsen verstrekken de COVID-19 certificaten. Het paspoort of ID-nummer staat op de uitslag als deze bij boeking is doorgegeven. Onze uitslagen zijn in het Engels.

Hoe nemen jullie de PCR test af?

Voor de corona PCR-test nemen wij een keel swab af.

Wanneer ontvang ik de uitslag?

Als je voor 11.00 uur bent getest dan heb je dezelfde dag de uitslag. Voor Coronalab Amsterdam Science Park is dit 12.00 uur. 

Als je na 11.00 uur bent getest dan heb je de volgende dag de uitslag om 22.00 uur.

Kan ik telefonisch een afspraak maken?

Nee, dat is niet mogelijk, gebruik hiervoor onze agenda. Wij hebben namelijk persoonlijke gegevens nodig om het certificaat volledig te maken.

Kan ik voor meerdere mensen een afspraak inplannen?

Ja, je kunt gezinsleden toevoegen in onze planningstool. 

Coronamaatregelen Griekenland

Voor Griekenland is een COVID-19 PCR test nodig. De verklaring die niet ouder is dan 72 uur voor AANKOMST om het land binnen te komen. Kinderen vanaf 10 jaar moeten getest worden. Uitslag moet in het Engels. Meer informatie vind je ook hier.

De situatie verandert per dag. Een actueel overzicht met alle eisen die een land stelt aan de coronatesten vindt u op de pagina van de International Air Transport Association (IATA). Deze organisatie houdt hier een overzicht bij van alle landen.

Coronatest noodzakelijk?

Op deze pagina informeren we u over PCR-tests voor reizen naar het buitenland. U moet zelf beoordelen of de coronatest voor uw specifieke reis en verblijfsduur noodzakelijk is. Mocht u vragen hebben dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 testen verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heeft u, mits in de ochtend voor 11:30 uur getest, dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze zorgprofessionals werken

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Wat is een coronatest?

Aan de hand van een coronatest bepalen we of je op dit moment het coronavirus bij je draagt. In landen met een inreisbeperking is dat nodig om verplichte quarantaine te vermijden. Er zijn verschillende manieren van testen. Voor reizen is de PCR-test vereist. Aan de hand van deze test bepalen we of het virus zich in de keel- of neusholte bevindt.

Voordat je op reis kunt moet je een negatieve PCR-test met medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. In sommige gevallen moet je deze al van tevoren opsturen.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Je kunt bij ons in de ochtend terecht (tot 11.30 uur) en hebt dezelfde dag rond 22.00 uur de uitslag met het COVID-19 PCR certificaat getekend door een van onze artsen.

Locaties

U kunt op diverse Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties die voor u beschikbaar zijn en reserveer uw afspraak in onze online boekingstool

Kosten

De kosten voor een test inclusief een certificaat zijn Eur 149,95 per persoon. Dit bedrag kunt u vooraf voldoen in onze planningstool

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Als u in de ochtend wordt getest voor 11.30 uur, dan krijgt u de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur. Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.