PCR test voor reizen naar Griekenland

Ga je op reis naar Griekenland? Op deze pagina vind je meer informatie over de COVID-19 test die nodig kan zijn voor Griekenland. Plan eenvoudig een afspraak voor een PCR test voor Griekenland in één van onze klinieken in Nederland. Je kunt de uitslag inclusief reiscertificaat binnen 24 uur opvragen. Wanneer de uitslag klaar staat in onze beveiligde omgeving krijg je van ons bericht.

Inreisbeperkingen

Er gelden momenteel geen inreisbeperkingen voor dit land. Dit houdt in dat je geen test hoeft te doen om het land in te mogen reizen. 

Gerust op reis

Wil je er zeker van zijn dat je Corona-vrij op vakantie gaat? Je kan altijd bij Coronalab.eu een test inplannen.

De PCR test is de meest nauwkeurige test - ook als je geen klachten hebt. Wil je snel uitslag of heb je klachten die op Corona lijken, dan kun je ook voor de sneltest kiezen.

PCR test

€ 69,00

Altijd binnen 24 uur uitslag
Geanalyseerd in eigen lab
Incl. gratis reiscertificaat

Sneltest

€ 39,00

Binnen twee uur uitslag
  Onder supervisie van arts
  Incl. gratis reiscertificaat

Coronatest voor Griekenland

Voor Griekenland is momenteel geen COVID-19 test verplicht.

De situatie omtrent de coronatest voor Griekenland kan veranderen. Een actueel overzicht met alle eisen die een land stelt aan de coronatesten vindt je op de pagina van de Nederland Wereldwijd. Deze organisatie houdt hier een overzicht bij reisadviezen van alle landen.

Coronatesten voor reizigers

Heb je een COVID-19 test voor reizen nodig? Veel landen stellen bepaalde eisen om de COVID-19 besmettingen tegen te gaan. Denk hierbij aan een verklaring van een negatieve test. Bij Coronalab bieden we PCR én sneltesten met reisverklaring. Hierin staat dat je een negatieve coronatest hebt afgelegd. Voor sommige reizen is deze negatieve test nodig. Landen hebben wel verschillende regels over de geldigheid en de duur van het certificaat. Lees je daarom altijd goed in in de regels over het land waar je naartoe gaat. Daarvoor kun je een van onze pagina’s over het betreffende land bekijken.

Hoe werkt de PCR test in de kliniek?

Je maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij je afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Je kunt altijd de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring binnen 24 uur opvragen. De verklaring wordt door onze arts opgesteld. Bij vragen neem je contact op via info@coronalab.eu.

Waar kan ik de PCR test voor Griekenland afnemen?

Wij hebben meerdere testlocaties voor PCR testen in Nederland. Zo is er altijd een testlocatie bij jou in de buurt voor het afnemen van een coronatest voor Griekenland. Op onze testlocaties pagina kun je hiervan een overzicht vinden en de locatie kiezen die het dichtste bij is. Vervolgens kun je voor die test locatie gemakkelijk een afspraak inplannen.

Griekenland PCR test

De verplichte PCR test voor Griekenland neem je eenvoudig af bij coronalab.eu. Je kunt binnen 24 uur de uitslag, inclusief reiscertificaat, opvragen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor de aankomst in Griekenland. Vergeet daarbij niet om vooraf een verklaring in te dienen op travel.gov.gr. Dit is vanuit de Griekenland verplicht gesteld naast de negatieve coronatest. Dit geldt ook voor vakanties op de Griekse eilanden als Kos, Kreta en Rhodos. 

Maak voor uw coronatest voor Griekenland eenvoudig een afspraak via ons systeem bij een van onze twaalf klinieken. Je kunt de uitslag binnen 24 uur opvragen in onze beveiligde omgeving, geheel conform de AVG. Zo kan alleen jij bij jouw resultaten. Daarnaast worden alle persoonsgegevens die opgeslagen zijn om de test te kunnen analyseren en de test te kunnen uitvoeren conform AVG na twee weken verwijderd. Ben je op zoek naar een corona test voor uw reis naar Griekenland? Wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen over PCR testen

Wanneer krijg ik de uitslag?

Je krijgt bij Coronalab altijd binnen 24 uur uitslag. Wanneer je test klaarstaat krijg je hierover van ons bericht. Is dit niet het geval? Check dan je spamfolder en neem anders contact op met ons via het emailadres info@coronalab.eu

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja.

Coronalab biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed voordat je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode.

We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis. Meer informatie kun je terugvinden op onze reisadvies pagina. 

Welk tijdstip staat genoteerd op jullie certificaat?

Op het certificaat staat het tijdstip waarop het certificaat is gegenereerd.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Er wordt vaak gevraagd naar de PCR certificaat van een lab dat is goedgekeurd. Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze testen uitvoeren.

Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. En sommige landen eisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode of andere gezondheidsverklaring nodig zijn voor het land van bestemming.

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen.

Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 24 uur voor de testafspraak. Dit kan je zelf doen via de beveiligde omgeving. Een link naar de beveiligde omgeving vind je in de bevestigingsmail. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Als je een reiscertificaat wenst te ontvangen, dan vul je jouw paspoort- of ID-kaartnummer in bij het boeken. Neem dan ook je identificatiebewijs mee te nemen naar de afspraak. Wij gebruiken jouw paspoort/ID-nummer op de certificaten en deze reisdocumenten moeten we verifiëren. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Een rijbewijs is dus niet voldoende.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Je ontvangt bericht dat de uitslag klaarstaat via een mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking. Controleer ook de spamfolder als je dit niet hebt ontvangen.

Coronalab belt alleen als de uitslag positief is.

Hoe lang is de uitslag geldig?

Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina.

Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

In welke taal is de uitslag?

Je ontvangt de uitslag in het Engels.

Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er meerdere locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Wij nemen de test af middels een keel- en neusswab. Dit is conform de RIVM richtlijn.

We doen geen gorgel test. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen.

 

Moeten kinderen getest worden?

Ja. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden je aan om dit goed te controlen.

Onze artsen houden tijdens het testen rekening met je kind. We begrijpen dat het voor je kind spannend is. Bereid je kind er zo goed mogelijk op voor.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?

Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld.

Coronalab.eu staat voor kwaliteit

Binnen 24 uur uitslag

Bij Coronalab.eu krijg je altijd binnen 24 uur de uitslag en het certificaat.

ISO gecertificeerd

Microbe & Lab is ISO-gecertificeerd en wordt geleid door een microbioloog. Alle tests worden uitgevoerd en geverifieerd door professionals.

RIVM geaccrediteerd

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving, zoals AVG verwerkt en jouw uitslag wordt via Multifactor Authenticatie en beveiligde verbinding met je gedeeld.