Corona en reizen naar Libanon

Gaat u op reis naar Libanon en wilt u weten welke corona maatregelen er gelden? Hier vindt u meer informatie over de COVID-19 test die wordt aanbevolen voor Libanon. Er kunnen specifieke eisen van toepassing zijn zoals de geldigheid van de verklaring. U dient hier zelf goed naar te kijken.

N

PCR en serologietest worden door arts afgenomen

N

COVID-19 PCR certificaat wordt verstrekt door onze artsen.

N

Uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur!

Welke test heb ik nodig om naar Libanon te reizen?

Hiervoor kiest u een PCR test. Deze dient max 96 uur voor vertrek te zijn afgegeven.

Is jullie test goedgekeurd door Libanon?

Ja. We zijn door de autoriteiten in Libanon erkend als testfaciliteit. Hierdoor kunt u met onze test het land in.

Hoe nemen jullie de testen af?

Voor de corona PCR-test nemen wij een keel swab af.

Wanneer ontvang ik de uitslag?

Dezelfde dag, rond 22:00 ’s avonds.

Kan ik telefonisch een afspraak maken?

Nee, dat is niet mogelijk, gebruik hiervoor onze agenda. Wij hebben namelijk persoonlijke gegevens nodig om het certificaat volledig te maken.

Op welke dagen en tijden kan ik bij jullie terecht?

Maandag t/m zaterdag tussen 08:30/09:00 en 12:00.

Kan ik voor meerdere mensen een afspraak inplannen?

Ja, maar je dient voor elk persoon dit apart in te plannen. Wij hebben namelijk gegevens van ieder paspoort nodig om de individuele certificaten in te vullen.

Coronamaatregelen Libanon

Voor Libanon is een COVID-19 PCR test met serologische test nodig. De verklaring die niet ouder is dan 96 uur om het land binnen te komen en quarantaine te vermijden.  Als u van een Europese luchthaven vertrekt die op de Libanese PCR-lijst staat, kunt u bewijs van een Nederlandse PCR-test tonen. Als u geen negatief PCR-resultaat heeft mag de luchtvaartmaatschappij u niet op de vlucht toelaten. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgezonderd van de PCR-test.

Meer informatie over Libanon vindt u hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/libanon/reizen/reisadvies#anker-coronavirus 

De situatie verandert per dag. Een actueel overzicht met alle eisen die een land stelt aan de coronatesten vindt u op de pagina van de International Air Transport Association (IATA). Deze organisatie houdt hier een overzicht bij van alle landen.

Coronatest noodzakelijk?

Op deze pagina informeren we u over PCR-tests voor reizen naar het buitenland. U moet zelf beoordelen of de coronatest voor uw specifieke reis en verblijfsduur noodzakelijk is. Mocht u vragen hebben dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 test (PCR) verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 PCR testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heeft u dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze arts werkt

Onze arts neemt wat slijm af middels een swab (we passen de test toe die voor het land benodigd is, sommige landen eisen een andere test). Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Belangrijk: blijf thuis als u klachten heeft of als u de afgelopen 2 weken klachten heeft gehad. Als u klachten hebt, laat u testen bij de GGD.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Zelfde dag uitslag

Snel resultaat nodig? Je kunt bij ons in de ochtend terecht en hebt dezelfde dag om 22.00 uur de uitslag met het COVID-19 PCR certificaat getekend door een van onze artsen.

Locatie travel clinic

Onze travel clinic voor reizigers bevindt zich op het Science Park 106 in Amsterdam. Je kunt ook terecht bij een van onze partner locaties in Nederland. Die zijn hier te vinden.

Kosten

De kosten voor een PCR test inclusief een certificaat zijn Eur 149,95 per persoon. Dit bedrag kan per pin worden voldaan. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je per kind 25% minder.

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts zal materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. U krijgt de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur. Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.