Corona en reizen naar Sint Maarten

Gaat u op reis naar Sint Maarten en wilt u weten welke corona maatregelen er gelden? Hier vindt u meer informatie over de COVID-19 test die wordt aanbevolen voor Sint Maarten. Er kunnen specifieke eisen van toepassing zijn zoals de geldigheid van de verklaring. U dient hier zelf goed naar te kijken.

Geldigheid

Een medische verklaring die niet ouder is dan 120 uur om binnen te komen en quarantaine te vermijden.

Kinderen

Kinderen vanaf 11 jaar moeten getest worden.

Verklaring indienen

De verklaring moet vooraf ingediend worden op sintmaartenehas.com

Welke test heb ik nodig om naar Sint Maarten te reizen?

Hiervoor kiest u een PCR test. Deze dient max 120 uur voor vertrek te zijn afgegeven.

Is jullie test goedgekeurd door Sint Maarten?

Ja. We zijn door de autoriteiten in Sint Maarten erkend als testfaciliteit. Hierdoor kunt u met onze test het land in.

Wanneer ontvang ik de uitslag?

Dezelfde dag, rond 22:00 ’s avonds (mits in de ochtend getest).

Kan ik telefonisch een afspraak maken?

Nee, dat is niet mogelijk, gebruik hiervoor onze agenda. Wij hebben namelijk persoonlijke gegevens nodig om het certificaat volledig te maken.

Op welke dagen en tijden kan ik bij jullie terecht?

Maandag t/m zaterdag tussen 08:30/09:00 en 12:00.

Kan ik voor meerdere mensen een afspraak inplannen?

Ja, je kunt gezinsleden toevoegen in onze online planningstool. 

N

Test door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd lab voor COVID-19 PCR testen.

N

COVID-19 PCR certificaat die breed wordt geaccepteerd. Veel testlocaties in Nederland! 

N

In ochtend getest voor 11.30 uur? Uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur.

Coronamaatregelen Sint Maarten

Voor Sint Maarten is een COVID-19 PCR test met serologische test nodig. De verklaring die niet ouder is dan 120 uur om het land binnen te komen en quarantaine te vermijden.

De situatie verandert per dag. Een actueel overzicht met alle eisen die een land stelt aan de coronatesten vindt u op de pagina van de International Air Transport Association (IATA). Deze organisatie houdt hier een overzicht bij van alle landen.

Coronatest noodzakelijk?

Op deze pagina informeren we u over PCR-tests voor reizen naar het buitenland. U moet zelf beoordelen of de coronatest voor uw specifieke reis en verblijfsduur noodzakelijk is. Mocht u vragen hebben dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen.

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 testen verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heeft u, mits in de ochtend voor 11:30 uur getest, dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze zorgprofessionals werken

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Je kunt bij ons in de ochtend terecht (tot 11.30 uur) en hebt dezelfde dag rond 22.00 uur de uitslag met het COVID-19 PCR certificaat getekend door een van onze artsen.

Locaties

U kunt op diverse Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties die voor u beschikbaar zijn en reserveer uw afspraak in onze online boekingstool

Kosten

De kosten voor een test inclusief een certificaat zijn Eur 149,95 per persoon. Dit bedrag kunt u vooraf voldoen in onze planningstool. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je per kind 25% minder.

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Als u in de ochtend wordt getest voor 11.30 uur, dan krijgt u de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur. Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.