PERSBERICHT

Amsterdam, 14 Oktober 2021

Coronalab.eu lanceert een nieuwe combinatietest waarmee SARS-CoV-2 en de Griep kan worden aangetoond. Met deze speciale test kunnen we naast een besmetting met SARS-CoV-2 ook zien of deze wordt veroorzaakt door twee van de voorkomende infuenzavirussen die de griep veroorzaken (Influenza A en B). Coronalab.eu biedt zowel een PCR-test variant als een (antigeen) sneltest aan.

“Uit de meest recente cijfers van het RIVM zien we een stijging van bijna 50% van het aantal coronabesmettingen in Nederland. Tegelijkertijd verwachten virologen een zwaardere griepepidemie dan afgelopen jaren. De symptomen zullen (deels) overlappen en dit zal voor meer onrust zorgen in deze tijd van Covid-19”, aldus Patrick de Boer, CEO van Coronalab.eu”. “Met deze combinatietest willen wij organisaties helpen om snel duidelijkheid te krijgen om daarmee nieuwe besmettingen en uitval van medewerkers te voorkomen”.

Voor deze combinatietest is geen extra afname nodig. In het laboratorium wordt het sample alleen op meerdere infecties getest. De test zal vanaf volgende week beschikbaar zijn. De kosten van deze test zijn € 79,00 excl. BTW. De antigeen sneltest variant zal € 39,00 excl. BTW kosten.

Over
Coronalab.eu is onderdeel van Microbe&Lab, een ISO gecertificeerd en door het RIVM gevalideerd laboratorium voor SARS-CoV-2. Coronalab.eu helpt bedrijven en particulieren met betrouwbare testen voor verschillende infectieziekten.