Het RIVM meldt in een persbericht van vandaag dat sneltesten niet betrouwbaar zijn. Het instituut onderzocht 16 zogenaamde point-of-care testen (of sneltesten) in samenwerking met verschillende laboratoria in Nederland. Hieruit blijkt dat er vooralsnog geen betrouwbare sneltesten zijn gevonden voor de verschillende toepassingen.

Coronalab gebruikt GEEN sneltesten.

Wij gebruiken twee CE-IVD gecertificeerde ELISA testen. Ook Sanquin gebruiken een ELISA-test om grootschalig testen van corona-antistoffen. Deze testen vinden uitsluitend in het laboratorium plaats met gespecialiseerde apparatuur. 

Coronalab biedt de ELISA-test (Corona-Gehad) momenteel aan voor mensen die minimaal 14 dagen geleden klachten hebben gehad en/of risico hebben gelopen (bv mensen bij een besmet persoon in de buurt zijn geweest). Als de vragenlijst is doorlopen geeft de testwijzer aan of onze test nuttig is. De ELISA-testen hebben we gevalideerd voor onze doelgroep en de test geeft hiervoor een betrouwbare uitslag. Alle positieve uitslagen worden tevens geconfirmeerd met onafhankelijke test, zoals geadviseerd wordt door de fabrikant. De kans op fout-positieve uitslagen is dus zeer klein

Meer informatie vindt u op onze science pagina.