Coronatest voor bedrijven, zorg en onderwijs

Coronalab biedt betrouwbare COVID-19 testen aan voor werkgevers. Dit doen we met een snelle service waarbij medewerkers snel terecht kunnen en altijd dezelfde dag al de uitslag hebben. Met onze COVID-19 testen helpen we medewerkers weer sneller aan het werk en verhogen we de veiligheid op de werkvloer. We helpen ook bedrijven met (in-company) screenen van medewerkers.

Snel weer aan het werk

Boekingscodes

Sneltest

Boekingscodes kan je vanaf 10 testen aanvragen. Je bedrijf krijgt codes waarmee jouw medewerkers eenvoudig zelf een test kunnen plannen. 

 

  Binnen twee uur uitslag
  Biosensor en Roche Antigeentest
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Inclusief Engels certificaat
 

Boekingscodes

PCR test

Boekingscodes kan je vanaf 10 testen aanvragen. Je bedrijf krijgt codes waarmee jouw medewerkers eenvoudig zelf een test kunnen plannen.

 

  Inclusief Engels reiscertificaat
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Geanalyseerd in eigen lab
  Eerste in NL met PCR certificaat
  Ervaring bij >100 bedrijven

Screening

Op locatie

Wij testen je medewerkers met betrouwbare PCR testen op jouw eigen werklocatie. Vraag naar de mogelijkheden voor preventief testen of met spoed bij een Corona uitbraak. 

  Diensten volledig conform AVG
  Uitslag gecontroleerd door arts
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Testen geanalyseerd in eigen lab
  Uitslagen binnen 24 uur

Zakelijke vraag?

Heb je een andere bedrijfsgerelateerde vraag? Neem contact met ons op.

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Alle testen worden door een BIG gecertificeerd arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving zoals AVG verwerkt.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Met deze bedrijven werken we samen

Waarom een commerciële coronatest afnemen?

COVID-19 heeft een forse impact op organisaties. Als werkgever wil je jouw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen van de medewerkers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Coronalab biedt een kwalitatief hoogwaardige COVID-19 PCR test (PCR test is gevalideerd door het RIVM) en een snelle testprocedure. De medewerkers kunnen bij testen die afgenomen worden in onze klinieken altijd dezelfde dag de uitslag opvragen, ongeacht welke test uw werknemer afneemt.

Wanneer testen?

Bedrijven passen onze tests toe om te kijken of werknemers op dit moment een COVID-19 infectie hebben. Door infecties vroeg op te sporen worden uitbraken voorkomen en wordt de veiligheid onder werknemers verhoogd. Met onze COVID-19 testprocedure kunnen medewerkers met en zonder symptomen bij Coronalab terecht. Verder helpen we bedrijven ook bij het op locatie screenen of steekproefsgewijs testen om COVID-19 infecties vroeg op te sporen.

Op locatie testen? Neem contact met ons op.

Hoe werkt testen in de kliniek?

Je ontvangt van ons codes die de werknemers eenvoudig zelf kunnen gebruiken om een test in één van onze testlocaties een afspraak in te plannen via onze boekingstool. Let op: een boekingscode kan maar één keer ingevuld worden.

De werknemer komt op de afgesproken locatie op het afgesproken tijdstip naar de afspraak in onze kliniek. Daar wordt een sample afgenomen. De manier van testen is afhankelijk van de testkeuze. Voor meer informatie over onze testen kunt u kijken op de pagina’s van de PCR test, de Sneltest en de Serologische test.

Het afgenomen materiaal wordt met prioriteit in ons eigen laboratorium geanalyseerd. Alle uitslagen worden gecontroleerd door onze arts-microbioloog. De medewerker kan de uitslag via een beveiligde omgeving opvragen inclusief Engelstalig (reis)certificaat.

Zakelijk op reis?

Heeft u of één van je werknemers een reis naar het buitenland gepland? Kies dan voor boekingscodes voor de PCR test. Deze wordt, indien de werknemer zijn/haar paspoortgegevens invult, voorzien van een internationaal breed geaccepteerd reiscertificaat. Veel landen hebben een inreisbeperking en eisen een COVID-19 PCR test bij binnenkomst. Ook medewerkers die uit risicogebieden terugkeren moeten vaak getest worden. We hebben al tienduizenden reizigers geholpen aan een PCR certificaat.

Boekingscodes aanvragen

Doe hier uw aanvraag voor boekingscodes. Eventueel kunt u aangeven hoeveel u er denkt nodig te hebben. Voor zakelijke testen is er een minimum van 10 testen.
Heeft u al een boekingscode? Plan dan hier direct uw test in.

AS | Boekingscodes
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
AVG

Veelgestelde vragen

Moet mijn medewerker op locatie betalen?
Nee, dit hoeft niet. Je krijgt van Coronalab.eu na de bestelling en ondertekening van de overeenkomst een serie unieke boekingscodes toegestuurd. Een medewerker die bij het inplannen van de afspraak de boekingscode heeft ingevoerd, hoeft in de kliniek niet te betalen.
Wat kost een boekingscode?

De kosten van boekingscodes zijn afhankelijk van de gekozen test. Het aankopen van boekingscodes is voordeliger dan het afnemen van losse testen. Je kan hier contact met ons opnemen voor het aanvragen van boekingscodes.

Kan ik ook zonder boekingscode een testafspraak maken?

Ja, iedereen kan online een test boeken “via particulier”. Ook kunnen bedrijven hier medewerkers aanmelden voor een PCR test en online afrekenen.

Hoe maak ik een afspraak met een boekingscode?

De testprocedure voor boekingscodes:

  1. De medewerker maakt een afspraak via onze boekingstool.
  2. De medewerker vult de boekingscode in en klikt op ‘Gebruik’.Deze begint bijvoorbeeld met ABCD- gevolgd door een unieke code van 9 karakters.
  3. De medewerker kiest een tijd in de online agenda.
  4. De medewerker bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie.
  5. De medewerker komt op de afgesproken tijd naar de testlocatie en volg de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie.
  6. De uitslag van de test kan worden bekeken op onze website.
Wie testen we wel en niet?

Coronalab biedt snelle testprocedures aan voor werkgevers. Coronalab is de eerste partij die PCR Screening op locatie aanbood voor bedrijven. Het doel van snel testen is om mensen meer zekerheid te geven en corona positieven sneller te isoleren en daardoor bedrijven open te houden. Wij testen zowel mensen mét als zonder symptomen. Indien de test negatief is kunnen de mensen weer aan het werk. 
Daarnaast bieden we een back to work protocol aan voor positief geteste mensen.

 

Wie voert de coronatest uit?

Bij de Coronalab.eu locaties werken we met zorgprofessionals zoals artsen en verpleegkundigen. Daarbij worden we ondersteund door getraind personeel. Alle uitslagen worden geconfirmeerd door speciaal opgeleid personeel. 

Hoe wordt de test afgenomen?
Voor de PCR test nemen wij een keel-en neusswab af. Voor de Sneltest gebruiken wij een neusswab. Dit is conform de richtlijn van het RIVM.

Voor reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen. We vragen reizigers dat ze zelf goed naar de testmethode voor hun bestemming kijken. Dit kan per land verschillen.

Hoe laat krijg ik de uitslag?

Alle testuitslagen bij Coronalab krijg je dezelfde dag. De uitslag van de PCR-test kunnen dezelfde avond rond 23.00 uur worden bekeken. In veel gevallen kan dit al wat eerder. Op drukke dagen kan het voorkomen dat de testuitslag iets vertraagd is. Dit zullen wij dan op de website aangeven.

Ook alle sneltesten worden door een arts gecontroleerd. Opvragen kan twee uur na de test. Je ontvangt deze uitslag ook per e-mail.

AVG en kwaliteitswaarborging

Positieve PCR uitslagen worden door onze arts aan de persoon doorgegeven. Daarna melden we deze conform de wettelijke meldingsplicht op COVID-19 met de lokale GGD en het RIVM. 

Persoonsgegevens worden binnen 14 dagen verwijderd. Zie meer informatie in onze privacyverklaring onderaan de website.

Is Coronalab.eu een door het RIVM gecertificeerd lab voor COVID-19 testen?
Ja. Coronalab.eu is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor het verrichten van COVID-19 RT-PCR testen. Onze verklaring van prestatie vind je hier. Dit betekent dat onze PCR test een aantal validatiestappen met succes heeft doorlopen en voldoet aan de kwaliteitscriteria die door het RIVM worden gesteld.
Zijn de COVID-19 testen betrouwbaar en van goede kwaliteit?

Ja. Alle coronatesten die wij gebruiken hebben een CE-IVD markering. Daarbij worden de testen afgenomen door zorgprofessionals en is er altijd een arts beschikbaar voor medisch inhoudelijke zaken. Coronalab.eu heeft tevens een arts-microbioloog in dienst die geconsulteerd kan worden. Voor onze PCR testen zijn we door het RIVM goedgekeurd en zijn een van de gevalideerde labs. https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als Coronalab.eu een medewerker positief test op COVID-19 dan geeft onze arts dit door aan de lokale GGD en geanonimiseerd aan het RIVM.

Het kan ook zijn dat de bedrijfsarts of medische dienst de positieve test doorgeeft. Dit is echter duidelijk in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen. In overleg kan Coronalab ondersteunen bij eventuele screening van medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette persoon. Neem hiervoor contact met ons op.

Wanneer wordt mijn medewerker gebeld bij een positieve test?

Als de uitslag positief is wordt de medewerker ook altijd binnen 24 uur gebeld door onze arts.

Mag ik mijn medewerker laten testen op het coronavirus?

De werkgever kan een COVID-19 PCR test faciliteren maar er is geen verplichting voor de medewerker. Medewerkers kunnen bij ons zelf een afspraak maken en kunnen ook alleen zelf de uitslag opvragen. Indien er op locatie door onze arts wordt getest is dit ook het geval. Als de bedrijfsarts op locatie de test faciliteert verstrekken wij de bedrijfsarts de uitslagen. De bedrijfsarts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

In geen van de gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen. Indien iemand een positieve Covid 19 testuitslag heeft zijn wij bij wet verplicht deze te melden bij de regionale GGD voor bron- en contactonderzoek en wekelijks geanonimiseerd bij het RIVM.

Wat kan ik als werkgever doen voor medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat je deze instructies volgt. Je kan medewerkers hierop aanspreken.

Je kan daarnaast gebruik maken van preventieve screening van Coronalab.eu of mensen laten testen op antistoffen door middel van serologie. Dit kan mensen en de organisatie rust geven. Neem vrijblijvend contact met ons op