Coronatest voor bedrijven, zorg en onderwijs

Coronalab biedt COVID-19 testen aan voor werkgevers. Dit doen we met een snelle service waarbij we medewerkers snel terecht kunnen en vaak dezelfde dag al de uitslag hebben. Met onze COVID-19 testen helpen we medewerkers weer sneller aan het werk en verhogen we de veiligheid op de werkvloer.

Update 21-09: vanwege de grote vraag is de verwerkingstijd voor het aanvragen van boekingscodes 2-3 werkdagen

NIET VOOR MEDIA BEDRIJVEN! DIE HEBBEN EEN EIGEN LINK.

Bij afname vanaf 25 tests op factuur met boekingscode. Minder dan 25 tests betalen in de kliniek.

Testen in een van onze klinieken, door een eigen arts of op locatie

Met prioriteit geanalyseerd in ons lab. Uitslag vaak zelfde dag beschikbaar

RIVM goedgekeurd lab voor COVID-19 PCR testen

Diensten volledig conform AVG wetgeving

Waarom testen?

COVID-19 heeft een forse impact op organisaties. Als werkgever wilt u uw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen en screenen van uw medewerkers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Coronalab biedt kwalitatieve COVID-19 PCR testen en een snelle testprocedure. Zo kunnen uw medewerkers snel terecht en hebben ze vaak dezelfde dag al de uitslag.

Wanneer testen?

We doen deze test om te kijken of werknemers op dit moment een COVID-19 infectie hebben. Met onze COVID-19 testprocedure kunnen medewerkers met lichte/milde symptomen die wel weer snel terecht en hebben vaak ze dezelfde dag al de uitslag. Het gaat om mensen die aan het arbeidsproces kunnen deelnemen met een negatieve test. U mag geen ernstige klachten hebben. Verder kunnen we medewerkers screenen of steekproefsgewijs testen om een COVID-19 infectie vroeg op te sporen.

Hoe werkt testen in de kliniek?

In de onderstaande infographic leggen we onze COVID-19 diensten uit. Voor het testen of medewerkers het COVID-19 virus nu bij zich dragen gebruiken wij een PCR-test. Onze COVID-19 PCR test is van hoge kwaliteit en goedgekeurd door het RIVM.

Minder dan 25 tests afnemen? Dan boekt u direct via onze boekingstool. Medewerkers betalen in de kliniek met de gegevens van uw organisatie.

Afname 25+ tests

Wilt u meer dan 25 tests afnemen? Vraag dan boekingscodes aan voor uw werknemers.

Met een boekingscode kunnen uw werknemers eenvoudig zelf online reserveren en hoeven ze niet in de kliniek te betalen.

Testen in kliniek

U kunt eenvoudig uw medewerkers laten testen in onze kliniek in Amsterdam of één van onze andere locaties. 

Reserveer direct via onze boekingstool

Analyse in het lab

De test wordt geanalyseerd in ons lab.

Testen voor 11:15 uur* krijgen de uitslag dezelfde dag.

Testen na 11:15 uur de volgende dag.

* De tijd in de ochtend verschilt per locatie.

 

Uitslag

De uitslag wordt met uw medewerker gedeeld via beveiligde e-mail.

– Uitslag negatief? Uw medewerker kan weer aan het werk.

– Uitslag positief? In het kader van de meldingsplicht meldt onze arts de positieve test bij de GGD en het RIVM. Volg de richtlijnen van het RIVM.

Testen in de kliniek

Medewerkers kunnen zich bij een van onze testlocaties (alleen locaties met “bedrijfstest”) in Nederland laten testen. Dit geeft veel flexibiliteit voor het bedrijf en de medewerkers. We maken met het bedrijf een afspraak over de manier waarop we dit faciliteren. Als medewerkers in de ochtend voor 11.15 uur worden getest (in Amsterdam Science Park is dit 12.00 uur) dan is de uitslag dezelfde dag beschikbaar. Anders volgt de uitslag de dag erna rond 22.00 uur.

Testen op locatie

In overleg kunnen we een (of meerdere) testmomenten plannen op locatie. Dit kan vanaf 25 testen per keer. Onze arts of verpleegkundige komt dan met de testmaterialen op locatie. Hier kan een groep van medewerkers zich dan laten testen. De testen worden vervolgens meteen naar ons eigen laboratorium gebracht en met prioriteit geanalyseerd. Afhankelijk van het testmoment is uitslag is dezelfde dag voor 22.00 uur of de dag erna voor 22.00 uur beschikbaar.

Bedrijfsarts laten testen

Indien er een bedrijfsarts of Health Safety Officer aanwezig helpen we ook bij het analyseren van testen die zelf zijn afgenomen. Onze arts kan hiervoor ook een korte instructie geven. De samples worden dan in een batch verstuurd naar ons laboratorium in Amsterdam waarna u op de afgesproken datum de uitslag krijgt. Dit is vaak dezelfde dag voor 22.00 uur of de dag na de test rond 22.00 uur

Kwaliteit en AVG

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science Park in Amsterdam.

RIVM goedgekeurd lab

Ons lab is door het RIVM goedgekeurd voor COVID-19 PCR testen. Hier vindt u ons certificaat van het RIVM.

Ervaring

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten.

Privacy & AVG

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd. We gebruiken Office 365.

Zakelijk reizen

Heeft u of een van uw werknemers een reis naar het buitenland gepland? Veel landen hebben een inreisbeperking en eisen een COVID-19 PCR test bij binnenkomst. Wij bieden deze test inclusief een PCR certificaat aan. Ons PCR certificaat wordt breed geaccepteerd en we hebben al meer dan 10.000 reizigers hiermee geholpen. Afname, uitslag en certificaat in één dag. Ook testen we medewerkers die terugkeren uit risicogebieden.

PCR testen voor zakelijk reizen, uitslag nog dezelfde dag

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn medewerker testen op het coronavirus?

De werkgever kan een COVID-19 PCR test faciliteren maar er is geen verplichting voor de medewerker. Medewerkers kunnen bij ons zelf een afspraak maken en krijgen ook alleen zelf de uitslag. Indien er op locatie door onze arts wordt getetest is dit ook het geval. Als de bedrijfsarts op locatie de test faciliteert verstrekken wij de bedrijfsarts de uitslagen. De bedrijfsarts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

In geen van de gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen. Indien iemand een positieve (Corona-NU) test heeft zijn wij bij wet verplicht deze te melden bij de regionale GGD en het RIVM.

Ik wil meer dan 25 testen voor mijn medewerkers bestellen, moet mijn medewerker op locatie betalen?

Nee. U krijgt van ons na uw bestelling en ondertekening van de overeenkomst een serie boekingscodes toegestuurd. Deze boekingscodes hebben een 9 unieke cijfer- en lettercombinaties. Een medewerker die bij het inplannen van de afspraak de boekingscode heeft ingevoerd, hoeft in de kliniek niet te betalen.

Kan ik ook zonder boekingscode een testafspraak maken?

Ja, als je minder dan 25 testen wilt bestellen kan dat. We verzoeken dan bij de afspraak de naam van het bedrijf, adresgegevens van het bedrijf, KvK-nummer en BTW-nummer in te vullen.

AVG en kwaliteitswaarborging

Positieve PCR uitslagen worden volgens de RIVM richtlijnen met de lokale GGD en het RIVM gedeeld en cliënten worden door onze arts benaderd.

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend via beveiligde e-mail naar de cliënten gemaild i.v.m. de AVG regels. We gebruiken Office 365 met ZIVVER als back-up systeem.

Hoe kan ik/ een medewerker van mijn bedrijf een afspraak maken?

De testprocedure: 

  1. U maakt een afspraak via https://coronalab.eu/test-plannen-bedrijven/
  2. U selecteert de ‘PCR-test bedrijven (alleen met boekingscodes)’ en een tijd in de online agenda. In het aanvraagformulier vult u uw gegevens in.
  3. U vult eventueel de boekingscode in. Deze begint bijvoorbeeld met ABCD- gevolgd door een unieke code van 9 karakters.
  4. U bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie.
  5. U komt op de afgesproken tijd naar de testlocatie en volg de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie.
  6. De uitslag van uw test volgt op het doorgegeven e-mailadres van de medewerker via beveiligde e-mail.
Is Coronalab een gecertificeerd lab voor COVID-19

Coronalab is door het RIVM gevalideerd om COVID-19 RT-PCR testen af te nemen en medewerkers testen en een geldig PCR-certificaat verstrekken. 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als de (bedrijfs)arts een medewerker positief test op corona dan geeft de arts dit door aan de lokale GGD. Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen.

Wat kunt u als werkgever doen voor je medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat je deze instructies volgt. Je kunt medewerkers hierop aanspreken.

Hoe werkt een PCR-test?

Een COVID-19 PCR-test stelt vast of je het Coronavirus op dit moment bij je draagt. We gebruiken een keel- en neus swab om te kijken of het COVID-19 virus in de neus-keelholte zit. 

Waarom geen bloedtest?

In het bloed (serologische test) zien we aan eventueel aangemaakte antistoffen of je het virus hebt gehad. Hiermee kunnen we niet bepalen of je het virus op dit moment bij je draagt.