Coronatest voor bedrijven, zorg en onderwijs

Coronalab biedt betrouwbare COVID-19 testen aan voor werkgevers. Dit doen we met een snelle service waarbij medewerkers snel terecht kunnen en altijd dezelfde dag al de uitslag hebben. Met onze COVID-19 testen helpen we medewerkers weer sneller aan het werk en verhogen we de veiligheid op de werkvloer. We helpen ook bedrijven met (in-company) screenen van medewerkers.

Werknemers gratis* een sneltest laten afnemen? Coronalab en BrinQer maken het mogelijk. Bekijk de voorwaarden.

Snel weer aan het werk

BOEKINGSCODES

Sneltest

vanaf 10 testen
Boekingscodes kunt u vanaf 10 testen aanvragen. Uw bedrijf krijgt codes waarmee uw medewerkers eenvoudig zelf een test kunnen plannen.

  Binnen twee uur uitslag in mail
  Biosensor en Roche Antigeentest
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  uitslag met Engels certificaat
 

Boekingscodes

PCR test

vanaf 10 testen
Boekingscodes kunt u vanaf 10 testen bij ons aanvragen. U krijgt codes waarmee uw medewerkers eenvoudig zelf een test kunnen plannen.

  Inclusief Engels reiscertificaat
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  Geanalyseerd in eigen lab
  Eerste in NL met PCR certificaat
  Ervaring bij >100 bedrijven

OP LOCATIE

Screening

vanaf 25 testen

Wij testen uw medewerkers met betrouwbare PCR testen op uw eigen werklocatie. Vraag naar de mogelijkheden voor preventief testen of met spoed bij een Corona uitbraak. 

  Diensten volledig conform AVG
  Uitslag gecontroleerd door arts
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Testen geanalyseerd in eigen lab
  Uitslagen dezelfde dag

Zakelijke vraag?

Heeft u een andere bedrijfsgerelateerde vraag? Neem contact met ons op.

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Met deze bedrijven werken we samen

Waarom een commerciële coronatest afnemen?

COVID-19 heeft een forse impact op organisaties. Als werkgever wilt u uw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen van uw medewerkers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Coronalab biedt een kwalitatief hoogwaardige COVID-19 PCR test (PCR test is gevalideerd door het RIVM) en een snelle testprocedure. Uw medewerkers ontvangen bij testen die afgenomen worden in onze klinieken altijd dezelfde dag de uitslag, ongeacht welke test uw werknemer afneemt. 

Wanneer testen?

Bedrijven passen onze tests toe om te kijken of werknemers op dit moment een COVID-19 infectie hebben. Door infecties vroeg op te sporen worden uitbraken voorkomen en wordt de veiligheid onder werknemers verhoogd. Met onze COVID-19 testprocedure kunnen medewerkers met en zonder symptomen bij Coronalab terecht. Verder helpen we bedrijven ook bij het op locatie screenen of steekproefsgewijs testen om COVID-19 infecties vroeg op te sporen.

Op locatie testen? Neem contact met ons op.

Hoe werkt testen in de kliniek?

Heeft u boekingscodes afgenomen en wilt u uw werknemers laten testen? U ontvangt van ons codes die uw werknemers eenvoudig zelf kunnen gebruiken om een test in één van onze testlocaties een afspraak in te plannen via onze boekingstool. Let op: een boekingscode kan maar één keer ingevuld worden.

Uw werknemer komt op de afgesproken locatie op het afgesproken tijdstip naar de afspraak in onze kliniek. Daar wordt een sample afgenomen. De manier van testen is afhankelijk van de testkeuze. Voor meer informatie over onze testen kunt u kijken op de pagina’s van de PCR test, de Sneltest en de Serologische test.

Het afgenomen materiaal wordt met prioriteit in ons eigen laboratorium geanalyseerd. Alle uitslagen worden gecontroleerd door onze arts-microbioloog. Uw medewerker ontvangt de uitslag via een beveiligde e-mail inclusief Engelstalig (reis)certificaat.

Zakelijk op reis?

Heeft u of een van uw werknemers een reis naar het buitenland gepland? Kiest u dan voor boekingscodes voor de PCR test. Deze wordt, indien uw werknemer zijn/haar paspoortgegevens invult, voorzien van een internationaal breed geaccepteerd reiscertificaat. Veel landen hebben een inreisbeperking en eisen een COVID-19 PCR test bij binnenkomst. Ook medewerkers die uit risicogebieden terugkeren moeten vaak getest worden. We hebben al meerdere  tienduizenden reizigers geholpen aan een PCR certificaat.

Hoe werkt het testen?

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een door u gekozen corona test via onze boekingstool. Op de door u gekozen locatie en het gekozen tijdstip zal onze arts materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht.

Snelle uitslag

U ontvangt bij testen die afgenomen worden in onze kliniek altijd dezelfde dag de uitslag. De uitslag volgt dezelfde dag rond 22:00 uur. De uitslag van sneltesten krijgt u binnen twee uur na afname van de test.

tooltip text

Coronalab.eu Amsterdam

Hogelandplein 1a
1079 RZ Amsterdam

Afspraak maken

Coronalab.eu Hilversum

Kees Buurmanlaan 2
1217 GP Hilversum

Afspraak maken

Coronalab.eu Zeist

Utrechtseweg 15-17
3704 HA Zeist

Afspraak maken

Coronalab.eu Den Haag

Fluwelen Burgwal 54
2511 CJ Den Haag

Afspraak maken

Coronalab.eu Alphen aan den Rijn

Flemingweg 18R
2408 AV Alphen ad Rijn

Afspraak maken

Coronalab.eu Breda

Speelhuislaan 112
4815 CJ Breda

Afspraak maken

Rotterdam

Bergweg 180
3036 BL Rotterdam

Afspraak particulier
Afspraak bedrijven

Coronalab.eu Liempde

Peerkesbos 1
5298 PE Liempde

Afspraak maken

Coronalab.eu Oosterbeek

Utrechtseweg 142
6862 AS Oosterbeek

Afspraak maken

Coronalab.eu Zwolle

Amperestraat 24
8013 PV Zwolle

Afspraak maken

Coronalab.eu Hoogeveen

Nicolaas Beetsplein 101
7901 KK Hoogeveen

Afspraak maken

Coronalab.eu Groningen

Dierenriemstraat 256
9742 AN Groningen

Afspraak maken

Onze testlocaties

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties. Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de testen en openingstijden van de diverse locaties? Klik dan hier. 

 Amsterdam Breda
 Den Haag Zeist
 Hilversum Zwolle
 Hoogeveen Liempde
 Groningen Alphen aan den Rijn
 Oosterbeek Rotterdam

Veelgestelde vragen

Moet mijn medewerker op locatie betalen?

Nee. U krijgt van ons na uw bestelling en ondertekening van de overeenkomst een serie boekingscodes toegestuurd. Deze boekingscodes hebben een 9 unieke cijfer- en lettercombinaties. Een medewerker die bij het inplannen van de afspraak de boekingscode heeft ingevoerd, hoeft in de kliniek niet te betalen.

Wat kost een boekingscode?

De kosten van boekingscodes zijn afhankelijk van de gekozen test. Het aankopen van boekingscodes is voordeliger dan het afnemen van losse testen. U kunt hier contact met ons opnemen voor het aanvragen van boekingscodes.

Kan ik ook zonder boekingscode een testafspraak maken?

Ja, iedereen kan online een test boeken "via particulier". Ook kunnen bedrijven hier medewerkers aanmelden voor een PCR test en online afrekenen.

Hoe maak ik een afspraak met een boekingscode?

De testprocedure voor boekingscodes:

  1. U maakt een afspraak via onze boekingstool.
  2. U selecteert de optie Boekingscodes en vult de boekingscode in. Deze begint bijvoorbeeld met ABCD- gevolgd door een unieke code van 9 karakters.
  3. U kiest een tijd in de online agenda. In het aanvraagformulier vult u verder uw gegevens in.
  4. U bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie.
  5. U komt op de afgesproken tijd naar de testlocatie en volg de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie.
  6. De uitslag van uw test volgt op het doorgegeven e-mailadres van de medewerker via beveiligde e-mail.
Wie testen we wel en niet?

Coronalab biedt snelle testprocedures aan voor werkgevers. Coronalab is de eerste partij die PCR Screening op locatie aanbood voor bedrijven. Het doel van snel testen is om mensen meer zekerheid te geven en corona positieven sneller te isoleren en daardoor bedrijven open te houden. Wij testen zowel mensen met symptomen als asymptomaten. Indien de test negatief is kunnen de mensen weer aan het werk. 
Daarnaast bieden we een back to work protocol aan voor positief geteste mensen. Neemt u HIER contact op voor de mogelijkheden

 

Wie voert de coronatest uit?

Bij de Coronalab.eu locaties werken we met zorgprofessionals zoals artsen en verpleegkundigen. Daarbij worden we ondersteund door co-assistenten. Alle uitslagen worden geconfirmeerd door een van onze artsen. 

Hoe wordt de test afgenomen?

Voor de PCR test nemen wij een keel-en neusswab af. Voor de Sneltest gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Dit is conform de richtlijn van het RIVM.

Voor reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen. We vragen reizigers dat ze zelf goed naar de testmethode voor hun bestemming kijken. Dit kan per land verschillen.

Hoe laat krijg ik de uitslag?

Alle testuitslagen bij Coronalab krijgt u dezelfde dag. De uitslag van de PCR-test wordt gedurende de middag en voor 22.00 uur via een beveiligde e-mail gestuurd. In veel gevallen ontvangt u de uitslag al wat eerder. Op drukke dagen kan het voorkomen dat de testuitslag iets vertraagd is. Dit zullen wij dan op de website aangeven.

Ook alle sneltesten worden door een arts gecontroleerd. Daarom volgt de uitslag twee uur na de test. U ontvangt deze via een beveiligde mail.

Mocht u om welke reden dan ook de uitslag niet krijgen stuurt u dan een bericht aan info@coronalab.eu. Onze helpdesk staat ook in de avonduren klaar om u te helpen.

AVG en kwaliteitswaarborging

Positieve PCR uitslagen worden door onze arts aan de persoon doorgegeven. Daarna melden we deze conform de wettelijke meldingsplicht op COVID-19 met de lokale GGD en het RIVM. 

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend en alleen via beveiligde e-mail /omgeving naar de cliënten gemaild i.v.m. de AVG regels. We gebruiken Office 365 met ZIVVER als back-up systeem. U ontvangt van ons geen andere mails over uitslagen. Mocht u twijfelen over de e-mail of de inhoud van het bericht, neemt u dan telefonisch contact met op ons.

Persoonsgegevens worden binnen 14 dagen verwijderd. Zie meer informatie in onze privacyverklaring onderaan de website.

Is Coronalab een door het RIVM gecertificeerd lab voor COVID-19

Ja. Coronalab is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor het verrichten van COVID-19 RT-PCR testen. Onze verklaring van prestatie vindt u hier. Dit betekent dat onze PCR test een aantal validatiestappen met succes heeft doorlopen en voldoet aan de kwaliteitscriteria die door het RIVM worden gesteld.

Hierdoor accepteert de GGD onze uitslagen en hoeft u, in tegenstelling tot veel andere commerciele teststraten, geen hertest te doen bij de GGD. 

Zijn de COVID-19 testen betrouwbaar en van goede kwaliteit?

Ja. Alle coronatesten die wij gebruiken hebben een CE-IVD markering. Daarbij worden de testen afgenomen door zorgprofessionals en is er altijd een arts beschikbaar voor medisch inhoudelijke zaken. Coronalab.eu heeft tevens een arts-microbioloog in dienst die geconsulteerd kan worden. Voor onze PCR testen zijn we door het RIVM goedgekeurd en zijn een van de gevalideerde labs. https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als Coronalab een medewerker positief test op COVID-19 dan geeft onze arts dit door aan de lokale GGD en geanonimiseerd aan het RIVM.

Het kan ook zijn dat de bedrijfsarts of medische dienst de positieve test doorgeeft. Dit is echter duidelijk in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen. In overleg kan Coronalab ondersteunen bij eventuele screening van medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette persoon. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Wanneer wordt mijn medewerker gebeld bij een positieve test?

Als de uitslag positief is wordt uw medewerker ook altijd binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer. De uitslag is dan al wel bekendgemaakt via e-mail. 

Mag ik mijn medewerker laten testen op het coronavirus?

De werkgever kan een COVID-19 PCR test faciliteren maar er is geen verplichting voor de medewerker. Medewerkers kunnen bij ons zelf een afspraak maken en krijgen ook alleen zelf de uitslag. Indien er op locatie door onze arts wordt getest is dit ook het geval. Als de bedrijfsarts op locatie de test faciliteert verstrekken wij de bedrijfsarts de uitslagen. De bedrijfsarts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

In geen van de gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen. Indien iemand een positieve Covid 19 testuitslag heeft zijn wij bij wet verplicht deze te melden bij de regionale GGD voor bron- en contactonderzoek en wekelijks geanonimiseerd bij het RIVM.

Wat kunt u als werkgever doen voor medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat u deze instructies volgt. U kunt medewerkers hierop aanspreken.

U kunt daarnaast gebruik maken van preventieve screening van Coronalab of mensen laten testen op antistoffen door middel van serologie. Dit kan mensen en de organisatie rust geven. Neemt u vrijblijvend contact met ons op