fbpx

Coronatest voor bedrijven, zorg en onderwijs

Coronalab biedt betrouwbare COVID-19 testen aan voor werkgevers. Dit doen we met een snelle service waarbij medewerkers snel terecht kunnen en vaak dezelfde dag al de uitslag hebben. Met onze COVID-19 testen helpen we medewerkers weer sneller aan het werk en verhogen we de veiligheid op de werkvloer. We helpen ook bedrijven met (in-company) screenen van medewerkers.

Bij afname >25 testen op factuur met boekingscodes. Minder dan 25 tests betalen mensen direct online

Testen in een van onze klinieken (met of zonder klachten)

Met prioriteit geanalyseerd in ons lab. Uitslag vaak zelfde dag beschikbaar. Ook hebben we antigeen (snel)testen

Eigen lab die door RIVM is gevalideerd voor COVID-19 PCR testen. Tevens geschikt voor uw zakenreis.

Diensten volledig conform AVG wetgeving

Waarom testen?

COVID-19 heeft een forse impact op organisaties. Als werkgever wilt u uw medewerkers zo snel mogelijk weer veilig en gezond aan het werk krijgen. Het testen van uw medewerkers kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Coronalab biedt een kwalitatief hoogwaardige COVID-19 PCR testen (PCR test is gevalideerd door het RIVM) en een snelle testprocedure (binnenkort ook sneltesten).  Zo kunnen uw medewerkers snel bij ons terecht en hebben ze vaak dezelfde dag al de uitslag.

Wanneer testen?

We doen deze test om te kijken of werknemers op dit moment een COVID-19 infectie hebben. Met onze COVID-19 testprocedure kunnen medewerkers met en zonder symptomen bij Coronalab terecht.  Verder helpen we bedrijven bij het screenen of steekproefsgewijs testen om een COVID-19 infectie vroeg op te sporen. Hiervoor hoeven mensen geen klachten te hebben.

Hoe werkt testen in de kliniek?

In de onderstaande infographic leggen we onze COVID-19 diensten uit. Voor het testen of medewerkers het COVID-19 virus nu bij zich dragen gebruiken wij een PCR-test. Onze COVID-19 PCR test is van hoge kwaliteit en goedgekeurd door het RIVM.

Minder dan 25 tests afnemen? Dan boekt u direct via (“geen boekingscode”) onze boekingstool. U koopt dus een losse PCR test en betaalt online.

Afname 25+ tests

Wilt u meer dan 25 tests afnemen? Vraag dan boekingscodes aan voor uw werknemers.

Met een boekingscode kunnen uw werknemers eenvoudig zelf online reserveren en hoeven ze niet in de kliniek te betalen.

Testen in kliniek

U kunt eenvoudig uw medewerkers laten testen in onze kliniek in Amsterdam of één van onze andere locaties. 

Reserveer direct via onze boekingstool

Analyse in het lab

De test wordt geanalyseerd in ons lab.

Testen voor 11:30 uur* krijgen de uitslag dezelfde dag.

Testen na 11:30 uur de volgende dag.

* De tijd in de ochtend verschilt per locatie.

 

Uitslag

De uitslag wordt met uw medewerker gedeeld via beveiligde e-mail.

– Uitslag negatief? Uw medewerker kan weer aan het werk.

– Uitslag positief? In het kader van de meldingsplicht meldt onze arts de positieve test bij de GGD en het RIVM. Volg de richtlijnen van het RIVM.

Testen in de kliniek

Medewerkers kunnen zich bij een van onze testlocaties in Nederland laten testen (coronalab.eu locaties en Medicina R’dam). Dit geeft veel flexibiliteit voor het bedrijf en de medewerkers. We maken met het bedrijf een afspraak over de manier waarop we dit faciliteren. Als medewerkers in de ochtend voor 11.30 uur worden getest (in A’dam Science Park is dit 13.00 uur) dan is de uitslag dezelfde dag beschikbaar. Anders volgt de uitslag de dag erna rond 22.00 uur.

Testen op locatie

In overleg kunnen we een (of meerdere) testmomenten plannen op locatie. Dit kan vanaf 25 testen per keer. Onze arts of verpleegkundige komt dan met de testmaterialen op locatie. Hier kan een groep van medewerkers zich dan laten testen. De testen worden vervolgens meteen naar ons eigen laboratorium gebracht en met prioriteit geanalyseerd. Afhankelijk van het testmoment is uitslag is dezelfde dag voor 22.00 uur of de dag erna voor 22.00 uur beschikbaar.

Bedrijfsarts laten testen

Indien er een bedrijfsarts of Health Safety Officer aanwezig helpen we ook bij het analyseren van testen die zelf zijn afgenomen. Onze arts kan hiervoor ook een korte instructie geven. De samples worden dan in een batch verstuurd naar ons laboratorium in Amsterdam waarna u op de afgesproken datum de uitslag krijgt. Dit is vaak dezelfde dag voor 22.00 uur of de dag na de test rond 22.00 uur

Kwaliteit en AVG

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science Park in Amsterdam.

RIVM goedgekeurd lab

Ons lab is door het RIVM goedgekeurd voor COVID-19 PCR testen. Hier vindt u ons certificaat van het RIVM.

Ervaring

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. Wij hebben tevens een arts-microbioloog in dienst.

Privacy & AVG

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd. We gebruiken Office 365.

Zakelijk reizen (extra service voor boekingscodes)

Heeft u of een van uw werknemers een reis naar het buitenland gepland? Veel landen hebben een inreisbeperking en eisen een COVID-19 PCR test bij binnenkomst. Wij bieden bij de PCR test tevens een PCR certificaat aan die internationaal breed wordt geaccepteerd. We hebben al meer dan 15.000 reizigers geholpen aan een PCR certificaat. Ook testen we medewerkers die terugkeren uit risicogebieden. Zorg dat u bij het maken van de afspraak wel uw paspoort of ID-nummer invult.
Let op: een antigeen snel(test) is bijna altijd geen geldige test voor het reizen naar andere landen.

PCR testen voor zakelijk reizen, uitslag nog dezelfde dag

Veelgestelde vragen

Ik wil meer dan 25 testen voor mijn medewerkers bestellen, moet mijn medewerker op locatie betalen?

Nee. U krijgt van ons na uw bestelling en ondertekening van de overeenkomst een serie boekingscodes toegestuurd. Deze boekingscodes hebben een 9 unieke cijfer- en lettercombinaties. Een medewerker die bij het inplannen van de afspraak de boekingscode heeft ingevoerd, hoeft in de kliniek niet te betalen.

Wat kost een boekingscode?

De boekingscode kost 110 euro exclusief BTW voor bedrijven. Voor organisaties in de zorg en het onderwijs bieden wij de PCR test aan voor 100 euro exclusief BTW. De prijs blijft gelijk bij 25 stuks. Er is een staffelkorting mogelijk vanaf 200 boekingscodes. 

Kan ik ook zonder boekingscode een testafspraak maken?

Ja, iedereen kan online een test boeken “via particulier”. Ook kunnen bedrijven hier medewerkers aanmelden voor een PCR test en online afrekenen.

Hoe maak ik een afspraak maken met een boekingscode?

De testprocedure voor boekingscodes:

  1. U maakt een afspraak via https://coronalab.eu/test-plannen-bedrijven/
  2. U selecteert de ‘PCR-test bedrijven (alleen met boekingscodes)’ en een tijd in de online agenda. In het aanvraagformulier vult u uw gegevens in.
  3. U vult eventueel de boekingscode in. Deze begint bijvoorbeeld met ABCD- gevolgd door een unieke code van 9 karakters.
  4. U bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie.
  5. U komt op de afgesproken tijd naar de testlocatie en volg de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie.
  6. De uitslag van uw test volgt op het doorgegeven e-mailadres van de medewerker via beveiligde e-mail.
Wie testen we wel en niet?

Coronalab biedt de snelle testprocedure aan voor werkgevers. Het doel is dan ook om mensen sneller weer aan het werk te krijgen en bedrijven open te houden. Dit betekent dan ook dat wij alleen mensen testen die lichte/milde symptomen hebben (bv snotneus). Indien de test negatief is kunnen de mensen weer aan het werk.

Ons doel is NIET om mensen te testen die veel klachten hebben (hoge koorts, benauwdheid, etc.), ook omdat deze mensen bij een negatieve test ook niet naar het werk gaan. We verzoeken deze doelgroep naar de GGD te gaan en afspraak te maken via coronatest.nl. Onze medewerkers zullen u hierop wijzen en kunnen mensen weigeren.

Wie voert de coronatest uit?

Bij de Coronalab.eu locaties werken we met zorgprofessionals zoals artsen en verpleegkundigen. Daarbij worden we ondersteund door co-assistenten. Alle uitslagen worden geconfirmeerd door een van onze artsen. 

Hoe wordt de test afgenomen?

Voor de PCR test nemen wij een keel-en neusswab af. Dit is conform de richtlijn van het RIVM. 

Voor reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen. We vragen reizigers dat ze zelf goed naar de testmethode voor hun bestemming kijken. Dit kan per land verschillen.

Hoe laat krijg ik de uitslag?

De uitslag wordt rond 22.00 uur via een beveiligde e-mail gestuurd.

Op drukke dagen kan het voorkomen dat de testuitslag iets vertraagd is. Dit zullen wij dan op de website aangeven. 

Mocht u om welke reden dan ook de uitslag niet krijgen stuurt u dan een bericht aan info@coronalab.eu. Onze helpdesk staat klaar om u te helpen.

AVG en kwaliteitswaarborging

Positieve PCR uitslagen worden door onze arts aan de persoon doorgegeven. Daarna melden we deze conform de wettelijke meldingsplicht op COVID-19 met de lokale GGD en het RIVM. 

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend en alleen via beveiligde e-mail /omgeving naar de cliënten gemaild i.v.m. de AVG regels. We gebruiken Office 365 met ZIVVER als back-up systeem. U ontvangt van ons geen andere mails over uitslagen. Mocht u twijfelen over de e-mail of de inhoud van het bericht, neemt u dan telefonisch contact met op ons.

Persoonsgegevens worden binnen 14 dagen verwijderd. Zie meer informatie in onze privacyverklaring onderaan de website.

Is Coronalab een door het RIVM gecertificeerd lab voor COVID-19

Ja. Coronalab is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor het verrichten van COVID-19 RT-PCR testen. Onze verklaring van prestatie vindt u hier. Dit betekent dat onze PCR test een aantal validatiestappen met succes heeft doorlopen en voldoet aan de kwaliteitscriteria die door het RIVM worden gesteld.

Hierdoor accepteert de GGD onze uitslagen en hoeft u, in tegenstelling tot veel andere commerciele teststraten, geen hertest te doen bij de GGD. 

Zijn de COVID-19 testen betrouwbaar en van goede kwaliteit?

Ja. Alle coronatesten die wij gebruiken hebben een CE-markering. Daarbij worden de testen afgenomen door zorgprofessionals en is er altijd een arts beschikbaar voor medisch inhoudelijke zaken. Coronalab.eu heeft tevens een arts-microbioloog in dienst die geconsulteerd kan worden. Voor onze PCR testen zijn we door het RIVM goedgekeurd en zijn een van de gevalideerde labs. https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als Coronalab een medewerker positief test op COVID-19 dan geeft onze arts dit door aan de lokale GGD en het RIVM.

Het kan ook zijn dat de bedrijfsarts of medische dienst de positieve test doorgeeft. Dit is echter duidelijk in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. 

Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen. In overleg kan Coronalab ondersteunen bij eventuele screening van medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette persoon. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Wanneer wordt mijn medewerker gebeld bij een positieve test?

Als de uitslag positief is wordt uw medewerker ook altijd binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer. De uitslag is dan al wel bekendgemaakt via e-mail. 

Mag ik mijn medewerker testen op het coronavirus?

De werkgever kan een COVID-19 PCR test faciliteren maar er is geen verplichting voor de medewerker. Medewerkers kunnen bij ons zelf een afspraak maken en krijgen ook alleen zelf de uitslag. Indien er op locatie door onze arts wordt getetest is dit ook het geval. Als de bedrijfsarts op locatie de test faciliteert verstrekken wij de bedrijfsarts de uitslagen. De bedrijfsarts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

In geen van de gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen. Indien iemand een positieve (Corona-NU) test heeft zijn wij bij wet verplicht deze te melden bij de regionale GGD en het RIVM.

Wat kunt u als werkgever doen voor je medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat je deze instructies volgt. Je kunt medewerkers hierop aanspreken.

Hoe werkt een PCR-test?

Een COVID-19 PCR-test stelt vast of je het Coronavirus op dit moment bij je draagt. We gebruiken een keel- en neus swab om te kijken of het COVID-19 virus in de neus-keelholte zit. 

Waarom geen bloedtest?

In het bloed (serologische test) zien we aan eventueel aangemaakte antistoffen of je het virus hebt gehad. Hiermee kunnen we niet bepalen of je het virus op dit moment bij je draagt. 

Commerciële coronatest

Coronalab verzorgt commerciële coronatesten (PCR) voor bedrijven, onderwijsinstellingen en zorginstellingen.