fbpx

Zorginstellingen

Coronalab helpt zorginstellingen en zorgprofessionals bij het testen op SARS-CoV-2. Veel zorgprofessionals maken al gebruik van onze testen. 

In samenwerking met de bedrijfsarts of instellingsarts brengen we de behoefte van de organisatie in kaart en maken we een plan om te testen. Op afspraak komen we de testmaterialen afgeven waarna de eigen bedrijfsarts de testen afneemt. Zorgprofessionals kunnen dit na instructie ook zelf doen. Ons laboratorium is door het RIVM gevalideerd voor verrichten van SARS-CoV-2 diagnostiek.

Binnen 48 uur uitslag

Na het testen kun je het materiaal met de medische post naar ons toesturen. Binnen 48 uur krijgt de arts de uitslag en vindt er overleg i.v.m. de meldingsplicht rondom SARS-CoV-2. Onze arts-microbioloog is de contactpersoon voor alle testuitslagen.

Bestelinformatie

Zorginstellingen kunnen contact met ons opnemen via onderstaand formulier, of door te mailen naar zorginstellingen@coronalab.eu. Bestellingen tot 10 testen kunt u hier direct bestellen. Voor meer dan 10 testen kunt u gebruik maken van onderstaand bestelformulier.

Onze testen

Coronalab gebruikt twee CE-IVD gecertificeerde ELISA testen met sensitiviteit van 96% en specificiteit van 99.2%. Alle positieve uitslagen worden geconfirmeerd met onafhankelijke test, zoals geadviseerd door de fabrikant. Kans op fout-positief is dus zeer gering. 

Mag ik mijn medewerkers testen?

Zorgmedewerkers met klachten kunnen meteen getest worden. Dit kunt u laten doen door de bedrijfsarts of arbodienst. Zij zorgen voor het contact met de regionale GGD.

Ik wil alle zorgmedewerkers testen. Kan dat?

Ja. In samenwerking met de arboarts/bedrijfsarts kunt u uw medewerkers laten testen. De testen worden dan door de arboarts/bedrijfsarts afgenomen en de uitslag wordt met deze arts gedeeld. De arts deelt de uitslag alleen met uw medewerker.

Als medewerkers klachten hebben gehad?

Als zorgmedewerkers duidelijkheid willen over het feit of ze het coronavirus wel of niet hebben gehad kunt u een dergelijke test faciliteren. Neem contact op met ons op de opties te bespreken. Dit zal onze arts-microbioloog doen in samenwerking met de bedrijfsarts of arbodienst. 

Corona-Gehad of Corona-Nu?

Corona-Gehad (Serologie test)

Als iemand klachten heeft gehad gebruiken we een bloedtest. Dit doen we met een paar druppels bloed die met een vingerprik zelf thuis afgenomen worden. In het laboratorium bekijken we of er antistoffen zijn aangemaakt tegen het SARS-CoV-2 virus. Zo kunnen we zien of u SARS-CoV-2 hebt doorgemaakt. 

Corona-Nu (PCR test)

Als iemand nu klachten heeft testen we of het coronavirus nu aanwezig is. Dit doen we middels de gouden standaard (PCR-techniek). Om deze test te doen hebben we een wattenstaaf bijgesloten zodat er materiaal vanuit de keel afgenomen kan worden. In het laboratorium bekijken we dan of er een actieve infectie is die veroorzaakt wordt door SARS-CoV-2.

Contact

Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.