Gratis coronatest personeel

Wilt u werknemers met klachten laten testen op COVID-19? Coronalab biedt in samenwerking met de gecertificeerde Arbodienst BrinQer gratis sneltesten aan voor personeel met klachten. U kunt bij ons als werkgever eenvoudig boekingscodes aanvragen die uw personeelsleden zelf kunnen gebruiken om een test af te nemen.

Bij Coronalab gebruiken we antigeen sneltesten van SD Biosensor en Roche. Die zijn goedgekeurd door het RIVM en voldoen aan de WHO eisen. 

Sneltest werknemers

GRATIS

Met de COVID-19 antigeen sneltest heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent.

  Binnen twee uur uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  12 klinieken in Nederland
  Uitslag met Engels certificaat
  Uitgevoerd onder supervisie van een arts

Wanneer mag mijn personeel gratis testen?

Uw personeel komt in aanmerking voor een gratis coronatest wanneer hij of zij klachten heeft die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus (SARS-CoV-2). Daarnaast mogen werknemers een test afnemen als ze een melding hebben gehad via de CoronaMelder app dat ze in de buurt zijn geweest van iemand die besmet is geraakt.

Waar kunnen werknemers zich laten testen?

Coronalab heeft twaalf klinieken in Nederland waar uw personeel zich kan laten testen. Het overzicht van de locaties vindt u op onze testlocaties pagina. Coronalab staat voor kwaliteit in testen. Gecertificeerd personeel neemt de test af en onze testen worden altijd afgenomen onder supervisie van een arts.

Hoelang duurt het voordat de uitslag er is?

Wanneer het materiaal is afgenomen kunnen we direct testen. De resultaten zijn na ongeveer 15 minuten zichtbaar. De uitslag wordt dan ingevoerd en bij twijfel wordt een arts geraadpleegd. De uitslag heeft u binnen 2 uur, vaak al binnen een half uur.

Over Brinqer

BrinQer is een gecertificeerde Arbodienst. Het Ministerie van VWS biedt Arbodiensten de mogelijkheid om sneltesten te faciliteren voor werkgevers. Werkgevers betalen dan alleen de test. De uitvoering wordt vergoed door het ministerie. BrinQer regelt de subsidie voor uitvoerkosten, daar hoeft u dus zelf niks voor te doen.

 

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Gratis sneltestcodes aanvragen


Hoe werkt het testen?

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een door u gekozen corona test via onze boekingstool. Op de door u gekozen locatie en het gekozen tijdstip zal onze arts materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht.

Snelle uitslag

U ontvangt bij testen die afgenomen worden in onze kliniek altijd dezelfde dag de uitslag. De uitslag volgt dezelfde dag rond 22:00 uur. De uitslag van sneltesten krijgt u binnen twee uur na afname van de test.

Veelgestelde vragen

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. 

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd. 

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. De arts of verpleegkundige zal deze bij u afnemen. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor uw en onze veiligheid mag u na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest volgt via  e-mail binnen twee uur. In het geval van een positieve uitslag wordt u ook telefonisch gecontacteerd.

Wat kost de test?

De sneltest kan met de boekingscodes worden gepland via ons online boekingssysteem. Boekingscodes worden afgerekend via factuur door uw bedrijf. Ook voor sneltesten waar subsidie voor beschikbaar is zorgt uw werkgever voor de correcte afhandelign. 

De sneltest kost via de boekingstool 69 euro inclusief BTW.

 

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op verschillende plekken in Nederland kunt u van onze sneltest gebruik maken. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kunt u direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole en het versturen van de uitslag via de beveiligde omgeving. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar u naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Wij raden voor de veiligheid een PCR test.