Griep of corona?

Heb je klachten en wil je weten of het griep of corona is? Aan de hand van de ‘Griep of Corona’ test weet je het nog dezelfde dag. Griepachtige klachten kunnen in deze tijd voor veel onrust zorgen. 

De Griep of Corona test is er om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2) of het griepvirus (Influenza A en B). Influenza A en B zijn de meest voorkomende griepvirussen. De test wordt afgenomen door getraind personeel.

Test op Sars-CoV-2 en Influenza A & B

Duo pakket sneltest Influenza + Covid

€ 49,00

  Binnen twee uur uitslag
  Onder supervisie van een arts
  Incl. gratis reiscertificaat

Overeenkomsten griep en corona

Er zijn veel overeenkomsten tussen griep en corona. Dat maakt het in veel gevallen moeilijk om te bepalen welk virus je bij je draagt. Zo kun je bij beide virusinfecties last krijgen van koorts, hoesten, benauwdheid, keelpijn, een loopneus en spierpijn. Beide virussen worden daarnaast verspreid via druppels (bijvoorbeeld door hoesten of niezen), via handen en via contact met slijmvliezen.

Oudere mensen en mensen met onderliggende aandoeningen behoren in beide gevallen tot de belangrijkste risicogroepen. Verder kunnen griep en corona allebei zorgen voor longonstekingen, ademhalingsproblemen en bacteriële infecties.

Verschillen griep en corona

Er zijn echter ook verschillen tussen griep (het influenzavirus) en corona (het coronavirus). Bij corona wordt vaker verlies van reuk en smaak geconstateerd en kan er sprake zijn van darmklachten. Verder kan het bij covid-19 langer duren voordat je daadwerkelijk klachten ontwikkelt, dat kan 2-14 dagen na besmetting zijn. Bij de griep is dat doorgaans 1-4 dagen na besmetting.

Griep of corona bij jonge kinderen

Bij jonge kinderen kan het ook belangrijk zijn om te weten of er sprake is van griep of corona. Jonge kinderen behoren bij griep namelijk wél tot de risicogroepen, bij corona is dat niet het geval. Als de uitslag van de test aantoont dat je kind besmet is met Influenza A of B dan kun je er verder rekening mee houden.

Waarom een griep of corona test laten doen?

Het testen bij klachten is in de eerste plaats belangrijk om besmettingen met het coronavirus zo snel mogelijk op te sporen en te isoleren door in thuisquarantaine te gaan. Zo voorkom je dat andere mensen in jouw omgeving, op werk of in privésferen, ook besmet raken.

Blijk je de griep te hebben? Dan is dat anders. Een thuisquarantaine is niet nodig. Toch kun je ook dan rekening houden met je omgeving en hen beschermen tegen een besmetting. Bij de griep ben je één dag voor de start van klachten tot zeven dagen na de start van klachten besmettelijk. Daar kun je rekening mee houden.

Krijg je een non-COVID verklaring (reiscertificaat) bij de Griep of Corona test?

Ja. Als blijkt dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan krijg je van ons een non-COVID verklaring die je kunt gebruiken om op reis te gaan. Controleer altijd wel een reisverklaring van een sneltest voldoende is bij het land waar je heengaat.

Wat zijn de kosten van de Griep of Corona test?

De Griep of Corona sneltest kost €49,00 incl. btw.

Wanneer krijg ik de uitslag van de Griep of Corona test?

Je kunt altijd binnen twee uur de uitslag opvragen.

Kan ik ook een 'Griep of Corona' sneltest laten doen?

Ja, dat kan. De kosten van deze test zijn €49,00 incl. btw. Met de Griep of Corona sneltest heb je de uitslag binnen twee uur. Heb je een non-COVID verklaring nodig, bijvoorbeeld om op reis te gaan? Controleer dan altijd goed of een sneltest voor jouw bestemming voldoende is.

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Alle testen worden door een BIG gecertificeerd arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving zoals AVG verwerkt.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Griep of corona op de werkvloer

Voor bedrijven is de corona pandemie een grote uitdaging. Naast alle maatregelen, krijgen bedrijven ook te maken met meer uitval door ziekte. In het griepseizoen lopen niet alleen de corona besmettingen op, maar neemt de afwezigheid van personeel door griep ook verder toe. In beide gevallen wil je een uitbraak zoveel mogelijk voorkomen. Een griep- of corona infectie onder een grote groep werknemers kan grote gevolgen voor bedrijven hebben.

Tijdig en periodiek testen

Het tijdig en in sommige gevallen periodiek testen van personeel kan helpen om uitval te voorkomen, door besmettingen van zowel corona als influenza tijdig op te sporen en te isoleren. Een virusuitbraak op de werkvloer kan voor bezettingsproblemen zorgen. Tijdig testen kan dit helpen voorkomen. Coronalab.eu is gespecialiseerd in het organiseren van het bedrijfsmatig testen. Vraag naar de mogelijkheden.