Veelgestelde vragen

Algemeen

Mag Coronalab van het RIVM de coronatest doen?

Ja, wij zijn een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor COVID-19 diagnostiek. Dit betekent dat door het RIVM gecontroleerd zijn en we voldoen aan de gestelde criteria. Hier vind je ons certificaat voor bevoegdheid. Verder staan we ook vermeld in de richtlijn van het RIVM.

Hoe betrouwbaar zijn Coronalab testen?

Wij vinden het belangrijk dat onze testen niet alleen toegankelijk, maar ook zo betrouwbaar mogelijk zijn. Daarom bieden wij alleen goedgekeurde laboratoriumtesten aan die door deskundig personeel worden uitgevoerd. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd. Dit betekent dat wij regelmatig gecontroleerd worden op kwaliteit en professionaliteit en deze controles altijd goed doorstaan.

PCR-techniek (gouden-standaard)
Dit is dezelfde techniek die ook het RIVM en GGD gebruiken. Ons laboratorium is ook een door het RIVM gevalideerd laboratorium zijn voor SARS-CoV-2 diagnostiek. De specificiteit van de PCR test is 99,8% en de sensitiviteit is 99,9%.

Serologische test
Met de serologische test meet je of je antistoffen hebt tegen het coronavirus. We gebruiken CE-IVD gecertificeerde testen en hebben deze intern en extern gevalideerd. Wij gebruiken twee ELISA testen met een sensitiviteit en specificiteit tussen de 96-100% voor onze doelgroep (zie hierboven ‘wanneer kan ik testen’). Deze komen overeen met de criteria die door experts  worden gesteld aan antistoffentesten voor deze toepassing.

Als de test ‘positief’ is doen wij nogmaals een onafhankelijke test om er zeker van te zijn dat je echt antistoffen hebt. Hierdoor kan de uitslag wat langer duren.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?
Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer.
Is mijn uitslag anoniem?

Voor de PCR test hebben je persoonlijke gegevens nodig zoals je voor-en achternaam, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer. Deze gebruiken we voor het maken en kunnen versturen van het PCR certificaat. Als je positief wordt getest willen we je ook kunnen bellen. Wij handelen conform de AVG en uitslagen worden via e-mail verstuurd. Indien positief geven wij de positieve testuitslag door aan de GGD en het RIVM. Dit zijn wij verplicht in het kader van de wettelijke meldingsplicht van COVID-19. Voor meer informatie over gegevensverwerking verwijzen wij naar onze privacyverklaring.

Bij de Corona-Gehad test die je online bestelt is de uitslag is volledig anoniem. Wij weten niet wie we testen. Jij bent de enige met die code dus bewaar het codekaartje goed!

Worden mijn gegevens gedeeld met het RIVM?

Indien een reiziger of medewerker positief wordt getest op COVID-19 dan zijn wij wettelijk verplicht dit te melden bij de regionale GGD en geanonimiseerd in weekstaten bij het RIVM.

Indien u de serologische test (Corona-Gehad) heeft gekocht delen wij NOOIT gegevens met derden zonder uitdrukkelijke toestemming. In tegenstelling tot een positieve PCR test zijn we bij de serologische test niet wettelijk verplicht om een positieve uitslag te melden bij de GGD en/of RIVM.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Gegevens voor testen in de kliniek
Alle persoonsgegevens die worden opgeslagen om de test te kunnen analyseren en de test te kunnen uitvoeren worden conform AVG na twee weken verwijderd.

Serologische Thuis afname set
We hebben een aantal gegevens nodig om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren. Zo hebben we je contactgegevens en postadres nodig om de test naar je toe te sturen en om de betaling af te handelen. Je gegevens worden 6 weken na je bestelling verwijderd. 

De gegevens staan op beveiligde servers die voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden in het kader van de AVG.

Ik heb mijn uitslag niet ontvangen, wat moet ik doen?

Uitslagen komen dezelfde dag uiterlijk om 22.00 uur. Heeft u dan de uitslag nog niet ontvangen en zit het niet in uw ongewenste mailbox dan kunt u ons mailen naar info@coronalab.eu.

Onze helpdesk is via de mail tot 23.59 uur voor u beschikbaar.

Moet ik nuchter blijven voor een test?

Het gebruik van verschillende middelen kan zorgen voor een onduidelijke of onbetrouwbare uitslag. Wij adviseren u daarom één à twee uur van te voren niet te roken, eten of drinken. Ook het nuttigen van alcohol of het gebruik van mondwater kan de uitslag nadelig beïnvloeden.

Wat is het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) veroorzaakt de ziekte COVID-19. De klachten lijken in het begin vaak op een verkoudheid. De ziekte kan een ernstige longontsteking veroorzaken, waar soms ook mensen aan overlijden.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

De meeste mensen ervaren een grieperig gevoel en hebben klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, moeheid, koorts en/of benauwdheid. SARS-CoV-2 wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Ook komt vermindering van reuk en smaak vaak voor. Meer informatie kun je vinden op de site van het RIVM.

PCR test (incl. reiscertificaat)

Wanneer krijg ik de uitslag?

U krijgt bij Coronalab altijd dezelfde dag uitslag. De uitslag van de PCR test moet voor 22.00 uur bij u in de mailbox zitten. Is dit niet het geval? Check dan uw spamfolder en neem anders contact op met ons via het emailadres info@coronalab.eu 

Dit geldt ook voor uw serologische test.

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja.

Coronalab biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed alvorens je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode.

We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis. Meer informatie kun je terugvinden op onze reisadvies pagina. 

Welk tijdstip staat genoteerd op jullie certificaat?

Op het certificaat staat het tijdstip waarop het certificaat is gegenereerd.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Er wordt vaak gevraagd naar de PCR certificaat van een lab dat is goedgekeurd. Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze testen uitvoeren.

Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. En sommige landen eisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode of andere gezondheidsverklaring nodig zijn voor het land van bestemming.

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen.

Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze. 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 48 uur voor uw testafspraak. Dit kunt u zelf doen. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Als u een reiscertificaat wenst te ontvangen, dan vult u uw paspoortnummer in bij het boeken. Dan wordt u ook verzocht uw identificatiebewijs mee te nemen naar uw afspraak. Wij gebruiken uw paspoort/ID-nummer op de certificaten en deze reisdocumenten moeten we verifieren. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Een rijbewijs is dus niet voldoende.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Je ontvangt de uitslag via e-mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking. Kijkt u ook in uw spamfolder als u de uitslag niet heeft ontvangen.

Coronalab belt alleen als de uitslag positief is en doet dit met een anoniem nummer. 

Hoe lang is de uitslag geldig?

Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina.

Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

In welke taal is de uitslag?
U ontvangt de uitslag in het Engels.
Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er 12 locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Wij nemen de test af middels een keel- en neusswab. Dit is conform de RIVM richtlijn.

We doen geen gorgel test. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen.

 

Moeten kinderen getest worden?

Ja. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden je aan om dit goed te controlen.

Onze artsen houden tijdens het testen rekening met je kind. We begrijpen dat het voor je kind spannend is. Bereid je kind er zo goed mogelijk op voor.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?

Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer. 

Antigeen Sneltest

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. 

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd. 

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. De arts of verpleegkundige zal deze bij u afnemen. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor uw en onze veiligheid mag u na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest volgt via  e-mail binnen twee uur. In het geval van een positieve uitslag wordt u ook telefonisch gecontacteerd.

Wat kost de test?

De sneltest kan met de boekingscodes worden gepland via ons online boekingssysteem. Boekingscodes worden afgerekend via factuur door uw bedrijf. Ook voor sneltesten waar subsidie voor beschikbaar is zorgt uw werkgever voor de correcte afhandelign. 

De sneltest kost via de boekingstool 69 euro inclusief BTW.

 

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op verschillende plekken in Nederland kunt u van onze sneltest gebruik maken. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kunt u direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole en het versturen van de uitslag via de beveiligde omgeving. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar u naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Wij raden voor de veiligheid een PCR test.

Serologische test in de kliniek

Waarom zou ik een serologische test doen?

Aan de hand van een serologische test kunt u zien of u het coronavirus heeft gehad. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. 

Wanneer krijg ik de uitslag?

De uitslag van een serologische test die is afgenomen in onze kliniek ontvang je nog dezelfde dag. Meestal rond 22:00 uur, maar dit kan ook eerder zijn. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze. 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 48 uur voor uw testafspraak. Dit kunt u zelf doen. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er 11 locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina. 

Hoe wordt de serologische test afgenomen?

We gebruiken een bloedtest om aan te tonen of je Corona hebt gehad. Hiervoor worden er een paar druppels bloed afgenomen door onze arts/verpleegkundige. 

In het laboratorium onderzoeken we of je IgG antistoffen hebt aangemaakt tegen SARS-CoV-2. Zo kunnen we zien of je het virus al hebt gehad. 

Ben ik immuun als mijn serologische test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Serologie test voor thuis

Welke testen kan ik voor thuis bestellen?

De bloedtest of serologische test die bepaalt of je Corona hebt gehad kun je voor thuis bestellen. De test vind je hier.

PCR testen worden afgenomen door zorgprofessionals en zijn niet geschikt voor thuis gebruik.

Waarom zou ik een test voor thuis kopen?

U kunt voor de seroligsche test ook terecht in onze kliniek, maar het kan voor u wellicht makkelijker en veiliger zijn om thuis het materiaal af te nemen. U krijgt dan onze zelfafnameset opgestuurd zodat u thuis de afname kunt doen. De set stuurt u naar ons terug. U hoeft deze alleen op de post te doen.

De daadwerkelijke test en analyse vinden plaats in het laboratorium. dat maakt onze test geen thuistest. Testen die thuis de uitslag geven zijn vooralsnog onbetrouwbaar en verboden.

Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en deskundige medewerkers voeren de test uit. De arts-microbioloog controleert de uitslag en deelt die met jou via een beveiligde portal. 

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Als je jouw bestelling voor 22:30 hebt geplaatst, dan wordt jouw pakket dezelfde dag nog verzonden. Je krijgt bij de bestelling een track&trace code waarmee je het pakketje precies kunt volgen.

Volgens onze partner DHL is het erg druk. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt voordat je de test in huis hebt. We proberen alles zo spoedig mogelijk te versturen. Mochten er vragen zijn neem dan contact met ons op.

Kan ik de test retourneren?

Als de producten niet aan jouw verwachtingen voldoen, kun je ze binnen 7 werkdagen, mits ongebruikt en in originele verpakking, retourneren. Alle retour zendingen dienen vooraf schriftelijk aan ons kenbaar gemaakt te worden. Dit mag via e-mail. Je dient jouw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat je opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan je de betaling aan Coronalab.eu hebt gedaan. Dit om eventuele fraude met terugbetalingen te voorkomen.

Stappen retourzending:

  1. Stuur een mail naar info@coronalab.eu en vermeld daarbij wat je wil retour zenden en jouw ordernummer.
  2. Je ontvangt via de mail een retourformulier.
  3. Vul het retourformulier in, print het uit en stuur het mee met de retourzending.
  4. Let op! Je bent zelf verantwoordelijk, dat het artikel intact, ongebruikt en in originele verpakking aankomt.

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Wanneer krijg ik de uitslag?

We streven ernaar om iedereen binnen 2 werkdagen na ontvangst op ons laboratorium een uitslag te geven, maar we zijn onder andere afhankelijk van de snelheid van PostNL. 

Zodra je test is ontvangen op ons laboratorium is de voortgang te volgen op onze website met je unieke code. Bewaar die dus goed!

Ben ik immuun als mijn serologische test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Coronalab Zakelijk

Moet mijn medewerker op locatie betalen?

Nee. U krijgt van ons na uw bestelling en ondertekening van de overeenkomst een serie boekingscodes toegestuurd. Deze boekingscodes hebben een 9 unieke cijfer- en lettercombinaties. Een medewerker die bij het inplannen van de afspraak de boekingscode heeft ingevoerd, hoeft in de kliniek niet te betalen.

Wat kost een boekingscode?

De kosten van boekingscodes zijn afhankelijk van de gekozen test. Het aankopen van boekingscodes is voordeliger dan het afnemen van losse testen. U kunt hier contact met ons opnemen voor het aanvragen van boekingscodes.

Kan ik ook zonder boekingscode een testafspraak maken?

Ja, iedereen kan online een test boeken "via particulier". Ook kunnen bedrijven hier medewerkers aanmelden voor een PCR test en online afrekenen.

Hoe maak ik een afspraak met een boekingscode?

De testprocedure voor boekingscodes:

  1. U maakt een afspraak via onze boekingstool.
  2. U selecteert de optie Boekingscodes en vult de boekingscode in. Deze begint bijvoorbeeld met ABCD- gevolgd door een unieke code van 9 karakters.
  3. U kiest een tijd in de online agenda. In het aanvraagformulier vult u verder uw gegevens in.
  4. U bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie.
  5. U komt op de afgesproken tijd naar de testlocatie en volg de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie.
  6. De uitslag van uw test volgt op het doorgegeven e-mailadres van de medewerker via beveiligde e-mail.
Wie testen we wel en niet?

Coronalab biedt snelle testprocedures aan voor werkgevers. Coronalab is de eerste partij die PCR Screening op locatie aanbood voor bedrijven. Het doel van snel testen is om mensen meer zekerheid te geven en corona positieven sneller te isoleren en daardoor bedrijven open te houden. Wij testen zowel mensen met symptomen als asymptomaten. Indien de test negatief is kunnen de mensen weer aan het werk. 
Daarnaast bieden we een back to work protocol aan voor positief geteste mensen. Neemt u HIER contact op voor de mogelijkheden

 

Wie voert de coronatest uit?

Bij de Coronalab.eu locaties werken we met zorgprofessionals zoals artsen en verpleegkundigen. Daarbij worden we ondersteund door co-assistenten. Alle uitslagen worden geconfirmeerd door een van onze artsen. 

Hoe wordt de test afgenomen?

Voor de PCR test nemen wij een keel-en neusswab af. Voor de Sneltest gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Dit is conform de richtlijn van het RIVM.

Voor reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen. We vragen reizigers dat ze zelf goed naar de testmethode voor hun bestemming kijken. Dit kan per land verschillen.

Hoe laat krijg ik de uitslag?

Alle testuitslagen bij Coronalab krijgt u dezelfde dag. De uitslag van de PCR-test wordt gedurende de middag en voor 22.00 uur via een beveiligde e-mail gestuurd. In veel gevallen ontvangt u de uitslag al wat eerder. Op drukke dagen kan het voorkomen dat de testuitslag iets vertraagd is. Dit zullen wij dan op de website aangeven.

Ook alle sneltesten worden door een arts gecontroleerd. Daarom volgt de uitslag twee uur na de test. U ontvangt deze via een beveiligde mail.

Mocht u om welke reden dan ook de uitslag niet krijgen stuurt u dan een bericht aan info@coronalab.eu. Onze helpdesk staat ook in de avonduren klaar om u te helpen.

AVG en kwaliteitswaarborging

Positieve PCR uitslagen worden door onze arts aan de persoon doorgegeven. Daarna melden we deze conform de wettelijke meldingsplicht op COVID-19 met de lokale GGD en het RIVM. 

De uitslagen die we genereren worden uitsluitend en alleen via beveiligde e-mail /omgeving naar de cliënten gemaild i.v.m. de AVG regels. We gebruiken Office 365 met ZIVVER als back-up systeem. U ontvangt van ons geen andere mails over uitslagen. Mocht u twijfelen over de e-mail of de inhoud van het bericht, neemt u dan telefonisch contact met op ons.

Persoonsgegevens worden binnen 14 dagen verwijderd. Zie meer informatie in onze privacyverklaring onderaan de website.

Is Coronalab een door het RIVM gecertificeerd lab voor COVID-19

Ja. Coronalab is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor het verrichten van COVID-19 RT-PCR testen. Onze verklaring van prestatie vindt u hier. Dit betekent dat onze PCR test een aantal validatiestappen met succes heeft doorlopen en voldoet aan de kwaliteitscriteria die door het RIVM worden gesteld.

Hierdoor accepteert de GGD onze uitslagen en hoeft u, in tegenstelling tot veel andere commerciele teststraten, geen hertest te doen bij de GGD. 

Zijn de COVID-19 testen betrouwbaar en van goede kwaliteit?

Ja. Alle coronatesten die wij gebruiken hebben een CE-IVD markering. Daarbij worden de testen afgenomen door zorgprofessionals en is er altijd een arts beschikbaar voor medisch inhoudelijke zaken. Coronalab.eu heeft tevens een arts-microbioloog in dienst die geconsulteerd kan worden. Voor onze PCR testen zijn we door het RIVM goedgekeurd en zijn een van de gevalideerde labs. https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend 

Mijn werknemer is positief getest op corona. Wat nu?

Als Coronalab een medewerker positief test op COVID-19 dan geeft onze arts dit door aan de lokale GGD en geanonimiseerd aan het RIVM.

Het kan ook zijn dat de bedrijfsarts of medische dienst de positieve test doorgeeft. Dit is echter duidelijk in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Is er door contacten van een werknemer kans op besmetting op de werkplek? Dan treedt een protocol van de GGD in werking. Dat protocol bepaalt welke maatregelen worden genomen. In overleg kan Coronalab ondersteunen bij eventuele screening van medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette persoon. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Wanneer wordt mijn medewerker gebeld bij een positieve test?

Als de uitslag positief is wordt uw medewerker ook altijd binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer. De uitslag is dan al wel bekendgemaakt via e-mail. 

Mag ik mijn medewerker laten testen op het coronavirus?

De werkgever kan een COVID-19 PCR test faciliteren maar er is geen verplichting voor de medewerker. Medewerkers kunnen bij ons zelf een afspraak maken en krijgen ook alleen zelf de uitslag. Indien er op locatie door onze arts wordt getest is dit ook het geval. Als de bedrijfsarts op locatie de test faciliteert verstrekken wij de bedrijfsarts de uitslagen. De bedrijfsarts deelt de uitslag alleen met de werknemer en zal maatregelen nemen ten aanzien van mogelijke positieve gevallen.

In geen van de gevallen hoeft de medewerker de uitslag te delen. Indien iemand een positieve Covid 19 testuitslag heeft zijn wij bij wet verplicht deze te melden bij de regionale GGD voor bron- en contactonderzoek en wekelijks geanonimiseerd bij het RIVM.

Wat kunt u als werkgever doen voor medewerkers?

Het RIVM heeft instructies gegeven hoe met contacten op het werk en met klanten om te gaan. Er wordt verwacht dat u deze instructies volgt. U kunt medewerkers hierop aanspreken.

U kunt daarnaast gebruik maken van preventieve screening van Coronalab of mensen laten testen op antistoffen door middel van serologie. Dit kan mensen en de organisatie rust geven. Neemt u vrijblijvend contact met ons op