fbpx

Hoe werkt het?

Op deze pagina vind je uitleg over hoe het testen bij Coronalab.eu werkt. 

Coronatest voor reizigers

Verschillende landen hebben een COVID-19 test (PCR) verplicht gesteld voor mensen die het land in willen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van PCR testen die we met prioriteit analyseren.

Locatie kiezen

Kies de Coronalab locatie waar je de test wilt afnemen. Bij de locatie kies je voor Reistest

Afspraak maken

Maak online een testafspraak door je gegevens in te vullen. Selecteer de gewenste test in de boekingstool. Je ontvangt een bevestiging per mail.

De testafspraak

Kom op het afgesproken tijdstip naar de testafspraak. De voor uw land van bestemming benodigde test wordt afgenomen door een van onze artsen of verpleegkundigen.

Certificaat ontvangen

Afhankelijk van het testmoment ontvang je de uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur (‘s ochtends getest) of de volgende dag rond 22.00 uur (na de ochtend getest) via beveiligde e-mail.

Coronatest voor bedrijven

Coronalab biedt COVID-19 testen aan voor werkgevers. Dit doen we met een snelle service waarbij we medewerkers snel terecht kunnen en vaak dezelfde dag al de uitslag hebben (indien voor 11:30 getest)

Aantal COVID-19 PCR testen

Wilt u meer dan 25 testen? Vraag dan boekingscodes aan. Medewerkers plannen zelf eenvoudig en betalen niet in de kliniek. 

Verwacht u minder dan 25 testen nodig te hebben? Medewerkers plannen dan direct via de boekingstool voor bedrijven en betalen in de kliniek.

Locatie kiezen

Kies een Coronalab locatie waar je de test wilt afnemen. Bij de locatie kies je voor PCR Test Bedrijven.

Afspraak maken

Maak online een testafspraak.

Heb je een boekingscode? Kies dan voor
PCR Test – Bedrijven / Onderwijs (alleen met boekingscode).

Heb je geen boekingscode? Kies dan voor
PCR Test – Bedrijven / Onderwijs

De testafspraak

Kom op het afgesproken tijdstip naar de testafspraak. De test (keel/neus swab) wordt afgenomen door een van onze artsen of verpleegkundigen.

Uitslag ontvangen

Afhankelijk van het testmoment ontvangt de medewerker de uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur (‘s ochtends getest) of de volgende dag rond 22.00 uur (na de ochtend getest) via beveiligde e-mail.

 Testafname door arts

Onze arts neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab.

Voor reizigers: Sommige landen eisen een andere testmethode (bijvoorbeeld enkel neusswab in Japan). Daarom is het belangrijk dat u het land van bestemming doorgeeft (mits u op reis gaat). Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is door het RIVM gevalideerd als laboratorium voor SARS-CoV-2 diagnostiek.

RIVM gevalideerd lab COVID-19

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Test je in de ochtend voor 11:30? Dan krijg je dezelfde dag rond 22.00 uur de uitslag met de COVID-19 certificaat getekend door onze arts.

Openingstijden

Onze klinieken hebben brede openingstijden. 

Locatie travel clinic

Onze travel clinic voor reizigers bevindt zich op het Science Park 106 in Amsterdam. Je kunt nu ook terecht bij onze partners in Schiphol, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven.

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test bij ons in Amsterdam via onze planningstool. Onze arts zal materiaal bij u afnemen (via een keel- en neus swab). Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. U krijgt de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur (mits in de ochtend voor 11:30 uur getest). Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.