PCR test Den Haag

Op zoek naar een PCR test in Den Haag om naar het buitenland te kunnen reizen? Coronalab.eu is gespecialiseerd in het afnemen van Coronatesten met een medische verklaring voor reizigers. Een test inclusief gezondheidsverklaring heb je nodig als je op reis gaat naar een land met een inreisbeperking. Dit doen landen om te voorkomen dat het nieuwe coronavirus zich verder verspreidt.

Den Haag Duinzigt

Willem Royaardsplein 12
2597 GS Den Haag

info@coronalab.eu

 

Open van

Maandag t/m donderdag
17:30 – 20:30 uur

Vrijdag
Gesloten

Zaterdag & Zondag
17:30 – 20:30 uur

 

Beschikbare tests

 PCR
 Antistoffen/serologie
 Boekingscodes
 Sneltest

Waarvoor is een PCR-test nodig?

Omdat sommige landen ons land zien als een verhoogd risico als gaat om import van het virus, is een gezondheidsverklaring benodigd. Welke landen dat op dit moment zijn kun je vinden op onze landenlijst op de reisadvies pagina. Voor deze landen geldt dan een inreisbeperking (vaak code oranje) en hiermee wil een land voorkomen dat het virus zich onnodig verder verspreidt onder de bevolking.

Om te voorkomen dat besmette mensen het land binnenkomen, wordt er een inreisbeperkingen opgelegd. Je moet in deze landen dan een gezondheidsverklaring kunnen overleggen om verplichte quarantaine in het land van bestemming te voorkomen. Dit bestaat uit een verklaring van een arts waarin staat dat je het virus op dit moment niet hebt. Dit stellen we vast aan de hand van de afgenomen PCR test in Den Haag.

Hoe werkt de PCR test in Den Haag?

Tijdens de PCR test in Den Haag wordt er materiaal afgenomen met een keel en neus swab. Om materiaal af te kunnen afnemen wordt er een wattenstaafje gebruikt. Het afgenomen materiaal slaan we op. In ons lab in Amsterdam wordt het materiaal binnen 24 uur getest. Zo bepalen we of je op dit moment het virus bij je draagt.

De uitslag van de PCR test in Den Haag

Als het coronavirus niet bij je is vastgesteld, en je dus negatief getest hebt op COVID-19, krijg je van ons een medische verklaring die je kunt gebruiken om te reizen naar het land van bestemming. Dit document moet je meenemen tijdens je reis. In sommige gevallen moet je het voor aankomst al uploaden op een speciale website. Bekijk onze landenlijst op de reisadvies pagina om alle bestemming specifieke eisen te bekijken.

Wat als ik Corona heb?

Als uit de test blijkt dat je het virus op dit moment bij je draagt, dan zul je volgens de RIVM richtlijnen in quarantaine moeten. Je kunt dan helaas niet op reis naar het land van bestemming en we kunnen geen gezondheidsverklaring voor je opstellen.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Voor de meeste landen is een gezondheidsverklaring 72 uur geldig. Sommige landen hanteren 48 uur en weer andere landen 96 uur. Het is dus belangrijk om dit goed te controleren. Er is namelijk ook een verschil tussen geldigheid voor vertrek en geldigheid voor aankomst. Voor sommige landen moet je ook nog rekening houden met de reistijd. Dit wordt er bij opgeteld. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een bericht op info@coronalab.eu.

Binnen 24 uur uitslag

Omdat voor veel bestemmingen de geldigheidsduur van een test beperkt is tot enkele dagen of zelfs enkele uren, kun je na afname van een PCR test in Den Haag binnen 24 uur de uitslag opvragen. Je krijgt een mail wanneer de uitslag klaarstaat.

 

PCR test

69,00

  Incl. gratis reiscertificaat
  Binnen 24 uur uitslag
  Geanalyseerd in eigen lab

Hoe werkt de PCR test in de kliniek?

Je maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij je afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Je kunt altijd de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring binnen 24 uur opvragen. De verklaring wordt door onze arts opgesteld. Bij vragen neem je contact op via info@coronalab.eu.

COVID-19 PCR test in Den Haag, zelfde dag al uitslag

Verschillende landen hebben een COVID-19 testen verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor kun je altijd binnen 24 uur opvragen.

Hoe onze zorgprofessionals in Den Haag werken

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab tijdens de coronatest in Den Haag. Ons laboratorium analyseert het materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat jouw COVID-19 PCR status bevestigt.

Wat is een coronatest?

Aan de hand van de afgenomen coronatest in Den Haag bepalen we of je op dit moment het coronavirus bij je draagt. In landen met een inreisbeperking is dat nodig om verplichte quarantaine te vermijden. Er zijn verschillende manieren van testen. Voor reizen is de PCR-test vereist. Aan de hand van deze test bepalen we of het virus zich in de keel- of neusholte bevindt.

Voordat je op reis kunt moet je een negatieve PCR-test met medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. In sommige gevallen moet je deze al van tevoren opsturen.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Bij ons kun je altijd binnen 24 uur de uitslag van je test opvragen. Wanneer deze klaarstaat krijg je van ons een mail. Het certificaat wordt getekend door één van onze artsen.

Locaties

Naast het afnemen van een PCR in Den Haag kun je ook op diverse andere Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties  en reserveer je afspraak in onze online boekingstool.

Kosten van een PCR test in Den Haag

De kosten voor een test inclusief een certificaat zijn EUR 69,- per persoon. Dit bedrag betaal je vooraf in onze planningstool.

Belangrijke bronnen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Rijksoverheid reisadvies

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.