PCR test Eindhoven

Op zoek naar een PCR test in Eindhoven om naar het buitenland te kunnen reizen? Coronalab.eu is gespecialiseerd in het afnemen van Coronatesten met een medische verklaring voor reizigers. Een test inclusief gezondheidsverklaring heb je nodig als je op reis gaat naar een land met een inreisbeperking. Dit doen landen om te voorkomen dat het nieuwe coronavirus zich verder verspreidt.

Waarvoor is een PCR-test nodig?

Omdat sommige landen ons land zien als een verhoogd risico als gaat om import van het virus, is een gezondheidsverklaring benodigd. Welke landen dat op dit moment zijn kun je vinden op onze landenlijst op de reisadvies pagina. Voor deze landen geldt dan een inreisbeperking (vaak code oranje) en hiermee wil een land voorkomen dat het virus zich onnodig verder verspreidt onder de bevolking.

Om te voorkomen dat besmette mensen het land binnenkomen, wordt er een inreisbeperkingen opgelegd. Je moet in deze landen dan een gezondheidsverklaring kunnen overleggen om verplichte quarantaine in het land van bestemming te voorkomen. Dit bestaat uit een verklaring van een arts waarin staat dat je het virus op dit moment niet hebt. Dit stellen we vast aan de hand van een PCR-test.

Hoe werkt de PCR-test?

De PCR-test wordt afgenomen met een keel swab. Om materiaal uit je keel te kunnen afnemen wordt er een staafje gebruikt. Het afgenomen materiaal slaan we op. In ons lab, in Eindhoven, of op één van onze andere locaties in Nederland, wordt het materiaal (in veel gevallen nog dezelfde dag) getest. Zo bepalen we of je op dit moment het virus bij je draagt.

De uitslag

Als het coronavirus niet bij je is vastgesteld, en je dus negatief getest hebt op COVID-19, krijg je van ons een medische verklaring die je kunt gebruiken om te reizen naar het land van bestemming. Dit document moet je meenemen tijdens je reis. In sommige gevallen moet je het voor aankomst al uploaden op een speciale website. Bekijk onze landenlijst op de reisadvies pagina om alle bestemming specifieke eisen te bekijken.

Wat als ik Corona heb?

Als uit de test blijkt dat je het virus op dit moment bij je draagt, dan zul je volgens de RIVM richtlijnen in quarantaine moeten. Je kunt dan helaas niet op reis naar het land van bestemming en we kunnen geen gezondheidsverklaring voor je opstellen.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Voor de meeste landen is een gezondheidsverklaring 72 uur geldig. Sommige landen hanteren 48 uur en weer andere landen 96. Het is dus belangrijk om dit goed te controleren. Er is namelijk ook een verschil tussen geldigheid voor vertrek en geldigheid voor aankomst. Voor sommige landen moet je ook nog rekening houden met de reistijd. Dit wordt er bij opgeteld. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een bericht op info@coronalab.eu.

Zelfde dag uitslag

Omdat voor veel bestemmingen de geldigheidsduur van een test beperkt is tot enkele dagen of zelfs enkele uren, bieden wij in Eindhoven PCR-testen aan waarbij de uitslag de zelfde dag nog gegeven wordt. Test je voor 11:00 uur in een van onze locaties in Eindhoven? Dan krijg je voor 23:59 uur dezelfde dag uitslag. Meestal komt de uitslag binnen rond 22:00 uur. Gebruik onze online tool om een test in te plannen.

N

PCR test door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd lab voor COVID-19 PCR testen.

N

COVID-19 PCR certificaat die breed wordt geaccepteerd. Veel testlocaties in Nederland! 

N

Uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur!

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts zal materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. U krijgt de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur. Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.

Belangrijke bronnen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Rijksoverheid reisadvies

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 test (PCR) verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 PCR testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heeft u dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze arts werkt

Onze arts neemt wat slijm af middels een keelswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Belangrijk: blijf thuis als u klachten heeft of als u de afgelopen 2 weken klachten heeft gehad. Als u klachten hebt, laat u testen bij de GGD.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Zelfde dag uitslag

Snel resultaat nodig? Je kunt bij ons in de ochtend terecht en hebt dezelfde dag om 22.00 uur de uitslag met het COVID-19 PCR certificaat getekend door een van onze artsen.

Kosten

De kosten voor een PCR test inclusief een certificaat zijn Eur 149,95 per persoon. Dit bedrag kan per pin worden voldaan. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je per kind 25% minder.