Wat kost een coronatest?

Hoeveel kost een corona test? De kosten van een coronatest hangen af van de test die je nodig hebt. Bij Coronalab hebben we drie soorten testen die je kunt afnemen. De PCR test, de (antigeen) sneltest en de serologische test. Laatstgenoemde is niet geschikt om te zien of je op het moment van testen het corona hebt, maar om te kijken of je in het verleden corona hebt gehad. Alle testen zijn inclusief een gratis certificaat. Bekijk de kosten van de verschillende type testen hieronder.

Met prioriteit getest. Altijd inclusief certificaat.

Sneltest

€ 39,00 

  Binnen twee uur uitslag
  Onder supervisie van een arts
  Incl. gratis reiscertificaat

PCR test

€ 69,00

  Binnen 24 uur uitslag
  Geanalyseerd in eigen laboratorium
  Incl. gratis reiscertificaat

Serologische test

€ 49,00

  Geanalyseerd in eigen laboratorium
  Altijd dezelfde dag uitslag
  Incl. gratis certificaat

Wat kost een PCR test?

Benieuwd naar de kosten van een PCR test? De PCR test is de meest betrouwbare test die je kunt laten uitvoeren. Bij Coronalab kost een PCR test € 69, deze kosten zijn inclusief een reiscertificaat. Je krijgt altijd binnen 24 uur de uitslag. Coronalab beschikt als enige commerciële tester over een eigen laboratorium, hier worden al onze testen geanalyseerd en gecontroleerd door een arts.

Wat kost een antigeen sneltest?

Op zoek naar de kosten van een sneltest? Met de sneltest weet je razendsnel of je op dit moment het coronavirus (Sars-CoV-2) bij je draagt. Een sneltest kost minder dan een PCR test, omdat er bij de PCR test een analyse in ons laboratorium plaatsvindt. De sneltest geeft uitslag op locatie. Bij Coronalab kost een sneltest € 39. De test wordt altijd gecontroleerd onder supervisie van een van onze artsen en het reiscertificaat zit bij deze prijs inbegrepen.
Let op: er zijn al een aantal landen die de sneltest accepteren om het land binnen te komen, maar dit is nog lang niet overal zo. Controleer dit altijd goed van tevoren. 

Wat kost een serologische test?

Wat zijn de kosten voor een serologische test? De serologische test is een bloedtest waarmee wordt gekeken of er corona antistoffen in je bloed aanwezig zijn. Deze zijn ongeveer 2-3 weken na besmetting zichtbaar voor de test. Een serologische test kost bij Coronalab € 49. De uitslagen van de test worden altijd gecontroleerd door een arts en worden via een beveiligde mail opgestuurd. Wij bieden ook een serologische test voor thuis aan, waarbij je het materiaal in huis af kunt nemen. De analyse wordt in ons lab verricht. De kosten voor deze serologische test vind je hier.