PCR test Rotterdam

Op zoek naar een PCR test in Rotterdam om naar het buitenland te kunnen reizen? Coronalab.eu is gespecialiseerd in het afnemen van Coronatesten met een medische verklaring voor reizigers. Een test inclusief gezondheidsverklaring heb je nodig als je op reis gaat naar een land met een inreisbeperking. Dit doen landen om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Je kunt de uitslag van de afgenomen PCR-test in Rotterdam samen met het reiscertificaat altijd binnen 24 uur opvragen. Je krijgt een mail van ons wanneer de uitslag klaar staat.

Plan direct je afspraak in voor een PCR test in Rotterdam

Via onze boekingstool kun je meteen een afspraak maken bij onze kliniek in Rotterdam. Vaak kun je nog dezelfde dag terecht. Je kunt altijd binnen 24 uur de uitslag opvragen. Wanneer je testresultaat klaar staat in de beveiligde omgeving krijg je van ons een mail. Vergeet niet je ID-kaart of paspoort mee te nemen naar de kliniek. Een rijbewijs is niet voldoende.

Handige informatie voor de coronatest in Rotterdam:

  • Adres: Grote Beer 19G, 3067 TR Rotterdam.
  • Kosten: €69,- per test.
  • Uitslag PCR-test: Binnen 24 uur nadat de test is afgenomen.
  • Niet vergeten: Je paspoort of ID kaart.
  • Annuleren: Gratis tot 24 uur voor aanvang van de test.

Coronalab PCR test

69,00

  Incl. gratis reiscertificaat
  Binnen 24 uur uitslag
  Geanalyseerd in eigen lab

Sneltest

€ 39,00

Binnen twee uur uitslag
  Onder supervisie van arts
  Incl. gratis reiscertificaat

Testlocaties Rotterdam

In Rotterdam is onze Coronalab.eu testlocatie te vinden in Alexandrium. Een afspraak kun je direct maken in onze boekingstool. Op al onze locaties kun je terecht voor alle testen. Dat zijn: PCR test, sneltest en onze China Spoed PCR test.

Coronalab.eu Rotterdam Prins Alexander

Onze testkliniek in Rotterdam is goed te bereiken met de auto, fiets en bus. Voor de deur zijn enkele parkeerplekken. Mocht je geen klachten hebben dan kun je de bus nemen. Stap dan uit bij halte Rotterdam, Alexandrium I. Vanaf hier is het nog 2 minuten lopen naar onze testlocatie.

Rotterdam Prins Alexander

Grote Beer 19G
3067 TR Rotterdam

info@coronalab.eu

Open van

Maandag t/m zondag
17:30 – 20:30 uur

Beschikbare tests

PCR test
Antistoffen
China Spoed PCR test
 Sneltest

Waarom Coronalab Rotterdam?

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten

Eigen laboratorium

Coronalab heeft een eigen RIVM geaccrediteerd laboratorium waar elke test gecontroleerd wordt door getraind personeel

Reiscertificaat

Bij onze PCR test krijg je altijd een gratis reiscertificaat bij een negatieve test, geschikt voor internationale reizen

Binnen 24 uur uitslag

Je kunt de uitslag van jouw PCR test altijd binnen 24 uur opvragen. Je krijg een mail wanneer dit klaarstaat.

Zo werkt de PCR test bij Coronalab Rotterdam

Je maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Je komt op het afgesproken moment naar de kliniek in Rotterdam. Getraind personeel zal met een swab materiaal bij je afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. De uitslag kun je binnen 24 uur opvragen! Geen Corona? Dan wordt de verklaring door onze arts opgesteld en kun je deze via beveiligde omgeving downloaden. Vragen? mail onze helpdesk op info@coronalab.eu.

Snel resultaat nodig?

Je laten testen op corona met snel resultaat? Na het afnemen van een coronatest in Rotterdam kun je bij ons altijd binnen 24 uur de uitslag van je test opvragen. We sturen je een mail wanneer de uitslag klaar staat. In onze beveiligde omgeving kun je ook gelijk het certificaat downloaden. Deze wordt getekend door één van onze artsen.

In Rotterdam kun je ook een sneltest afnemen. Lees hier alles over het nemen van een sneltest in Rotterdam.

Reviews Coronalab Rotterdam

Jona de Kleine

Reeds diverse testen ondergaan bij diverse bedrijven. Echter hier zeer goed geholpen en zonder meer prettig ervaren. Uitslagen zoals beloofd op tijd en volledig.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

Naast het afnemen van een PCR test in Rotterdam kun je ook op diverse andere Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties  en reserveer je afspraak in onze online boekingstool

Veelgestelde vragen over de PCR test in Rotterdam

Hoe werkt de PCR test in Rotterdam?

Tijdens de PCR test in Rotterdam wordt er materiaal afgenomen met een keel en neus swab. Om materiaal af te kunnen afnemen wordt er een wattenstaafje gebruikt. Het afgenomen materiaal slaan we op. In ons lab in Amsterdam wordt het materiaal binnen 24 uur getest. Zo bepalen we of je op dit moment het virus bij je draagt.

Als het coronavirus niet bij je is vastgesteld, en je dus negatief getest hebt op COVID-19, krijg je van ons een medische verklaring die je kunt gebruiken om te reizen naar het land van bestemming. Dit document moet je meenemen tijdens je reis. In sommige gevallen moet je het voor aankomst al uploaden op een speciale website. Bekijk onze landenlijst op de reisadvies pagina om alle bestemming specifieke eisen te bekijken.

Wat gebeurt er als ik Corona blijk te hebben?

Als uit de test blijkt dat je het virus op dit moment bij je draagt, dan zul je volgens de RIVM richtlijnen in quarantaine moeten. Je kunt dan helaas niet op reis naar het land van bestemming en we kunnen geen gezondheidsverklaring voor je opstellen.

Wat kost de PCR test in Rotterdam?

De kosten voor een PCR test inclusief certficaat zijn €69,00 per persoon. Je betaalt het bedrag vooraf tijdens je boeking in onze boekingstool. In onze tool kun je direct voor meerdere gezinsleden tegelijk plannen.

Hoe lang is het gratis reiscertificaat geldig?

Dat verschilt per land. Sommige landen hanteren 24 uur, anderen 48 uur of meer. Het is dus belangrijk om dit goed te controleren. Let hierbij ook op of het gaat om het aantal uur vóór vertrek of vóór aankomst. In het laatste geval moet je namelijk ook nog rekening houden met de reistijd. Controleer dit dus goed.

Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina. Daar proberen we altijd een zo actueel mogelijk beeld te geven van de geldende regels rondom inreizen. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de afname van de juiste test. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een bericht op info@coronalab.eu.

Wanneer krijg ik de uitslag van mijn PCR test in Rotterdam?

Omdat voor veel bestemmingen de geldigheidsduur van een test beperkt is tot enkele dagen of zelfs enkele uren, kun je na afname van een PCR test in Rotterdam binnen 24 uur de uitslag opvragen. We sturen je een mail wanneer de uitslag klaarstaat.

Wat is een PCR test?

Aan de hand van de afgenomen PCR test in Rotterdam bepalen we of je op dit moment het coronavirus bij je draagt. In landen met een inreisbeperking is dat nodig om verplichte quarantaine te vermijden. Er zijn verschillende manieren van testen. Voor reizen is meestal de PCR test vereist, in enkele gevallen volstaat een sneltest. Aan de hand van deze test bepalen we of het virus zich in de keel- of neusholte bevindt.

Voordat je op reis kunt moet je een negatieve PCR test met medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. In sommige gevallen moet je deze al van tevoren opsturen.

Belangrijke bronnen om te raadplegen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.