fbpx

PCR test voor reizen naar Zwitserland

Gaat u op reis naar Zwitserland en wilt u weten welke corona maatregelen er gelden? Hier vindt u meer informatie over de COVID-19 test die wordt aanbevolen voor Zwitserland. Er kunnen specifieke eisen van toepassing zijn zoals de geldigheid van de verklaring. U dient hier zelf goed naar te kijken.

N

PCR test worden door arts afgenomen

N

COVID-19 PCR certificaat door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd laboratorium.

N

Uitslag dezelfde dag rond 22.00 uur (mits in de ochtend getest)

Verplichte quarantaine

Op dit moment geldt er een verplichte quarantaine van 10 dagen voor inreizende mensen. Negatief geteste personen vormen daarop geen uitzondering. 

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 testen verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heeft u, mits in de ochtend voor 11:30 uur getest, dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze zorgprofessionals werken

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Wat is een coronatest?

Aan de hand van een coronatest bepalen we of je op dit moment het coronavirus bij je draagt. In landen met een inreisbeperking is dat nodig om verplichte quarantaine te vermijden. Er zijn verschillende manieren van testen. Voor reizen is de PCR-test vereist. Aan de hand van deze test bepalen we of het virus zich in de keel- of neusholte bevindt.

Voordat je op reis kunt moet je een negatieve PCR-test met medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. In sommige gevallen moet je deze al van tevoren opsturen.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Je kunt bij ons in de ochtend terecht (tot 11.30 uur) en hebt dezelfde dag rond 22.00 uur de uitslag met het COVID-19 PCR certificaat getekend door een van onze artsen.

Locaties

U kunt op diverse Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties die voor u beschikbaar zijn en reserveer uw afspraak in onze online boekingstool

Kosten

De kosten voor een test inclusief een certificaat zijn Eur 149,95 per persoon. Dit bedrag kunt u vooraf voldoen in onze planningstool

Hoe werkt het testen?

U maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Als u in de ochtend wordt getest voor 11.30 uur, dan krijgt u de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring dezelfde dag rond 22:00 uur. Onze arts verstrekt deze verklaring. Bij vragen neem contact op via info@coronalab.eu.