PCR test voor wintersport

Ga je op wintersport en heb je een PCR test nodig? Coronalab biedt een COVID-19 PCR test en PCR certificaat voor wintersporters. Wij hebben een eigen RIVM gevalideerd laboratorium voor corona testen en hebben duizenden reizigers voor meer dan 50 landen geholpen met een test en reisverklaring.

Test door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd lab voor COVID-19 PCR testen.

COVID-19 PCR certificaat die breed wordt geaccepteerd. Veel testlocaties in Nederland! 

Altijd dezelfde dag uitslag

Coronatest voor wintersport

Heb je een wintersport vakantie geboekt naar een land met een inreisbeperking? Dan is het waarschijnlijk dat je een PCR test met een COVID-19 certificaat nodig hebt om toegang te krijgen en quarantaine te vermijden. Niet alles wintersport gebieden hebben dezelfde regels omtrent corona. Zo verschilt bijvoorbeeld de geldigheid van het certificaat per land. Om je daar bij te helpen hebben we voor belangrijke wintersport bestemmingen vanuit Nederland een overzicht gemaakt met de eisen per land. Let wel op dat deze regels veranderlijk zijn. Zie het overzicht hieronder voor meer informatie over de coronamaatregelen in jouw (vakantie)land van bestemming. 

Let op: de situatie verandert per dag. Er kunnen afwijkingen zijn en je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

Rijksoverheid reisadvies

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.

Belangrijke bronnen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Disclaimer: onze informatie wordt continu bijgewerkt. Informatie over de COVID-19-crisis verschilt per land en specifieke gebied en is onderhevig aan veranderingen. We geven daarom geen garanties dat de informatie op deze pagina altijd up-to-date is.

Onze testlocaties

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties. Door op een locatie te klikken kan je meer gegevens inzien. Een test kan je gemakkelijk direct plannen in onze boekingstool.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de testen en openingstijden van de diverse locaties? Klik dan hier.

tooltip text

COVID-19 PCR test met prioriteit

Verschillende landen hebben een COVID-19 testen verplicht gesteld voor mensen die het land willen binnenkomen. Coronalab helpt reizigers met het aanbieden van COVID-19 testen die we met prioriteit analyseren. Hierdoor heb je altijd dezelfde dag de uitslag.

Hoe onze zorgprofessionals werken

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert het materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat jouw COVID-19 PCR status bevestigt.

Wat is een coronatest?

Aan de hand van een coronatest bepalen we of je op dit moment het coronavirus bij je draagt. In landen met een inreisbeperking is dat nodig om verplichte quarantaine te vermijden. Er zijn verschillende manieren van testen. Voor reizen is de PCR-test vereist. Aan de hand van deze test bepalen we of het virus zich in de keel- of neusholte bevindt.

Voordat je op reis kunt moet je een negatieve PCR-test met medische gezondheidsverklaring kunnen overleggen. In sommige gevallen moet je deze al van tevoren opsturen.

Over Coronalab

Coronalab (Microbe&Lab) beschikt over een ISO gecertificeerd laboratorium op het Science park in Amsterdam. Ons laboratorium is goedgekeurd door het RIVM voor COVID-19 PCR testen.

Experts in infectieziekten

Ons bedrijf wordt geleid door een Arts-Microbioloog. Samen met een team van wetenschappers op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten doen we veel onderzoek naar infectieziekten en we ontwikkelen, certificeren en produceren onze eigen CE-IVD gemarkeerde testen. Deze valideren en implementeren we in ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van gecertificeerde medische testen.

Snel resultaat nodig?

Bij ons kun je altijd dezelfde dag de uitslag van je test opvragen. Wanneer deze klaarstaat krijg je van ons een mail. Meestal ontvang je dit rond 23.00 uur, dit kan ook eerder zijn. Het certificaat wordt getekend door één van onze artsen.

Locaties

Je kan op diverse Coronalab.eu locaties in Nederland terecht voor een PCR test met reiscertificaat. Bekijk de testlocaties  en reserveer je afspraak in onze online boekingstool.

Kosten

De kosten voor een test inclusief een certificaat zijn EUR 69,- per persoon. Dit bedrag betaal je vooraf in onze planningstool.

Veelgestelde vragen rondom PCR testen

Op vakantie of op reis gaan brengt in deze periode wat meer zorgen met zich mee. We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij alle vragen die er rondom het testen voor reizigers ontstaan. Daarom hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen beantwoord. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, mail dan gerust naar info@coronalab.eu. We helpen u graag. 

Op welke manier worden testen afgenomen?

Wij nemen de test af middels een keel- en neusswab. Dit is conform de RIVM richtlijn. We doen geen gorgel test. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen.

Wanneer krijg ik de uitslag?

Indien je in de ochtend getest bent voor 11.30 uur krijg je bij Coronalab de uitslag rond 22.00 uur op dezelfde dag. Het kan dus zijn dat de uitslag er voor 22.00 uur is, maar bij drukke dagen kan het ook iets later worden. Je krijgt een mail wanneer je uitslag klaarstaat.

Bij de andere locaties krijg je de uitslag ook dezelfde dag indien je in de ochtend wordt getest. De tijden kunnen in verband met de logistiek per locatie verschillen dus check dit goed.

Hoe kan ik een afspraak maken?
Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Ja. Wij gebruiken uw paspoort/ID-nummer op de uitslag en deze reisdocumenten moeten we verifieren. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Een rijbewijs is dus niet voldoende.

Hoe lang is de uitslag geldig?

Dit verschilt per land.

Internationaal zien we dat de COVID-19 PCR test met de verklaring vaak tot 7 dagen geldig is. Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Er wordt vaak gevraagd naar de PCR certificaat van een lab dat is goedgekeurd. Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze testen uitvoeren.

Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. En sommige landen eisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode of andere gezondheidsverklaring nodig zijn voor het land van bestemming.

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen.

Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum ReizigersadviseringIATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Welk tijdstip staat er op jullie certificaat?

Op het certificaat staat het tijdstip waarop het certificaat is gegenereerd.

Gebruiken jullie ook antigeen (snel)testen voor reizigers?

Nee. Op dit moment gebruiken wij de antigeen (snel)testen enkel voor mensen met symptomen. Dit is in lijn met het OMT advies van 12-10-2020. De antigeen (snel) testen zijn nog niet gevalideerd voor reizigers (mensen zonder symptomen). Als dit wel gebeurt gaan we deze test ook voor deze doelgroep toepassen.

In welke taal is de uitslag?

U ontvangt de uitslag in het Engels.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Je ontvangt de uitslag in beveiligde omgeving op onze website. Zodra dit klaarstaat krijg je een bericht op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking.

Wij bellen alleen als de uitslag positief is.

Moeten kinderen getest worden?

Ja. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden je aan om dit goed te controlen.

Onze artsen houden tijdens het testen rekening met je kind. We begrijpen dat het voor je kind spannend is. Bereid je kind er zo goed mogelijk op voor.

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja.

Coronalab biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed alvorens je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode.

We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis.

Online bestelde thuistests worden niet voorzien van certificaat. 

Hoe werkt de PCR test in de kliniek?

Je maakt een afspraak voor een test via onze planningstool. Onze arts of verpleegkundige zal materiaal bij je afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht. Je ontvangt altijd de uitslag en de COVID-19 PCR verklaring op dezelfde dag rond 23:00 uur. De verklaring wordt door onze arts opgesteld. Bij vragen neem je contact op via info@coronalab.eu.