De PCR test

De PCR test (polymerase chain reaction-test) is een test om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Een door getraind personeel afgenomen keel-en neusswab vormt de basis van de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt in ons laboratorium geanalyseerd. Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag. 

Vooral voor reizen wordt deze test veel gebruikt. De meeste landen hebben op dit moment een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR test met medisch certificaat is dan nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden.

PCR test

€ 69,00

Aan de hand van de COVID-19 PCR test kunnen we bepalen of je nu besmet bent met het coronavirus. .

  Inclusief Engels reiscertificaat
  Binnen 24 uur uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Geanalyseerd in eigen laboratorium
  Tienduizenden gingen je voor!

Wat zijn de kosten van de PCR test?

De kosten van een PCR-test inclusief Engelstalig reiscertificaat zijn € 69,00 inclusief BTW.

Wanneer komt de uitslag van de PCR test?

Je krijgt altijd binnen 24 uur de uitslag van de PCR test. Wanneer het materiaal is afgenomen wordt het naar ons laboratorium gebracht. Hier wordt het geanalyseerd. De analyse duurt 4 tot 8 uur. Onze PCR testen analyseren we met prioriteit. De uitslag is meestel binnen 24 uur beschikbaar.

Zakelijk testen afnemen mogelijk?

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. Je kan daarvoor boekingscodes aanschaffen. Via onderstaande knop vind je meer informatie over zakelijk testen.

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Alle testen worden door een BIG gecertificeerd arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving zoals AVG verwerkt.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een PCR test?

De PCR test is een polymere chain reaction-test. De test wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt. In de test wordt een stukje genetisch materiaal, dat verkregen wordt uit een keel- en neusswab, sterk vermenigvuldigd om aan te tonen of het virus aanwezig is.

Hoe wordt de test afgenomen?

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat jouw COVID-19 PCR status bevestigt. 

Waarom een PCR test?

De PCR test heeft een hoge testgevoeligheid. De test kan hele kleine hoeveelheden van het virus oppikken. Daarom is de PCR test nog steeds de gouden standaard.

Wat is het verschil met een Antigeen Sneltest?

De PCR test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor de PCR test hebben we echter ons laboratorium nodig en duurt de uitslag vaak iets langer.

Bij een COVID-19 sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is snel beschikbaar.

Waarom geen sneltest voor reizen?

Niet alle landen staan de antigeen sneltest toe om binnen te reizen. Controleer dit altijd goed voordat je de test boekt. Met een PCR test kan je naar alle landen die een test vereisen reizen. 

Waar kan je terecht voor een PCR test?

Wij hebben diverse testlocaties voor PCR testen in Nederland. Op onze testlocaties pagina kun je hiervan een overzicht vinden.

Door op een locatie te klikken vind je meer informatie over de desbetreffende kliniek. Een test plan je gemakkelijk direct in via onze boekingstool.

Informatie voor reizigers

Geldigheid

Een belangrijk onderdeel van PCR testen die gebruikt worden om te reizen is de geldigheid. De meeste landen hebben een aantal uur of dagen dat een certificaat geldig is. Vaak is er nog onderscheid tussen geldigheid tot vertrek of geldigheid tot aankomst. Let hier goed op!

Verklaring meenemen of indienen

In de meeste gevallen wordt gevraagd het certificaat mee te nemen op reis om deze te kunnen tonen. In enkele gevallen mag dit digitaal, maar meestal moet dit een geprinte versie zijn. Sommige landen willen echter dat het certiciaat al eerder online aangeleverd wordt. Let hier goed op!

Kinderen

Het is per land verschillend of kinderen ook getest moeten worden. In veel landen moeten kinderen vanaf 0 jaar getest worden, toch zijn er ook landen waarbij kinderen tot een bepaalde leeftijd vrijgesteld zijn. Controleer dit dus goed voor vertrek. 

Ga je op reis en heb je meer informatie nodig? Bekijk onze reisadvies pagina via onderstaande knop. 

Hoe werkt het testen?

Je maakt eenvoudig een afspraak voor een door jouw gekozen corona test via onze boekingstool. Op de gekozen locatie en het gekozen tijdstip zal onze arts materiaal bij je afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht.

Snelle uitslag

Je ontvangt bij testen die afgenomen worden in onze kliniek altijd binnen 24 uur de uitslag. De uitslag van sneltesten krijgt je binnen twee uur na afname van de test.

Veelgestelde vragen over de PCR test

Wanneer krijg ik de uitslag?

Je krijgt bij Coronalab altijd binnen 24 uur uitslag. De uitslag van de PCR test is binnen 24 uur beschikbaar om op te vragen. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja.

Coronalab biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed voordat je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode.

We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis. Meer informatie kun je terugvinden op onze reisadvies pagina. 

Welk tijdstip staat genoteerd op jullie certificaat?

Op het certificaat staat het tijdstip waarop het certificaat is gegenereerd.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Er wordt vaak gevraagd naar de PCR certificaat van een lab dat is goedgekeurd. Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze testen uitvoeren.

Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. En sommige landen eisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode of andere gezondheidsverklaring nodig zijn voor het land van bestemming.

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen.

Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 24 uur voor de testafspraak. Dit kan je zelf doen via de beveiligde omgeving. Een link naar de beveiligde omgeving vind je in de bevestigingsmail. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Als je een reiscertificaat wenst te ontvangen, dan vul je jouw paspoort- of ID-kaartnummer in bij het boeken. Neem dan ook je identificatiebewijs mee te nemen naar de afspraak. Wij gebruiken jouw paspoort/ID-nummer op de certificaten en deze reisdocumenten moeten we verifiëren. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Een rijbewijs is dus niet voldoende.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Jouw uitslag wordt via Multifactor Authenticatie en beveiligde verbinding met je gedeeld. Je kan het opvragen via 'uitslag opvragen'.

Coronalab belt alleen als de uitslag positief is.

Hoe lang is de uitslag geldig?

Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina.

Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

In welke taal is de uitslag?

Je ontvangt de uitslag in het Engels.

Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er verschillende locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Wij nemen de test af middels een keel- en neusswab. Dit is conform de RIVM richtlijn.

We doen geen gorgel test. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen.

Moeten kinderen getest worden?

Ja. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden je aan om dit goed te controlen.

Onze artsen houden tijdens het testen rekening met je kind. We begrijpen dat het voor je kind spannend is. Bereid je kind er zo goed mogelijk op voor.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?

Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld.