De PCR test

De PCR test (polymerase chain reaction -test) is een test om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Een door een arts afgenomen keel-en neusswab vormt de basis van het de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt in ons laboratorium geanalyseerd. Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag. 

Vooral voor reizen wordt deze test veel gebruikt. De meeste landen hebben op dit moment een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR test met medisch certificaat is dan nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden.

PCR test

139,00

Aan de hand van de COVID-19 PCR test kunnen we bepalen of je nu besmet bent met het coronavirus. .

  Inclusief Engels reiscertificaat
  Vandaag getest, vandaag uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  Geanalyseerd in eigen lab
  Eerste in NL met PCR certificaat
  Tienduizenden gingen u voor!

Wat zijn de kosten van de PCR test?

De kosten van een PCR-test voor reizigers inclusief een certificaat zijn EUR 139,00 inclusief BTW.

Wanneer komt de uitslag?

U krijgt altijd dezelfde dag de uitslag. Wanneer het materiaal is afgenomen wordt het naar ons laboratorium gebracht. Hier wordt het geanalyseerd. De analyse duurt 4 tot 8 uur. Onze PCR testen analyseren we met prioriteit. U ontvangt de uitslag meestal rond 22:00 uur, maar dit kan ook eerder zijn. 

Zakelijk testen afnemen mogelijk?

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. U kunt daarvoor boekingscodes aanschaffen. Via onderstaande knop vindt u meer informatie over zakelijk testen. 

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een PCR test?

De PCR test is een polymere chain reaction -test. De test wordt gebruikt om aan te tonen of iemand het coronavirus (SARS-CoV-2) bij zich draagt. In de test wordt een stukje genetisch materiaal, dat verkregen wordt uit een keel- en neusswab, sterk vermenigvuldigd om aan te tonen of het virus aanwezig is.

Hoe wordt de test afgenomen?

Onze arts of verpleegkundige neemt wat slijm af middels een keel-en neusswab. Ons laboratorium analyseert uw materiaal. De arts controleert de resultaten en maakt een certificaat dat uw COVID-19 PCR status bevestigt. Dit certificaat wordt via beveiligd e-mail persoonlijk toegestuurd.

Waarom een PCR test?

De PCR test heeft een hoge testgevoeligheid. De test kan hele kleine hoeveelheden van het virus oppikken. Daarom is de PCR test nog steeds de gouden standaard.

Wat is het verschil met een Antigeen Sneltest?

De PCR test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor de PCR test hebben we echter ons laboratorium nodig en duurt de uitslag vaak iets langer.

Bij een COVID-19 sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is snel beschikbaar.

Waarom geen sneltest voor reizen?

Op dit moment zijn sneltesten nog niet gevalideerd voor reizigers. 

Waar kan terecht voor een PCR test?

Wij hebben diverse testlocaties voor PCR testen in Nederland. Op onze testlocaties pagina kun je hiervan een overzicht vinden.

Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

tooltip text

Coronalab.eu Amsterdam

Hogelandplein 1a
1079 RZ Amsterdam

Afspraak maken

Coronalab.eu Hilversum

Kees Buurmanlaan 2
1217 GP Hilversum

Afspraak maken

Coronalab.eu Zeist

Utrechtseweg 15-17
3704 HA Zeist

Afspraak maken

Coronalab.eu Den Haag

Fluwelen Burgwal 54
2511 CJ Den Haag

Afspraak maken

Coronalab.eu Alphen aan den Rijn

Flemingweg 18R
2408 AV Alphen ad Rijn

Afspraak maken

Coronalab.eu Breda

Speelhuislaan 112
4815 CJ Breda

Afspraak maken

Rotterdam

Bergweg 180
3036 BL Rotterdam

Afspraak particulier
Afspraak bedrijven

Coronalab.eu Liempde

Peerkesbos 1
5298 PE Liempde

Afspraak maken

Coronalab.eu Oosterbeek

Utrechtseweg 142
6862 AS Oosterbeek

Afspraak maken

Coronalab.eu Zwolle

Amperestraat 24
8013 PV Zwolle

Afspraak maken

Coronalab.eu Hoogeveen

Nicolaas Beetsplein 101
7901 KK Hoogeveen

Afspraak maken

Coronalab.eu Groningen

Dierenriemstraat 256
9742 AN Groningen

Afspraak maken

Informatie voor reizigers

Geldigheid

Een belangrijk onderdeel van PCR testen die gebruikt worden om te reizen is de geldigheid. De meeste landen hebben een aantal uur of dagen dat een certificaat geldig is. Vaak is er nog onderscheid tussen geldigheid tot vertrek of geldigheid tot aankomst. Let hier goed op!

Verklaring meenemen of indienen

In de meeste gevallen wordt gevraagd de verklaring of het certificaat mee te nemen op reis om deze te kunnen tonen. In enkele gevallen mag dit digitaal, maar meestal moet dit een afgedrukte versie zijn. Sommige landen willen echter dat het certiciaat al eerder online aangeleverd wordt. let hier goed op!

Kinderen

Het is per land verschillend of kinderen ook getest moeten worden. In veel landen moeten kinderen vanaf 0 jaar getest worden, toch zijn er ook landen waarbij kinderen tot een bepaalde leeftijd vrijgesteld zijn. Controleer dit dus goed voor vertrek. 

Gaat u op reis en heeft u meer informatie nodig? Bekijk onze reisadvies pagina via onderstaand knop. 

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik de uitslag?

U krijgt bij Coronalab altijd dezelfde dag uitslag. De uitslag van de PCR test moet voor 22.00 uur bij u in de mailbox zitten. Is dit niet het geval? Check dan uw spamfolder en neem anders contact op met ons via het emailadres info@coronalab.eu 

Dit geldt ook voor uw serologische test.

Ontvang ik bij de uitslag een certificaat?

Ja.

Coronalab biedt een COVID-19 PCR certificaat voor reizigers. Dit is een persoonlijk certificaat en we vermelden de gegevens op het PCR certificaat die je ons bij je boeking hebt doorgeven alsmede de testmethode. Controleer deze dus goed alvorens je boekt. Dit geldt ook voor de precieze eis qua PCR testmethode. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste methode.

We adviseren het document altijd te printen en mee te nemen op reis. Meer informatie kun je terugvinden op onze reisadvies pagina. 

Welk tijdstip staat genoteerd op jullie certificaat?

Op het certificaat staat het tijdstip waarop het certificaat is gegenereerd.

Is jullie PCR certificaat overal geldig?

Er wordt vaak gevraagd naar de PCR certificaat van een lab dat is goedgekeurd. Wij zijn door het RIVM goedgekeurd voor de COVID-19 PCR testen en mogen deze testen uitvoeren.

Het kan zijn dat er aanvullende eisen worden gesteld. Zo heeft China bijvoorbeeld een selectie gemaakt van testlocaties. En sommige landen eisen een verschillende testmethode. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het controleren of de testmethode of andere gezondheidsverklaring nodig zijn voor het land van bestemming.

We raden je altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid en de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Dit is je eigen verantwoordelijkheid en wij verstrekken geen reisadviezen.

Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze. 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 48 uur voor uw testafspraak. Dit kunt u zelf doen. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Moet ik mijn paspoort of ID-kaart meenemen?

Als u een reiscertificaat wenst te ontvangen, dan vult u uw paspoortnummer in bij het boeken. Dan wordt u ook verzocht uw identificatiebewijs mee te nemen naar uw afspraak. Wij gebruiken uw paspoort/ID-nummer op de certificaten en deze reisdocumenten moeten we verifieren. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Een rijbewijs is dus niet voldoende.

Hoe ontvang ik de uitslag?

Je ontvangt de uitslag via e-mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking. Kijkt u ook in uw spamfolder als u de uitslag niet heeft ontvangen.

Coronalab belt alleen als de uitslag positief is en doet dit met een anoniem nummer. 

Hoe lang is de uitslag geldig?

Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR test. Meer informatie kun je vinden op onze reisadvies pagina.

Controleer te allen tijde de specifieke eis voor je bestemming. Zo voorkom je dat je met een verlopen verklaring aankomt. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten en de reisorganisatie. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.

In welke taal is de uitslag?
U ontvangt de uitslag in het Engels.
Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er 12 locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina.

Hoe wordt de PCR test afgenomen?

Wij nemen de test af middels een keel- en neusswab. Dit is conform de RIVM richtlijn.

We doen geen gorgel test. Voor sommige reizigers doen we aangepaste testmethodes als het land en de lokale autoriteiten daarom vragen.

 

Moeten kinderen getest worden?

Ja. Er zijn echter veel verschillen tussen landen met betrekking tot de leeftijd van PCR testen voor kinderen. We raden je aan om dit goed te controlen.

Onze artsen houden tijdens het testen rekening met je kind. We begrijpen dat het voor je kind spannend is. Bereid je kind er zo goed mogelijk op voor.

Wanneer word ik gebeld bij een positieve uitslag?

Als de uitslag positief is word je binnen 24 uur gebeld. Dit doen wij met een anoniem nummer. 

Hoe werkt het testen?

U kunt eenvoudig een afspraak maken voor een door u gekozen corona test via onze boekingstool. Op de door u gekozen locatie en het gekozen tijdstip zal onze arts materiaal bij u afnemen. Het materiaal wordt in ons laboratorium onderzocht.

Snelle uitslag

U ontvangt bij testen die afgenomen worden in onze kliniek altijd dezelfde dag de uitslag. De uitslag volgt dezelfde dag rond 22:00 uur. De uitslag van sneltesten krijgt u binnen twee uur na afname van de test.