fbpx

De serologische test

De serologische test is een bloedtest waarmee aangetoond kan worden of er antistoffen Corona (lgC) in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden aangemaakt als reactie op een virusbesmetting. Op het moment dat je een besmetting met een virus doormaakt, gaat het lichaam als reactie antistoffen aanmaken. Na ongeveer twee tot drie weken zijn antistoffen, voor in dit geval SARS-CoV-2, voor ons zichtbaar. Aan de hand van de serologische test kunnen we zo bepalen of je COVID-19 hebt gehad. 

Let op: het is nog niet zeker dat je beschermd of ‘imuun’ bent voor COVID-19 nadat je een besmetting hebt doorgemaakt. 

Test door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd lab voor COVID-19 PCR testen.

Veilig en anoniem thuistesten. Test in kliniek ook mogelijk.

Thuis een test gedaan? Uitslag binnen 48 uur na ontvangst retourbox online beschikbaar.

Wat is een serologische test?

Bij de serologische test wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit bloed vormt de basis voor onderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen voor het coronavirus. Als er antistoffen aanwezig zijn kunnen we stellen dat er een besmetting met COVID-19 is doorgemaakt.

Coronalab maakt gebruik van de ELISA-test met een zeer hoge specificiteit (>98%). Dit maakt de kans op fout-positieve uitslagen erg klein. Onze testen worden in ons eigen lab geanalyseerd.

Waarom een corona antistoffen test?

Een serologische test is er om te bepalen of je corona hebt gehadDeze informatie kan meer rust en zekerheid geven. De test werkt optimaal vanaf ongeveer twee weken na de eerste dag dat je ziek bent geweest. Heb je in de afgelopen tijd klachten gehad en wil je weten of dit het coronavirus was? Met de serologische test kun je dat vaststellen. 

Wat zijn de kosten?

De thuistest en de test in de kliniek kosten beide € 49,95 inclusief BTW.

Is jullie test een zelftest/thuistest?

Nee. Met zelftesten wordt bedoeld dat je de test ZELF thuis kunt doen en ook THUIS een uitslag krijgt (bv een zwangerschapstest is een zelftest). In dat geval is er geen laboratorium of arts bij betrokken. Dergelijke testen zijn onvoldoende betrouwbaar. De IGJ verbiedt zelftesten die geen CE-certificering hebben in Nederland.

De Corona-Gehad test is een laboratorium test. Je verzamelt zelf het materiaal (paar druppels bloed) en stuurt dit naar ons laboratorium voor analyse. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en deskundige medewerkers voeren de test uit. De arts-microbioloog controleert de uitslag en deelt die met jou via een beveiligde portal.

De uitslag

De uitslag van een in de kliniek uitgevoerde serologische test ontvang je via een beveiligde mail. Heeft u zich in de ochtend laten testen? Dan is de uitslag er dezelfde dag al rond 22:00 uur. De uitslag van testen in de middag volgen de volgende dag (behalve wanneer u op zaterdagmiddag test, dan volgt de uitslag op maandag).

De uitslag van een bestelde thuistest voor corona antistoffen is online beschikbaar binnen 48 uur na ontvangst van de door u opgestuurde retourbox. De uitslag kunt u opvragen met uw anonieme code. Bewaar deze dus goed!

Hoe wordt de corona antistoffen test afgenomen?

Bij Coronalab.eu zijn er twee mogelijkheden. U kunt de test voor thuis bestellen, dan neemt u de test zelf af. In het onderstaande instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe de thuistest werkt.  

Corona antistoffentest in de kliniek

U kunt ook kiezen voor een serologische antistoffen test op een van onze testlocaties. Onze arts of verpleegkundige neemt dan wat bloed bij u af. Ons laboratorium analyseert het materiaal. De arts controleert de resultaten en stuurt de uitslag via beveiligd e-mail persoonlijk toe.

Test door ISO gecertificeerd en RIVM gevalideerd lab voor COVID-19 testen.

Uitslag binnen 48 uur na ontvangst retourbox online beschikbaar.

Veilig en anoniem thuistesten.

Waar kan ik op locatie een antistoffen test laten afnemen?

Wij hebben diverse testlocaties in Nederland. Op onze testlocaties pagina kun je hiervan een overzicht vinden.

Thuis testen of je corona antistoffen hebt

Wil je vanuit huis testen of je antistoffen in je bloed hebt voor het corona virus? Dat kan met de Corona-Gehad test. De Corona-Gehad test is dezelfde serologische test als de test die in de kliniek wordt afgenomen.

De test kun je zelf afnemen, of bij ons op locatie door een arts/verpleegkundige laten afnemen. Maak daarvoor een afspraak in onze bookingstool

€ 49,95

Hoe werkt het thuis testen?

Test bestellen

Bestel de test eenvoudig, snel en anoniem online. Let op: bewaar uw code goed, deze heeft u nodig bij het opvragen van de uitslag!

Afname sample

Als de test via de post bij u binnen is gekomen, kunt u het sample afnemen. Bekijk dit filmpje voor instructies over de afname. Stuur het sample vervolgens aan ons retour.

Controle in lab

In ons RIVM gevalideerde en ISO gecertificeerde lab wordt uw sample getest op de aanwezigheid van SARS-CoV-2 antistoffen. De arts maakt hieruit uw COVID-19 status op.

Anonieme uitslag

Binnen 48 uur na ontvangst van uw retourbox kunt u de uitslag online in een beveiligde en anonieme omgeving opvragen. 

Veelgestelde vragen serologische test

Gebruiken jullie een zelftest?

Nee.

Met zelftesten wordt bedoeld dat je de test ZELF thuis kunt doen en ook THUIS een uitslag krijgt (bv een zwangerschapstest is een zelftest). In dit geval is er geen laboratorium of arts bij betrokken. De testen zijn vooralsnog onbetrouwbaar en niet geschikt voor thuisgebruik. De IGJ verbiedt dan ook zelftesten die geen CE-certificering hebben in Nederland.

De Corona-Gehad test is een laboratorium test omdat de test en de analyse in ons laboratorium plaatsvindt. Je verzamelt zelf wat lichaamsmateriaal (paar druppels bloed of een keelswab) en stuurt dit naar ons laboratorium voor analyse. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en deskundige medewerkers voeren de test uit. De arts-microbioloog controleert de uitslag en deelt die met jou via een beveiligde portal. Het voordeel is dus dat je alleen de test weer op de post hoeft doen. Wel zo handig in deze tijden!

Waarom zou ik een serologische test doen?

Niet iedereen in Nederland wordt getest. Veel mensen die recent (bij ons minimaal 14 dagen na laatste symptomen) klachten hebben gehad willen graag weten of ze het coronavirus hebben gehad. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. Daarnaast vinden wij dat een coronatest voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Onze serologische test vindt u hier

Ben ik immuun als mijn Corona-Gehad test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Is mijn uitslag anoniem?

Bij de Corona-Gehad test die je online bestelt is de uitslag is volledig anoniem. Wij weten niet wie we testen. Jij bent de enige met die code dus bewaar het codekaartje goed!

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Als je jouw bestelling voor 22:30 hebt geplaatst, dan wordt jouw pakket dezelfde dag nog verzonden. Je krijgt bij de bestelling een track&trace code waarmee je het pakketje precies kunt volgen.

Volgens onze partner DHL is het erg druk. Op dit moment ervaren we zelf ook wat vertragingen in het postsysteem. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt voordat je de test in huis hebt. We proberen alles zo spoedig mogelijk te versturen. Mochten er vragen zijn neem dat contact met ons op.

Kan ik de test retourneren?

Als de producten niet aan jouw verwachtingen voldoen, kun je ze binnen 7 werkdagen, mits ongebruikt en in originele verpakking, retourneren. Alle retour zendingen dienen vooraf schriftelijk aan ons kenbaar gemaakt te worden. Dit mag via e-mail. Je dient jouw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat je opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan je de betaling aan Coronalab.eu hebt gedaan. Dit om eventuele fraude met terugbetalingen te voorkomen.

Stappen retourzending:

  1. Stuur een mail naar info@coronalab.eu en vermeld daarbij wat je wil retour zenden en jouw ordernummer.
  2. Je ontvangt via de mail een retourformulier.
  3. Vul het retourformulier in, print het uit en stuur het mee met de retourzending.
  4. Let op! Je bent zelf verantwoordelijk, dat het artikel intact, ongebruikt en in originele verpakking aankomt.
Wanneer krijg ik de uitslag?

We streven ernaar om iedereen binnen 2 werkdagen na ontvangst op ons laboratorium een uitslag te geven maar we zijn onder andere afhankelijk van de snelheid van PostNL. Houd ook rekening met eventuele vertraging die PostNL heeft i.v.m. de situatie en de geldende beperkingen.

Zodra je test is ontvangen op ons laboratorium is de voortgang te volgen op onze website met je unieke code.