De serologische test

De serologische test is een bloedtest waarmee aangetoond kan worden of er antistoffen Corona (lgG) in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden aangemaakt als reactie op een virusbesmetting of vaccinatie. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. De test werkt optimaal vanaf ongeveer twee tot drie weken na de eerste dag dat je ziek bent geweest of gevaccineerd bent.

De serologische test is een kwalitatieve test en geen kwantitatieve test, dit houdt in dat er alleen getest wordt óf er antistoffen in het bloed aanwezig zijn. De hoeveelheid antistoffen wordt niet gemeten.

Serologische test

€ 49,00

Aan de hand van de serologische test kunnen we meten of je het coronavirus hebt gehad. Deze antilichamen test kan je ook zelf thuis afnemen.

  Uitslag gecontroleerd door arts
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Geanalyseerd in eigen laboratorium
  Uitslag binnen 5 werkdagen

Wat kost een serologische test?

De serologische test kost € 49,00 wanneer je test in onze kliniek. 

Wil je de test thuis afnemen? Via ons zusterbedrijf Suresy bieden we een betrouwbare corona antistoffen thuistest aan. Deze test neem je thuis af en stuur je op naar ons laboratorium. De test kost €49,95.

De uitslag van de antistoffen test

De uitslag van een in de kliniek uitgevoerde serologische test kun je in onze beveiligde omgeving binnen 5 werkdagen de uitslag opvragen. Meestal komen de uitslagen rond 23:00 uur binnen, dit kan ook eerder zijn. Zodra de uitslag beschikbaar is, krijg je een mail van ons.

 

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Alle testen worden door een BIG gecertificeerd arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving zoals AVG verwerkt.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een serologische test?

Bij de serologische test wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit bloed vormt de basis voor onderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen voor het coronavirus. Als er antistoffen aanwezig zijn kunnen we stellen dat er een besmetting met COVID-19 is doorgemaakt, of dat je gevaccineerd bent.

Coronalab maakt gebruik van de ELISA-test met een zeer hoge specificiteit (>98%). Dit maakt de kans op fout-positieve uitslagen erg klein. Onze testen worden in ons eigen lab geanalyseerd.

Disclaimer: Deze test blijft een momentopname van uw antistoffen op moment van testen. De test kan geen onderscheid maken tussen antistoffen aangemaakt door een besmetting of door een vaccinatie.

Waarom een corona antistoffen test?

Met de serologische test kan aangetoond worden of er antistoffen Corona (lgG) in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden aangemaakt als reactie op een virusbesmetting of vaccinatie. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. 

Veelgestelde vragen serologische test

Waarom zou ik een serologische test doen?

Aan de hand van een serologische test kan je zien of antistoffen tegen het coronavirus hebt. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. 
Het is echter niet mogelijk de uitslag van de test als herstelbewijs te gebruiken.

Wanneer krijg ik de uitslag?

De uitslag van een serologische test die is afgenomen in onze kliniek kun je binnen 24 uuropvragen. Je krijgt een mail wanneer de uitslag klaar staat.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via onze boekingstool. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze.

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 24 uur voor uw testafspraak. Dit kan je zelf doen via de beveiligde omgeving in de bevestigingsmail. Meer informatie over annuleren vind je in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er 20 locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina. 

Hoe wordt de serologische test afgenomen?

We gebruiken een bloedtest om aan te tonen of je Corona hebt gehad. Hiervoor worden er een paar druppels bloed afgenomen door onze arts/verpleegkundige. 

In het laboratorium onderzoeken we of je IgG antistoffen hebt aangemaakt tegen SARS-CoV-2. Zo kunnen we zien of je het virus al hebt gehad. 

Ben ik immuun als mijn serologische test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Geeft deze serologie test ook zicht op werking van mijn vaccinatie?

De vaccinatie kan impact hebben op het niveau level van antistoffen in je lichaam. Echter in het geval van enkele vaccins kan je wel beschermd zijn maar hoeft dit niet worden opgepakt door deze antistoftest.