De serologische test

De serologische test is een bloedtest waarmee aangetoond kan worden of er antistoffen Corona (lgG) in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden aangemaakt als reactie op een virusbesmetting. Op het moment dat je een besmetting met een virus doormaakt, gaat het lichaam als reactie antistoffen aanmaken. Na ongeveer twee tot drie weken zijn antistoffen, voor in dit geval SARS-CoV-2, voor ons zichtbaar. Aan de hand van de serologische test kunnen we zo bepalen of je COVID-19 hebt gehad.

Let op: het is nog niet zeker dat je beschermd of ‘immuun’ bent voor COVID-19 nadat je een besmetting hebt doorgemaakt.

Serologie

49,00

Aan de hand van de serologische test kunnen we meten of u het nieuwe coronavirus heeft gehad. Deze antilichamen test kunt u ook zelf thuis afnemen.

  Uitslag gecontroleerd door arts
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  12 klinieken in Nederland
  Geanalyseerd in eigen lab
  Uitslagen kliniek dezelfde dag

Wat kost een serologische test?

De serologische test kost EUR 49,00 wanneer je test in onze kliniek. Kies je voor de zelfafname set waarbij je thuis het benodigde materiaal kunt verzamelen? Dan kost de test EUR 49,95.

De uitslag van de antistoffen test

De uitslag van een in de kliniek uitgevoerde serologische test ontvang je via een beveiligde mail nog dezelfde dag. Meestal komen de uitslagen rond 22:00 uur binnen, dit kan ook eerder zijn.  

De uitslag van een bestelde thuistest voor corona antistoffen is online beschikbaar binnen 48 uur na ontvangst van de door u opgestuurde retourbox. De uitslag kunt u opvragen met uw anonieme code. Bewaar deze dus goed!

Zakelijk op antistoffen testen?

Wilt u zakelijk testen afnemen? Dat kan. U kunt boekingscodes afnemen waarmee uw personeel zelf een afspraak kan inplannen. Kijk voor meer informatie op onze bedrijvenpagina die u via onderstaande knop kunt bereiken. 

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een serologische test?

Bij de serologische test wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit bloed vormt de basis voor onderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen voor het coronavirus. Als er antistoffen aanwezig zijn kunnen we stellen dat er een besmetting met COVID-19 is doorgemaakt.

Coronalab maakt gebruik van de ELISA-test met een zeer hoge specificiteit (>98%). Dit maakt de kans op fout-positieve uitslagen erg klein. Onze testen worden in ons eigen lab geanalyseerd.

Waarom een corona antistoffen test?

Een serologische test is er om te bepalen of je corona hebt gehadDeze informatie kan meer rust en zekerheid geven. De test werkt optimaal vanaf ongeveer twee weken na de eerste dag dat je ziek bent geweest. Heb je in de afgelopen tijd klachten gehad en wil je weten of dit het coronavirus was? Met de serologische test kun je dat vaststellen. 

Is jullie test een zelftest/thuistest?

Nee. Met zelftesten wordt bedoeld dat je de test ZELF thuis kunt doen en ook THUIS een uitslag krijgt (bv een zwangerschapstest is een zelftest). In dat geval is er geen laboratorium of arts bij betrokken. Dergelijke testen zijn onvoldoende betrouwbaar. De IGJ verbiedt zelftesten die geen CE-certificering hebben in Nederland.

De Corona-Gehad test is een laboratorium test. Je verzamelt zelf het materiaal (paar druppels bloed) en stuurt dit naar ons laboratorium voor analyse. Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en deskundige medewerkers voeren de test uit. De arts-microbioloog controleert de uitslag en deelt die met jou via een beveiligde portal.

Hoe werkt het thuis testen?

Test bestellen

Bestel de test eenvoudig, snel en anoniem online. Let op: bewaar uw code goed, deze heeft u nodig bij het opvragen van de uitslag!

Afname sample

Als de test via de post bij u binnen is gekomen, kunt u het sample afnemen. Bekijk dit filmpje voor instructies over de afname. Stuur het sample vervolgens aan ons retour.

Controle in lab

In ons RIVM gevalideerde en ISO gecertificeerde lab wordt uw sample getest op de aanwezigheid van SARS-CoV-2 antistoffen. De arts maakt hieruit uw COVID-19 status op.

Anonieme uitslag

Binnen 48 uur na ontvangst van uw retourbox kunt u de uitslag online in een beveiligde en anonieme omgeving opvragen. 

tooltip text

Coronalab.eu Amsterdam

Hogelandplein 1a
1079 RZ Amsterdam

Afspraak maken

Coronalab.eu Hilversum

Kees Buurmanlaan 2
1217 GP Hilversum

Afspraak maken

Coronalab.eu Zeist

Utrechtseweg 15-17
3704 HA Zeist

Afspraak maken

Coronalab.eu Den Haag

Fluwelen Burgwal 54
2511 CJ Den Haag

Afspraak maken

Coronalab.eu Alphen aan den Rijn

Flemingweg 18R
2408 AV Alphen ad Rijn

Afspraak maken

Coronalab.eu Breda

Speelhuislaan 112
4815 CJ Breda

Afspraak maken

Rotterdam

Bergweg 180
3036 BL Rotterdam

Afspraak particulier
Afspraak bedrijven

Coronalab.eu Liempde

Peerkesbos 1
5298 PE Liempde

Afspraak maken

Coronalab.eu Oosterbeek

Utrechtseweg 142
6862 AS Oosterbeek

Afspraak maken

Coronalab.eu Zwolle

Amperestraat 24
8013 PV Zwolle

Afspraak maken

Coronalab.eu Hoogeveen

Nicolaas Beetsplein 101
7901 KK Hoogeveen

Afspraak maken

Coronalab.eu Groningen

Dierenriemstraat 256
9742 AN Groningen

Afspraak maken

Onze testlocaties

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties. Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de testen en openingstijden van de diverse locaties? Klik dan hier. 

 Amsterdam Breda
 Den Haag Zeist
 Hilversum Zwolle
 Hoogeveen Liempde
 Groningen Alphen aan den Rijn
 Oosterbeek Rotterdam

Thuis testen of je corona antistoffen hebt

Wil je vanuit huis testen of je antistoffen in je bloed hebt voor het corona virus? Dat kan met de Corona-Gehad test. De Corona-Gehad test is dezelfde serologische test als de test die in de kliniek wordt afgenomen.

De test kun je zelf afnemen, of bij ons op locatie door een arts/verpleegkundige laten afnemen. Maak daarvoor een afspraak in onze bookingstool

€ 49,95

Veelgestelde vragen serologische test

Testen in de kliniek

Waarom zou ik een serologische test doen?

Aan de hand van een serologische test kunt u zien of u het coronavirus heeft gehad. Deze informatie kan meer rust en zekerheid geven. 

Wanneer krijg ik de uitslag?

De uitslag van een serologische test die is afgenomen in onze kliniek ontvang je nog dezelfde dag. Meestal rond 22:00 uur, maar dit kan ook eerder zijn. 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons reserveringssysteem. Maak een afspraak bij een testlocatie naar keuze. 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Ja, dat kan tot maximaal 48 uur voor uw testafspraak. Dit kunt u zelf doen. Meer informatie over annuleren kunt u vinden in Artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

Op welke locaties kan er getest worden?

Inmiddels zijn er 11 locaties in Nederland waar je een test kunt afnemen. Bekijk het overzicht op onze testlocaties pagina. 

Hoe wordt de serologische test afgenomen?

We gebruiken een bloedtest om aan te tonen of je Corona hebt gehad. Hiervoor worden er een paar druppels bloed afgenomen door onze arts/verpleegkundige. 

In het laboratorium onderzoeken we of je IgG antistoffen hebt aangemaakt tegen SARS-CoV-2. Zo kunnen we zien of je het virus al hebt gehad. 

Ben ik immuun als mijn serologische test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.

Testen voor thuis

Welke testen kan ik voor thuis bestellen?

De bloedtest of serologische test die bepaalt of je Corona hebt gehad kun je voor thuis bestellen. De test vind je hier.

PCR testen worden afgenomen door zorgprofessionals en zijn niet geschikt voor thuis gebruik.

Waarom zou ik een test voor thuis kopen?

U kunt voor de seroligsche test ook terecht in onze kliniek, maar het kan voor u wellicht makkelijker en veiliger zijn om thuis het materiaal af te nemen. U krijgt dan onze zelfafnameset opgestuurd zodat u thuis de afname kunt doen. De set stuurt u naar ons terug. U hoeft deze alleen op de post te doen.

De daadwerkelijke test en analyse vinden plaats in het laboratorium. dat maakt onze test geen thuistest. Testen die thuis de uitslag geven zijn vooralsnog onbetrouwbaar en verboden.

Ons laboratorium is ISO gecertificeerd en deskundige medewerkers voeren de test uit. De arts-microbioloog controleert de uitslag en deelt die met jou via een beveiligde portal. 

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Als je jouw bestelling voor 22:30 hebt geplaatst, dan wordt jouw pakket dezelfde dag nog verzonden. Je krijgt bij de bestelling een track&trace code waarmee je het pakketje precies kunt volgen.

Volgens onze partner DHL is het erg druk. Het kan dus zijn dat het iets langer duurt voordat je de test in huis hebt. We proberen alles zo spoedig mogelijk te versturen. Mochten er vragen zijn neem dan contact met ons op.

Kan ik de test retourneren?

Als de producten niet aan jouw verwachtingen voldoen, kun je ze binnen 7 werkdagen, mits ongebruikt en in originele verpakking, retourneren. Alle retour zendingen dienen vooraf schriftelijk aan ons kenbaar gemaakt te worden. Dit mag via e-mail. Je dient jouw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Let op: het rekeningnummer dat je opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan je de betaling aan Coronalab.eu hebt gedaan. Dit om eventuele fraude met terugbetalingen te voorkomen.

Stappen retourzending:

  1. Stuur een mail naar info@coronalab.eu en vermeld daarbij wat je wil retour zenden en jouw ordernummer.
  2. Je ontvangt via de mail een retourformulier.
  3. Vul het retourformulier in, print het uit en stuur het mee met de retourzending.
  4. Let op! Je bent zelf verantwoordelijk, dat het artikel intact, ongebruikt en in originele verpakking aankomt.

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Wanneer krijg ik de uitslag?

We streven ernaar om iedereen binnen 2 werkdagen na ontvangst op ons laboratorium een uitslag te geven, maar we zijn onder andere afhankelijk van de snelheid van PostNL. 

Zodra je test is ontvangen op ons laboratorium is de voortgang te volgen op onze website met je unieke code. Bewaar die dus goed!

Ben ik immuun als mijn serologische test positief is?

Vooralsnog is het niet 100% duidelijk of mensen die SARS-CoV-2 hebben gehad ook immuun zijn. We adviseren mensen dan ook gewoon om zich te houden aan te geldende maatregelen van het RIVM.