Sneltest Amersfoort

Op zoek naar een sneltest in Amersfoort? Wil je snel weten of je besmet bent met het coronavirus? Coronalab.eu is gespecialiseerd in het afnemen van corona sneltesten waarbij je binnen twee uur de uitslag hebt. De uitslag ontvang je via een beveiligde e-mail. Het verkrijgen van het resultaat van de sneltest duurt twee uur omdat een arts de uitslag eerst controleert.

Coronalab gebruikt antigeen sneltesten van SD Biosensor en Roche. Die zijn goedgekeurd door het RIVM en voldoen aan de WHO eisen.

Locatiegegevens Amersfoort

Amersfoort 

Noordewierweg 127
3812 DD Amersfoort

info@coronalab.eu 

Open van

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 13:00 uur

Zaterdag: 08.00 - 12.00 uur
Zondag: 08.00 - 12.00 uur

Beschikbare tests

 PCR
 Antistoffen/serologie
 Boekingscodes
 Sneltest

Sneltest

€ 49,00

Met de COVID-19 antigeen sneltest in Amersfoort heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent.

  Binnen twee uur uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  23 klinieken in Nederland
  Uitslag met Engels certificaat
  Door arts gecontroleerd

Wat kost de corona sneltest in Amersfoort?

De sneltest in Amersfoort en alle andere klinieken van Coronalab kost € 49 inclusief BTW. Je maakt eenvoudig een afspraak via onze online boekingstool.

Sneltest Amersfoort afnemen?

Bij Coronalab zit je goed voor het afnemen van een sneltest in Amersfoort. Alle uitslagen van de afgenomen testen worden bij ons nog gecontroleerd door een arts. Hierdoor laat de uitslag iets langer op zich wachten en krijg je deze niet direct. Je hoeft voor de uitslag niet te blijven wachten in onze kliniek, wij sturen je de uitslag, conform de AVG wetgeving, via een beveiligde email toe. Dit doen wij binnen twee uur nadat u de test heeft afgenomen. Voor het afnemen van een sneltest zit je goed bij Coronalab.

Zakelijk tests afnemen mogelijk?

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. Je schaft daarvoor boekingscodes aan. Via onderstaande knop vind je meer informatie over onze zakelijke testen.

Wat is een corona sneltest?

Een sneltest (antigeentest) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. 

De test meet of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal. Hiervoor gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Hierbij helpen onze zorgprofessionals je graag in onze locatie in Amersfoort. 

De uitslag van de sneltest in Amersfoort

De uitslag wordt via een beveiligde mail binnen twee uur na afname van de test naar je opgestuurd. Je hoeft dus niet op onze locatie in Amersfoort op de uitslag te wachten. Je krijgt de uitslag niet direct omdat we de uitslagen altijd door een arts laten controleren. 

Wat als ik Corona heb?

Als uit de sneltest in Amersfoort blijkt dat je het virus op dit moment bij je draagt, dan zul je volgens de RIVM richtlijnen in quarantaine moeten. Je kunt dan helaas niet op reis naar het land van bestemming en we kunnen geen gezondheidsverklaring voor je opstellen.

Belangrijke bronnen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Rijksoverheid reisadvies

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. 

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd. 

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. Getraind personeel neemt de swab bij je af. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor jouw en onze veiligheid mag je na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest volgt via  e-mail binnen twee uur. In het geval van een positieve uitslag word je hiernaast ook gebeld over de uitslag.

Wat kost de test?

De sneltest kost via de boekingstool € 49 euro inclusief BTW. 

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op al onze 20 klinieken in Nederland kan je van onze sneltest laten afnemen. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kan je gemakkelijk direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole en het versturen van de uitslag via de beveiligde omgeving. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar je naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Een PCR test is altijd toegestaan om mee te reizen.