Corona sneltest in Utrecht afnemen

Op zoek naar een corona sneltest in Utrecht? Een sneltest, ook wel antigeentest genoemd, is ontworpen om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. Coronalab.eu is gespecialiseerd in het afnemen van deze testen waarbij je binnen twee uur de uitslag hebt. De uitslag kun je via een beveiligde omgeving opvragen. Het verkrijgen van het resultaat van de sneltest duurt twee uur omdat een arts de uitslag eerst controleert. Maak gemakkelijk en snel online een afspraak om een antigeen sneltest af te nemen bij Coronalab aan de Adriaen van Ostadelaan 10 in Utrecht. Voor het afnemen van de sneltest gebruikt Coronalab de antigeen sneltest van Roche SD Biosensor. Die zijn goedgekeurd door het RIVM en de rijksoverheid en voldoen aan de WHO eisen.

Handige informatie voor de antigeentest in Utrecht:

  • Adres: Adriaen van Ostadelaan 10, 3583 AJ Utrecht.
  • Uitslag sneltest: Binnen twee uur op te vragen.
  • Gebruikte sneltest: Roche SD Biosensor SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal Test.
  • Niet vergeten: Je paspoort of ID kaart.
  • Annuleren: Gratis tot 24 uur voor aanvang van de test.

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door een arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving, zoals AVG verwerkt en jouw uitslag wordt via Multifactor Authenticatie en beveiligde verbinding met je gedeeld.

Locatiegegevens Utrecht

Onze testkliniek in Utrecht is goed te bereiken met de auto, fiets en bus. Voor de deur en in de straat zijn enkele parkeerplekken. Mocht je geen klachten hebben dan kun je de bus nemen. Stap dan in beide gevallen uit bij halte Utrecht, Diakonessenhuis-Noord. Deze halte is pal tegenover ons filiaal.

Utrecht

Adriaen van Ostadelaan 10
3583 AJ Utrecht

info@coronalab.eu

 

Open van

Maandag t/m donderdag
17:30 – 20:30 uur

Vrijdag
Gesloten

Zaterdag & Zondag
17:30 – 20:30 uur

 

Beschikbare tests

 PCR
 Antistoffen/serologie
 Boekingscodes
 Sneltest

Sneltest

39,00

Met de COVID-19 antigeen sneltest in Utrecht heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent.

  Binnen twee uur uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  11 klinieken in Nederland
  Uitslag met Engels certificaat
  Door arts gecontroleerd

Wat kost de corona sneltest in Utrecht?

Een sneltest in Utrecht en alle andere klinieken van Coronalab kost € 39 inclusief BTW. Je maakt eenvoudig online een afspraak via onze boekingstool bij een vestiging bij jouw in de buurt.

Antigeentest in Utrecht afnemen?

Wil je snel weten of je besmet bent met het coronavirus? Met de corona sneltest in Utrecht weet je binnen twee uur of je het virus bij je draagt. Dit duurt iets langer dan bij andere teststraten omdat wij de afgenomen test laten controleren door een arts. Betrouwbaarheid van de uitslag is namelijk het allerbelangrijkste voor ons. Door deze controle proberen we ervoor te zorgen dat je ten alle tijde de correcte uitslag krijgt. Het is niet nodig om de uitslag af te wachten in onze kliniek, je kunt de uitslag binnen twee uur opvragen in een beveildigde omgeving, conform de AVG wetgeving. Maak via onze boekingstool gemakkelijk online een afspraak.

Zakelijke sneltesten afnemen

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. Hiervoor kun je boekingscodes aanschaffen. Via onderstaande knop vind je meer informatie over onze zakelijke testen.

Wat is een corona sneltest?

Met een corona sneltest of antigeentest in Utrecht wordt gemeten of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal. Hiervoor gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Onze getrainde zorgmedewerkers zorgen ervoor dat het materiaal op de juiste manier wordt afgenomen en verwerkt. 

Wanneer ontvang ik de uitslag van de afgenomen sneltest voor corona in Utrecht?

De uitslag van de sneltest in Utrecht is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving. Je hoeft dus niet op locatie te wachten op de uitslag. Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Wat als de sneltest positief is?

Als uit de afgenomen sneltest blijkt dat je het virus op dit moment bij je draagt zul je volgens de RIVM richtlijnen in quarantaine moeten. Je kunt dan helaas niet op reis naar het land van bestemming en we kunnen geen gezondheidsverklaring voor je opstellen. Het RIVM raadt aan om vervolgens een PCR-test af te nemen ter controle van de sneltest. Dat kan bij de GGD, maar ook bij Coronalab. 

Coronatest voor reizen in Utrecht nodig?

De antigeen sneltest is vooralsnog niet gevalideerd voor reizigers. Daarvoor is een PCR test met reiscertificaat benodigd. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. De uitslag van een PCR test duurt iets langer.

Bij een COVID-19 sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is binnen twee uur beschikbaar.

Belangrijke bronnen

De website van het RIVM geeft veel informatie over COVID-19. Daarnaast kun je de website van de overheid van het land van bestemming raadplegen. Actuele informatie over de situatie per land vind je op de websites van de overheid, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, IATA en die van je reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. Ook geeft de ANWB veel informatie.

Rijksoverheid reisadvies

We raden u altijd goed aan om te kijken naar het reisadvies dat wordt gegeven door de Nederlandse overheid. Zorg er tevens voor dat je de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij volgt. Zij zullen je op de hoogte brengen van specifieke eisen die mogelijk worden gesteld. Verder adviseren we je ook goed te kijken naar de reisinformatie en stand van zaken van je reisbestemming.

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd.

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd.

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. Getraind personeel neemt de swab bij je af. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor jouw en onze veiligheid mag je na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest kun je binnen twee uur opvragen op onze website. In het geval van een positieve uitslag word je hiernaast ook gebeld over de uitslag.

Wat kost de test?

De test kost via de boekingstool € 39 euro inclusief BTW.

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op al onze 20 klinieken in Nederland kan je van onze sneltest laten afnemen. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kan je gemakkelijk direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Je kunt de uitslag opvragen via onze website. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar je naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Een PCR test is altijd toegestaan om mee te reizen.