Corona sneltest

Coronalab biedt COVID-19 antigeen (snel)testen aan voor bedrijven, scholen en particulieren waardoor binnen 2 uur een uitslag mogelijk is. Bij een negatieve uitslag kunnen medewerkers nu nog sneller weer aan het werk. De antigeen sneltest is vooralsnog niet gevalideerd voor reizigers

Coronalab gebruikt antigeen sneltesten van SD Biosensor en Roche. Die zijn goedgekeurd door het RIVM en voldoen aan de WHO eisen. Zie hier.

Sneltest

69,00

Met de COVID-19 antigeen sneltest heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent

  Binnen twee uur uitslag
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  12 klinieken in Nederland
  Uitslag met Engels certificaat
  Uitgevoerd onder supervisie van een arts

Wat kost de sneltest voor corona?

De sneltest in de kliniek van Coronalab kost EUR 69 inclusief BTW. U kunt eenvoudig een afspraak maken via onze online boekingstool.

Wanneer komt de uitslag?

Wanneer het materiaal is afgenomen kunnen we direct testen. De resultaten zijn snel beschikbaar. De uitslag dient wel te worden gecontroleerd door een arts en verstuurd te worden via een beveiligde omgeving. De uitslag heeft u dus na ongeveer 2 uur.

Zakelijk tests afnemen mogelijk?

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. U schaft daarvoor boekingscodes aan. Via onderstaande knop vindt u meer informatie over onze zakelijke testen.

Waarom Coronalab?

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Onze CEO is arts-microbioloog. Alle testen worden door getraind personeel gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Privacy en AVG

De uitslagen worden allen conform AVG uitsluitend via beveiligde e-mail gestuurd.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een corona sneltest?

Een sneltest (antigeentest) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. Binnen 2 uur heeft u de uitslag.

Coronalab gebruikt de COVID-19 Standard F-Covid Ag test van SD Biosensor en de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche. Deze zijn door de WHO goedgekeurd voldoen aan de eis van het RIVM voor toepassing in Nederland. De test is CE-gecertificeerd en wordt enkel door zorgprofessionals afgenomen.

Hoe werkt een corona sneltest?

De antigeen test meet of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal. Hiervoor gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Hierbij helpen onze zorgprofessionals. 

 

Hoe wordt de test gebruikt?

De antigeen sneltesten gebruiken we bij zowel mensen met symptomen als asymptomaten. De antigeen (snel)test is voor iedereen die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft. De test voldoet niet voor reizigers. Corona sneltesten worden door landen niet geaccordeerd als reistest. Hiervoor is alleen de PCR test geschikt.

Wat is het verschil met een PCR-test?

De PCR test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor de PCR test hebben we echter ons laboratorium nodig en duurt de uitslag vaak iets langer.

Bij een corona sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is snel beschikbaar.

Testlocaties Coronalab Antigeen sneltest

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties voor sneltesten. Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

 Sneltest Amsterdam Sneltest Oosterbeek
 Sneltest Den Haag Sneltest Zeist
 Sneltest Hilversum Sneltest Zwolle
 Sneltest Hoogeveen Sneltest Liempde
 Sneltest Groningen Sneltest Breda
 Sneltest Alphen aan den Rijn Sneltest Rotterdam
tooltip text

Coronalab.eu Amsterdam

Hogelandplein 1a
1079 RZ Amsterdam

Afspraak maken

Coronalab.eu Hilversum

Kees Buurmanlaan 2
1217 GP Hilversum

Afspraak maken

Coronalab.eu Zeist

Utrechtseweg 15-17
3704 HA Zeist

Afspraak maken

Coronalab.eu Den Haag

Fluwelen Burgwal 54
2511 CJ Den Haag

Afspraak maken

Coronalab.eu Alphen aan den Rijn

Flemingweg 18R
2408 AV Alphen ad Rijn

Afspraak maken

Coronalab.eu Breda

Speelhuislaan 112
4815 CJ Breda

Afspraak maken

Rotterdam

Bergweg 180
3036 BL Rotterdam

Afspraak particulier
Afspraak bedrijven

Coronalab.eu Liempde

Peerkesbos 1
5298 PE Liempde

Afspraak maken

Coronalab.eu Oosterbeek

Utrechtseweg 142
6862 AS Oosterbeek

Afspraak maken

Coronalab.eu Zwolle

Amperestraat 24
8013 PV Zwolle

Afspraak maken

Coronalab.eu Hoogeveen

Nicolaas Beetsplein 101
7901 KK Hoogeveen

Afspraak maken

Coronalab.eu Groningen

Dierenriemstraat 256
9742 AN Groningen

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. 

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd. 

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. De arts of verpleegkundige zal deze bij u afnemen. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor uw en onze veiligheid mag u na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest volgt via  e-mail binnen twee uur. In het geval van een positieve uitslag wordt u ook telefonisch gecontacteerd.

Wat kost de test?

De sneltest kan met de boekingscodes worden gepland via ons online boekingssysteem. Boekingscodes worden afgerekend via factuur door uw bedrijf. Ook voor sneltesten waar subsidie voor beschikbaar is zorgt uw werkgever voor de correcte afhandelign. 

De sneltest kost via de boekingstool 69 euro inclusief BTW.

 

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op verschillende plekken in Nederland kunt u van onze sneltest gebruik maken. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kunt u direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole en het versturen van de uitslag via de beveiligde omgeving. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar u naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Wij raden voor de veiligheid een PCR test.