Corona sneltest

Coronalab biedt COVID-19 antigeen sneltesten aan voor bedrijven, scholen en particulieren waardoor binnen 2 uur een uitslag mogelijk is. Bij een negatieve uitslag kunnen medewerkers nu nog sneller weer aan het werk.

In sommige gevallen kan je ook met een sneltest uitslag op reis, maar let op: niet alle landen accepteren de antigeen sneltest om binnen te reizen. Controleer dit altijd goed voordat je de test boekt. 

Coronalab gebruikt antigeen sneltesten van SD Biosensor en Roche. Deze zijn goedgekeurd door het RIVM en voldoen aan de WHO eisen.

Sneltest

€ 39,00

Met de COVID-19 antigeen sneltest heb je binnen 2 uur uitslag of je nu besmet bent

  Binnen twee uur uitslag
  Inclusief Engels (reis)certificaat
  RIVM/WHO gevalideerde testen
  Roche / Biosensor testen
  Onder supervisie van een arts

Wat kost de sneltest voor corona?

De sneltest in de kliniek van Coronalab kost € 39 inclusief BTW. Je kan eenvoudig een afspraak maken via onze online boekingstool.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

Wanneer het materiaal is afgenomen kunnen we direct testen. De resultaten zijn snel beschikbaar. De uitslag dient wel te worden gecontroleerd door een arts. De uitslag kun je dus na ongeveer 2 uur opvragen in de portal. We mailen je wanneeer de uitslag klaarstaat.

Zakelijk sneltests afnemen mogelijk?

Het is ook mogelijk om zakelijk tests bij ons af te nemen. Je kan daarvoor boekingscodes aanschaffen. Via onderstaande knop vind je meer informatie over onze zakelijke testen.

ISO gecertificeerd

Microbe&Lab is ISO gecertificeerd. Alle testen worden door een BIG gecertificeerd arts gecontroleerd.

RIVM geaccrediteerd

Ons laboratorium is door het RIVM geaccrediteerd voor Sars-CoV-2 diagnostiek. 

Security en Privacy

Jouw persoonsgegevens worden conform geldende wet- en regelgeving zoals AVG verwerkt.

10 jaar ervaring

Microbe&Lab heeft meer dat 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van medische testen voor infectieziekten. 

Wat is een corona sneltest?

Een sneltest (antigeentest) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. Binnen 2 uur kun je de uitslag al opvragen ins ons portal.

Coronalab gebruikt de COVID-19 Standard F-Covid Ag test van SD Biosensor en de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche. Deze zijn door de WHO goedgekeurd voldoen aan de eis van het RIVM voor toepassing in Nederland. De test is CE-gecertificeerd en wordt enkel door zorgprofessionals afgenomen.

Hoe werkt een corona sneltest?

De antigeen test meet of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal. Hiervoor gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Hierbij helpen onze zorgprofessionals.

 

Hoe wordt de sneltest gebruikt?

De antigeen sneltesten gebruiken we bij zowel mensen met symptomen als mensen zonder klachten. De antigeen (snel)test is voor iedereen die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Wat is het verschil met een PCR-test?

De PCR test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor de PCR test hebben we echter ons laboratorium nodig en duurt de uitslag vaak iets langer.

Bij een corona sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is snel beschikbaar.

Sneltest testlocaties Coronalab.eu

Bekijk hier het overzicht van onze testlocaties voor sneltesten. Door op een locatie te klikken kunt u meer gegevens inzien. Een test kunt u direct plannen in onze boekingstool.

Coronalab sneltest locaties

 Sneltest Amsterdam

 

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de antigeen sneltest bedoeld?

De antigeen sneltest is voor iedereen met klachten die wil weten of hij/zij op dit moment het coronavirus heeft.

Bij geen klachten en toch twijfel, omdat je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon raden wij je een PCR test aan.

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig (99,8% specificiteit en 99,9% sensitiviteit) en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in uw lichaam. De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd.

Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 2 uur. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test, dit is de reden waarom het RIVM antigeentesten alleen voor mensen met klachten heeft gevalideerd.

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. Getraind personeel neemt de swab bij je af. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. Voor jouw en onze veiligheid mag je na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest kun je binnen twee uur opvragen op onze website. In het geval van een positieve uitslag word je hiernaast ook gebeld over de uitslag.

Wat kost de test?

De test kost via de boekingstool € 39 euro inclusief BTW.

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Op al onze 20 klinieken in Nederland kan je van onze sneltest laten afnemen. Bekijk het overzicht van onze testlocaties hier. Via onze online boekingstool kan je gemakkelijk direct een test plannen.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole. De uitslag wordt bij ons altijd door een arts gecontroleerd. Je kunt de uitslag opvragen via onze website. Door via een beveiligde omgeving te werken, zijn onze diensten volledig in lijn met de AVG wetgeving.

Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Dit hangt af van het land waar je naartoe reist. Sommige landen staan het toe om met een negatief sneltestbewijs binnen te reizen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste keuze voor een test. Een PCR test is altijd toegestaan om mee te reizen.