fbpx

Corona sneltest 

Coronalab biedt COVID-19 antigeen (snel)testen aan voor bedrijven, scholen en particulieren waardoor binnen 2 uur een uitslag mogelijk is. Bij een negatieve uitslag kunnen medewerkers nu nog sneller weer aan het werk. De antigeen sneltest is alleen geschikt voor mensen met symptomen en dus niet voor reizigers

Coronalab gebruikt antigeen sneltesten van SD Biosensor en Roche. Die zijn goedgekeurd door het RIVM en voldoen aan de WHO eisen. Zie hier.

Binnen 2 uur de uitslag via beveiligde omgeving

Sneltesten op onze testlocaties en bij organisaties

Diensten volledig conform AVG wetgeving

RIVM/WHO goedgekeurde antigeen (snel)testen

Wat is een corona sneltest?

Een sneltest (antigeentest) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. Binnen 2 uur heeft u de uitslag.

Coronalab gebruikt de COVID-19 Standard F-Covid Ag test van SD Biosensor en de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test van Roche. Deze zijn door de WHO goedgekeurd voldoen aan de eis van het RIVM voor toepassing in Nederland. De test is CE-gecertificeerd en wordt enkel door zorgprofessionals afgenomen.

Hoe werkt een corona sneltest?

De test meet of bepaalde viruseiwitten aanwezig zijn in afgenomen testmateriaal. Hiervoor gebruiken wij een nasofaryngeale swab. Voor een betrouwbare uitslag is het belangrijk dat de afname van het materiaal en het aflezen van het testresultaat op de juiste manier gebeurt. Hierbij helpen onze zorgprofessionals. 

De uitslag

Wanneer het materiaal is afgenomen kunnen we direct testen. De resultaten zijn snel beschikbaar. De uitslag dient wel te worden gecontroleerd door een arts en verstuurd te worden via een beveiligde omgeving. De uitslag heeft u dus na ongeveer 2 uur.

Hoe wordt de test gebruikt?

De sneltesten gebruiken we vooralsnog alleen bij mensen met symptomen. Bij deze doelgroep laten validatiestudies goede resultaten zien en zijn ze goedgekeurd. De test wordt dus niet voor alle doelgroepen aangeboden zoals voor reizigers. Corona sneltesten worden door landen niet geaccordeerd als reistest. Hiervoor is alleen de PCR test geschikt.

Wat is het verschil met een PCR-test?

De PCR test is de gouden standaard. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Voor de PCR test hebben we echter ons laboratorium nodig en duurt de uitslag vaak iets langer.

Bij een COVID-19 sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test kunnen we bij ons in de kliniek uitvoeren en de uitslag is snel beschikbaar.

Hoe werkt het testen?

Een antigeen (snel)test) stelt ons in staat om razendsnel te testen of iemand het COVID-19 virus bij zich draagt. Bij Coronalab.eu volgt de uitslag altijd, conform de AVG, via een beveiligde omgeving.

Testen in de kliniek

COVID-19 sneltest in de kliniek

Kies een Coronalab.eu testlocatie naar keuze en ga naar de planningstool voor het plannen van een afspraak met uw boekingscode.

Afspraak maken

Kies voor de ‘Sneltest’ en vul uw gegevens in. U vult uw gegevens in en ontvangt een bevestiging per mail met instructies over uw bezoek.

Afname en uitslag

Kom op het afgesproken tijdstip naar de testafspraak en neem de test af. Binnen 10 minuten is de test klaar. De uitslag volgt binnen 2 uur.

Testen op locatie

Aanvraag tests

Vul het aanvraagformulier voor testen op locatie in. We nemen contact met u op.

Afspraak maken

Onze arts of verpleegkundige komt met de benodigde sneltesten langs op locatie. Wij nemen een nasopharyngeale swab bij uw medewerkers af en zullen dan de sneltest uitvoeren.

Direct uitslag

Binnen 10 minuten is de test klaar en krijgt uw medewerker de uitslag binnen 2 uur in een beveiligde omgeving.

Veelgestelde vragen

Wat is een Corona sneltest?

Een antigeen (snel) test is een methode waarbij materiaal getest wordt op de aanwezigheid van viruseiwitten. Voor het verrichten van de test is geen laborotorium nodig en de uitslag is na onze kwaliteitscontrole snel beschikbaar.

Voor wie is de test bedoeld?

De antigeen (snel)test is momenteel alleen gevalideerd voor mensen met symptomen. Voor deze doelgroep geven verschillende antigeen (snel)testen een betrouwbaar resultaat. 

Wat is het verschil met een PCR test?

De PCR test is de gouden standaard. De test is heel gevoelig en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus (Ct-waarden). De PCR test kan echter alleen in een laboratorium worden gedaan en er zijn veel materialen voor nodig.

Met de sneltest gebruik je ook een swab en deze voeg je met een beetje buffer toe op een kleine cassette. Voor de sneltest is geen laboratorium nodig en de uitslag volgt binnen 30 minuten. Studies laten wel zien dat de sneltest lagere concentraties van het virus minder goed oppikt dan de PCR test.

Hoe wordt de test afgenomen?

De sneltest wordt afgenomen via een nasofaryngeale swab. De arts of verpleegkundige zal deze bij u afnemen. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt afgenomen om een betrouwbaar resultaat te kunnen genereren.

Moet ik op locatie wachten op de uitslag?

Nee. We willen zo min mogelijk mensen op de locaties hebben. U gaat na de afname direct weer naar huis. De uitslag van de sneltest volgt via een beveiligde omgeving per e-mail.

Wat kost de test?

De sneltest kan met de boekingscodes worden gepland via ons online reserveringssysteem. De prijzen vindt u terug in onze overeenkomst.

Waar kan ik een sneltest (laten) afnemen?

Vanaf donderdag 22 oktober starten we met de sneltesten op onze locaties in Liempde, Hilversum en Zeist. Binnenkort is de sneltest op alle coronalab.eu locaties beschikbaar. Via onze online boekingstool kunt u zien waar de test beschikbaar is.

Wanneer krijg ik de uitslag van de sneltest?

De uitslag is binnen 2 uur beschikbaar. Dit komt door onze interne kwaliteitscontrole en het versturen van de uitslag via de beveiligde omgeving. Er worden ter plekke en ook mondeling geen uitslagen gedeeld.

Kan een sneltest gebruikt worden voor reizen?

Nee. De Corona sneltest is vooralsnog niet gevalideerd voor dit gebruik (asymptomatische mensen). We gebruiken voor reizigers dus momenteel alleen de PCR test.